Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2008 17:19 - НОВИНИТЕ – 11 юни 2008
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1344 Коментари: 0 Гласове:
0



  БСП иска оставката на председателя на местния парламент Йордан Кюмюрджиев. Това обявиха днес левите съветници Тодор Кръстев и Ангел Батаклиев. Те обвиниха съветник № 1 че управлява пловдивския общински съвет с цитирам: командно- административно- милиционерски подход.  
В/Р  
Тема: БСП иска оставката на Кюмюрджиев
  БСП обвиняват Кюмюрджиев за редицата спрени решения от областния управител Тодор Петков. Искането на социалистите е свързано с икономически интереси във фирма “Градски транспорт”, контрира Йордан Кюмюрджиев. Според него, купувачът на дружеството и общински съветник от БСП Ангел Батаклиев цели фалита и разграбването на “Градски транспорт”. Кюмюрджиев запази самообладание и заяви, че изобщо не се притеснява от намерението на някои да му искат оставката.  
БЛАНК  
  Жители на район Тракия са събрали подписка с над 500 имена на хора от квартала, в която настовят да се спре продажбата на имот за Евангелистка църква. Утре местният парламент трябва да открие процедура по продажбата на 1 700 квадратни метра до блоковете 5 и 6 в района. Притесненията на хората идват от факта, че в общинската администрация има заявено инвестиционна намерение за имота от Евангелистката църква. Жителите на Тракия ще протестират утре пред Общинския съвет.  
БЛАНК  
  Част от леглата, определени за активно лечение в болниците в Пловдивска област ще се трансформират в такива за долечение. Промяната налагат последствията от демографския срив в страната. Вече е нужно да се обръща по-голямо внимание на болничните нужди на едно застаряващо население.  
В/Р  
Тема: РЦЗ, болници
  Възрастните у нас стават все повече от младите и тази тенденция ще се задържи. Увеличава се броя на хората над 65 годишна възраст, които се лекуват в болниците. Те имат своите специфични нужди, които включват по-дълъг период на долечение. Бройката на леглата, които ще се трансформират ще се определя по места, в зависимост от броя и структурата на населението, тъй като има общини със изключително застаряли жители. И още една новина от регионалния център по здравеопазване. Дирекция здравен контрол е спряла от експлоатация три хранителни обекта – баничарница на улица Делянка, заведение за обществено хранене на Брезовско шосе и склад за хранителни продукти на същия адрес. Те не са били регистрирани по закона на храните.  
КАШ Съдът на фокус
   
БЛАНК  
  800 лева глоба наложи Военно-окръжният съд в Пловдив на Васил Стоев- полицай от РПУ – Казанлък. Той е обвинен в издаването на фалшива лична карта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович.    
В/Р  
Тема: Съд, полицай издал карта на Куйович
    Според обвинителния акт, на базата на издадения документ за самоличност на името на Цветослав Захариев, Будимир Куйович получи и международен паспорт, с който няколко пъти е влизал в страната. Бившият полицай Васил Стоев не се призна за виновен, тъй като подписаните от него първични документи по време на служебна охрана на колоездачно състезание в град Шипка за фалшивата самоличност на Будимир Куйович, са гледани от още 5 длъжностни лица. Междувременно Васил Стоев заведе дело срещу МВР за неправомерното му според него уволнение, което спечели на първа инстанция, но загуби от Върховния касационен съд. Прокурорът по делото полковник Станимир Стоянов изрази задоволство от присъдата, която произнесе съдия Величка Влашева. Васил Стоев заяви, че ще обжалва днешното решение не заради сумата от 800 лева, а защото се чувства изкупителна жертва. Другите му намерения са да напусне държавата и да живее при съпругата си в Гърция.  
БЛАНК  
  Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу тримата 16-годишни ученици, набили учитеката си в час по английски език. Инцидентът стана на 24 март в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. Припомняме ви, че през месец април Педагогическият съвет на пловдивската гимназия реши да накаже побойниците на учителката Мария Чулова с преместване в друго училище.  
В/Р  
Тема: Обвин телен акт срещу учениците били учителка

Александър, Стоил и Георги са обвинени за това, че в условията на продължавано престъпление в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Стоил е обвинен и за това, че е унищожил часовника на учителката Мария Чулова и се е заканил в нейно присъствие с изнасилване, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Стоил пък е привлечен към наказателна отговорност заради заплахата, която е отправил към Чулова за взривяване на дома й. Георги Шаламанов е причинил на преподавателката лека телесна повреда и така са се получили кръвонасядания на гръдния кош и охлузвания по тялото. Така било причинено болка и страдание, сочи обвинителният акт на Районната прокуратура в Пловдив.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Престъпниците стават все по-изобретателни, вече крадат бордюри. Мъж и жена бяха заловени непосредствено след извършена от тях престъпление. Полицаи от 3-то РПУ са задържали пред блок 238 в ЖК Тракия двамата апаши след нестандартния тротоарен обир, докато са товарили 36-те бордюра в микробус Пежо.  
КАШ КАТАСТРОФА
 
