Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2008 15:01 - ПЛОВДИВСКИТЕ НОВИНИ от 10 юни 2008
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1785 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 10 юни 2008
БЛАНК

Цените на електроенергията за бита ще бъдат по-ниски от първоначално обявените – стана ясно при днешното обществено обсъждане на цените на топло и електроенергията. Увеличението за битовите потребители, клиенти на EVN ще е близо 15 процента, а средното увеличение за дружеството е 19 процента. Представителите на синдикатите заявиха, че такъв драстичен скок на цените на електроенергията ще постави на прага на бедността над 900 хиляди души с доходи до 300 лева.

Бланк

Единната народна партия иска отчет от кмета Славчо Атанасов за изразходването на парите от първия 50 милионен кредит за улични ремонти. Това съобщи днес лидерът на партията Мария Капон.

В/Р
Тема: Капон: Славчо, кажи си !

Като гражданин и данъкоплатец на Пловдив призовавам Славчо Атанасов да каже истината за първия кредит от 50 милиона за улични ремонти теглен от предишното пловдивско управление. Това каза днес народният представител и лидер на ЕНП Мария Капон.
Синхрон: Мария Капон- народен представител
Самата тя заяви, че подкрепя кметската идея пловдивските улици и пътна инфраструктура да са качествени

Бланк

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов да предложи ясно управленска програма с приоритети , за да убеди пловдивчани и общинските съветници от нуждата за нов кредит от 50 милиона лева. Това призова днес лидерът на Демократи за силна България Спас Гърневски.

В/Р
Тема: ДСБ иска отчет за първия кредит от 50 млн.лв.

От Демократи за силна България настояват за:
Синхрон: Спас Гърневски- председател на ДСБ-Пловдив
Припомням, че по време на преговорите с банка кредитор от пресцентъра на тогавашния кмет Иван Чомаков съобщиха , че членове на комисията по избор на банка са си поискали по 20 000 лева , за да лобират за нея. Спас Гърневски настоя още:
Синхрон: Спас Гърневски
Според демократи за силна България на година в инфраструктурата на Пловдив могат практически да се вложат максимум 15 милиона лева. Сумата може да си я позволи бюджета и тогава няма да е необходима поколенията на града да стават заложници на банкови заеми.

БЛАНК

Предложение при извършването на процедури по разпореждане с общинско имущество да се прилага като форма- търг с явно наддаване и към замени с общинско имущество да се пристъпва в случай, че са изчерпани всякакви други способи за задоволяване интереса на общината е подготвипа пловдвската прокуратура .По този начин най-пълноценно и справедливо би бил защитен общинският и обществен интерес, тъй като предложената форма гарантира условия на прозрачност, относно участниците в търговете и сумите, с които те участват. Такова предложение Районна прокуратура Пловдив е направила и на стария Общински съвет. То не беше възприето, което доведе и до липса на прозрачност при разпореждане с общинско имущество, както и съмнения за това дали в максимална степен е бил защитен интереса на общината при подобни сделки-казват магистратите .

КАШ Съдът на фокус

БЛАНК

Най-тежката мярка за неотклнение ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА за 49 – годишния Костадин Грозданов постанови състав на пловдивския окръжен съд. Срещу него е повдигнато обвинение,че в село Йоаким Груево умишлено е умъртвил 80 – годишния Слави Василев. Окръжният съд прецени че са налице основанията, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. На първо място от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието.

БЛАНК

След като хората в инвалидни колички заведоха 16 дела, заради недостъпната архитектурна среда в Пловдив, до момента съдът не се е произнесъл по нито един от исковете. Това съобщиха от съюза на инвалидите. За този факт те обвиняват мудната съдебна система в България.

В/Р
Тема: 16 дела на инвалиди чакат решения

10 от делата са срещу община Пловдив, тъй като не е осигурила достъп на хората с увреждания до обществените сгради. Рампи най-често имало пред банките и търговските центрове, а в болниците и районните администрации било немислимо да се влезе. Практиката показва, че всяко заведено дело завършва с успех. Обезщетението, което обаче се изплаща е в размер на около 1000 лева.
Синхрон – Снежана Стефанова – адвокат
За първи път е изготвена съдебна експертиза, чиято цел е да установи до каква степен хората с увреждания могат да се движат свободно.
Синхрон 2
Според експертите в Пловдив има 4000 души с увреждания. Право да заведат дела имали също слепите и глухите, тъй като и за тях не е осигурена нормална среда на живот.

КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

БЛАНК

Мъж, заподозрян в блудство, бе задържан в Пловдив. В Четвърто РПУ е бил получен сигнал, че в обущарското си ателие на бул.Шести септември 49 годишен е блудствал с 13-годишно момиче. Пловдивчанинът е задържан за 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство.