БЛАНК  
  Водач на камион пострада при разтоварна дейност над Белащица. В района на кариерата над селото товарен МАЗ се е преобърнал. Шофьорът е с контузни рани по тялото.  
БЛАНК  
  На кръстовището на булевардите Руски и Гладстон лек автомобил Мерцедес при десен завой отнел предимството и блъснал 16-годишен пловдивчанин. Момчето е с контузни рани по тялото.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  След като кметът на Пловдив Славчо Атанасов обяви война на министъра на отбраната Николай Цонев заради нежеланието военните да отстъпят безвъзмездно щаба на втора армия за ползване от общината , днес Цонев отговори на градоначалника с въпрос :Вие смятате ли, че националната сигурност на българската държава е на второ място интересите на Община Пловдив?  
В/Р  
Тема: В/Р военния министър в Граф Игнатиево
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Паяците вдигат коли върху тротоари дори когато те са залепени плътно до стените на сградите. Това доказаха днес служители от Общинска полиция и по този начин опровергаха твърдението на нарушителите, които прилагаха хитростта, че след като качат автомобилите си на тротоара и ги опрат до сградите, няма да могат да ги вдигнат принудително. Пловдивската телевизия обявява конкурс за най-големи нарушители на Закона за движение по пътищата. Ето и най-сериозния кандидат.  
В/Р  
Тема: Паяците вдигат и коли, плътно опрели в стени на сгради
  Тротоарите ще бъда само за пешеходци! Това обеща преди време заместник-кметът на Пловдив генерал Димитър Цветков. Явно той много сериозно беше надценил наглостта и арогантността на някои шофьори, които не само паркират колите си върху тротоарите, но плътно ги прилепват до стените на сградите, за да не могат да ги вдигат “паяците”. Явно на това е разчитал шофьорът на тази “Хонда” с пловдивска регистрация 51- 51 КВ, за когото забранителният знак на кръстовището на улиците “Булаир” и “Кръстю Пастухов” няма никаква стойност. Въпросният нарушител още веднъж е поставил себе си над закона като е иззел и последния милиметър територия за пешеходци. Той обаче не можа да надхитри младия полицай от Второ районно полицейско управление Христо Димов. СИНХРОН – ХРИСТО служител във Второ РПУ Разярена пловдивчанка, минавайки покрай нашия екип днес, попита докога ще продължава това безобразие. Същия въпрос задаваха и млади майки, които бяха принудени да правят рисковани маневри по улица “Кръстю Пастухов” срещу Техническия университет, където нарушителите бяха най-много. СИНХРОН – БОРЯНА КОВАЧЕВА    майка Само един час след намесата на служителя от Второ РПУ Христо Димов, автомобилът на наглия шофьор беше вдигнат и откаран на наказателния паркинг. А останалите нарушители, спрели колите си въпреки забранителните знаци, се изнесоха светкавично в мига, в който видяха униформения служител от МВР.  
БЛАНК  
  От днес новините на Пловдивската телевизия ще бъдат достъпни по всяко време на денонощието в интернет на адрес: potv.blog.bg. Блогът дава възможност и вие да участвате с мнения, коментари и предложения.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Националната агенция за приходите започва пълни ревизии на професионалните футболни клубове и на Българския футболен съюз включително и на пловдивските Ботев и Локомотив . Ще се проверява дали са декларирани и внесени дължимите данъци и осигурителни вноски. Започват и ревизии на футболисти, като ще се съпостави стойността на имуществото им с доходите, които официално получават. Основният повод за ревизиите е засиленият обществен интерес. Напълно несъстоятелни са твърденията, изнесени днес в публичното пространство за чадър над ЦСКА, заяви директорът на НАП Мария Мургина .Подходът към всички футболни клубове ще бъде абсолютно еднакъв и то съобразно изискванията на закона- добави още Мургина.  
БЛАНК  
  Отборът на училище Найден Геров стана победител в първенство по мини футбол за ученици от 5-ти до 8-ми клас, организирано от район Източен в Пловдив. Втори в надпреварата остана тимът на Пенчо Славейков, а трети – отборът на Васил Левски. С 10 попадения за голмайстор на турнира бе обявен Денис Атанасов от Найден Геров. Турнирът се осъществи с подкрепата на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. След церемонията по награждаването трима ученици от училище Димчо Дебелянов получиха стипендии за добър успех и поведение. Паричната премия е учредена от общински съветник от ГЕРБ, чиято воля е да остане анонимен. Останате с 24-часовата програма на Пловдивската телевизия, има защо!    


Тагове:   юни,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565119
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930