БЛАНК

Двама мъже бяха заловени от полицията в момент на кражба в Пловдив на гориво от резервоарите на два автомобила ВАЗ, паркирани на бул.Дунав. При извършения оглед са били иззети две пластмасови бутилки с общо 13 литра бензин. Мъжете за задържани за 24 часа в ареста и срещу тях е образувано бързо полицейско производство.

БЛАНК

Водач на автомобил прегази крака на пловдивчанка и после я наби. Мъжът е задържан в ареста на Второ РПУ за хулиганство. На ул.Атон в Пловдив лек автомобил Опел, минал със задното ляво колело през крака на 31-годишна жена. При последвалия скандал шофьорът на колата и 27-годишната му спътничка, нанесли няколко удара на пострадалата и нейната 17-годишна племенница.

КАШ КАТАСТРОФА

БЛАНК

Пешеходец бе тежко ранен при пътен инцидент вчера в Пловдив. На бул.България след кръстовището с бул.Цар Борис Трети Обединител лек автомобил Фолксваген Голф, при движение с несъобразена скорост блъснал неправилно движещия се извън обозначената пешеходна пътека 60 годишен мъж . Пострадалият е настанен в болница с черепно-мозъчна травма. Има опасност за живота му.

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ

Бланк

Демократи за силна България започват работа за предизвикване на предсрочни парламентарни избори. В тази връзка продължават кампанията Чисти ръце за имотите на Ахмед Доган. Това съобщи днес Даниела Желязкова , член на националното ръководство на ДСБ.

В/Р
Тема: ДСБ: “Чисти ръце” за имотите на Доган

На националния съвет на Демократи за силна България заседавал през почивните дни в Шумен, е решено партията да ускори подготовката си за парламентарни избори. Според ДСБ се очаква негативен доклад на Европа за ситуацията в страната, което може да доведе до предсрочни избори. Освен това от ДСБ призовават партиите от десницата да подкрепят операция Чисти ръце за имотите на Ахмед Доган
Синхрон: Даниела Желязкова- член на нац. ръководство на ДСБ
От демократи за силна България са готови за участие в следващо алтернативно управление на сегашната тройна коалиция.

Бланк

Единната народна партия иска касиране на изборите в Сандански, за да се сложи край на купуването на гласове. Това заяви в Пловдив лидерът на партията Мария Капон.

В/Р
Тема: ЕНП: Спрете купуването на гласове

Купувмането на гласове се превръща в нов за страната бизнес, смята Мария Капон. Според нея са необходими спешни мерки за стопирането на този процес.
Синхрон: Мария Капон- народен представител
Мария Капон е на мнение , че цялото общество трябва да започне битка срещу купуването на гласове по време на изборите, защото тази битка е и срещу мафията.

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ

БЛАНК

В този град трябва постоянно да се шуми за книгата. С тези думи за шести пореден път в Пловдив се откриха празниците на книгата Пловдив чете. Инициативата на пловдивските издателства и институции още не е изпълнила своите седем години, но границите на родния град вече са тесни за нея.

В/Р
Тема: Отново “Пловдив чете”

Реално “Пловдив чете” от няколко години е проява от национален мащаб. По традиция с голям успех участват много от големите наши издателски къщи. Тази година на свои щандове ще се представят 17 издателства и културни институции
Синхрон – Надя Фурнаджиева – ИК “Летера”
Книжния базар се открива утре в 12 часа на обяд на площада пред общината. През 2008-ма инициативата се вписва в честванията на 180-тата годишнина от рождението на големия българин Христо Ге Данов. Новото този път е нощният Маратон на четенето, който ще се провежда в читалищата от осем часа вечерта до един през нощта. Стартът ще бъде даден в сряда на официалното откриване в музея на Съединението. Ще се прочетат откъси от неиздавания ръкопис на Никола Алваджиев “Легенди за Пловдив”. На церемонията Валери Петров ще бъде удостоен с наградата Златен орфеев венец. Тя се дава от организаторите на “Пловдив чете”, но носителят й се определя след допитване сред пловдивчани.
Въпреки оптимистичното настроение, което съпътства проявата, Стою Вартоломеев не пропусна да отбележи, че България е единствената страна в рамките на Европейския съюз, където книгите се облагат с пълния размер на Данък добавена стойност.


Бланк

Стихосбирката “Бяло” на Илко Димитров беше представена снощи пред пловдивчани. Поетът събра местната творческа бохема в галерия “Ромфея”.

В/Р
Тема: Поет- политик представи стихосберка

ГОТОВ

БЛАНК

Семейството на Пловдивската телевизия се увеличи с още един член. Рекламният ни агент Ганка Начева роди първото си дете. Екипът на телевизията честити на младото семейсто появата на бял свят на синът им Стефан и пожелава един ден малкият да тръгне по стъпките на майка си.

Останате с 24-часовата програма на Пловдивската телевизия, има защо!


Тагове:   новини,   юни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552546
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031