Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2008 10:51 - ОПАСНОТО МИКРОВЪЛНОВО ЗОМБИРАНЕ
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1870 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 31.08.2008 10:59


Темата за вредата от мобилните телефони и базовите станции стана особено актуална през последните месеци. ПОТВ и редица други медии се занимаваха с този въпрос. Появиха се и мнения, че в цялата работа няма нищо опасно. 
Публикуваме една статия на Лестър Браун. Готови сме да дадем трибуна на и на други мнения.


      image  image  image

      Думата “нзумбе” е от Западна Африка и означава “мъртъв човешки дух”. Какво прави живия човек зомби? Отговорът е “повреда на мозъка”.

- Малко неща могат да повредят човешкия мозък

повече от клетъчните телефони. Мозъчните неутрони,   които умират при хора над 60 години, сега умират при хора до 30 години, използващи джиесеми. Малките деца и младежи са застрашени от хиперактивност, хронична астма, загуба на зрение и слух, безсъние, тумори. Всяка клетъчна телефонна трансмисия нарушава мозъчния център на паметта и координацията.

- Очакваната епидемия от мозъчни ракови

заболявания ще бъде колосална. В момента над 2 милиарда души по света използват клетъчни телефони, от които 500 милиона са деца. В близко време с мозъчни тумори ще са десетки милиони по целия свят.

- Мобилните телефони са най-вредните уреди, които

човек е измислил (освен микровълновите печки) и доброволно си слага до главата. Човешкият мозък може да поглъща до 40 на сто от радиочестотната енергия на клетъчните телефони и до 60 на сто – от тяхната микровълнова енергия. Когато говорите по своя клетъчен телефон, вашият глас се предава от антената като излъчване между 800 MHz до 1990 MHz. Излъчването пречупва ДНК на човешката клетка.

- При шофьорите, изпозващи клетъчни телефони, се

наблюдава ръст на катастрофите с 600 на сто. Не помага и оборудването “свободни ръце” - hands free. Обратното. Води до още повече катастрофи, тъй като излъчва 10 пъти по-силно, отколкото ако телефонът се държи в ръка.

- Обаждането от кола е опасно за всички намиращи се

в нея. Излъчването е 10 пъти по-силно заради резонансния ефект. Шофьорите, използващи джиесеми, са като алкохолици с над 0,08 промила в кръвта.

- Хора под 40 години, използващи клетъчни

телефони над 4 часа дневно, не са годни за никаква работа заради ранна деменция.

- В близко време клетъчните телефони ще убиват

повече хора, отколкото пушенето и азбестът. Само през следващите две години броят на мозъчните тумори по света, причинени от джиесемите, ще бъде 600 000 годишно.

 - Вредното въздействие зависи от продължителността

на излъчването, разстоянието от антената на излъчвателя, силата на сигнала. Силовите равнища на клетъчния телефон са в класа от 100 миливата до 4 вата. Излъчването разрушава имунната система и води до мутиране на ДНК. Заради това на Запад всички микрвълнови предаватели и антени трябва да имат задължителни стикери за радиация и предупреждават хората да не се приближават. Става дума за универсалния знак от три триъгълника в кръг, който се използва и за радиоактивните материали. По същия начин действа и клетъчният телефон. Особено опасна е неговата близост при разговор до мозъка. Последните изследвания установиха появата на тумори в мозъците на плъхове, които са изложени на същите микровълнови нива.

- Когато включите клетъчния телефон, операторът

използва компютърна мрежа, свързана с всички клетъчни кули, откъдето идва невидимата команда към вашия телефон да използва свободна честота. Когато телефонът е включен, той излъчва, за да съобщи на оператора, че работи. Когато стоите или се движите, клетъчната система следи силата на сигнала и го прехвърля към друга кула, която е по-близо. Даже когато не говорите, телефонът излъчва енергия. Ако го носите в ризата, панталона или на колана, тялото около антената се облъчва.

- Колкото по-близо се намирате до излъчващата

антена, толкова по-висок е рискът за вашето здраве. За да се увеличи броят на каналите заради нарасналия брой на клетъчните телефони, клетките трябва да са все по-малки. Често се наричат микроклетки. В миналото една клетъчна кула на Запад покриваше една клетка от 10 мили. Микроклетките сега са по-малки от една миля, в зависимост от гъстотата на населението в района. Заради това антените на Запад се камуфлират като дървета, кактуси, надписи на бензиностанции.  

    - Сигналите използват вълни от около 1900 MHz и са

с толкова висока честота, че преминават през хората, къщите и всички препятствия. Още по-опасни са вълните, които са с ниска честота, около 1 херц. Те са толкова бавни, че нашите клетки могат да ги почувстват като физическо гъделичкане на своята повърхност.

            - Бомбардирането с вълните на мобилните телефони принуждава цели райони от клетки и тъкани да затворят своята повърхност, да прекратят своя транспорт навън и вътре към клетката без да имат време да сигнализират на другите клетки, което е заплаха и за органите на имунната система.

 

 

Автор – Лестър Браун
 



Гласувай:
1



1. анонимен - rrrrr
09.06.2009 00:21
Колко трябва да си малоумен или напушен, за да напишеш "Мозъчните неутрони"???
цитирай
2. semtomovi - Houuuuuu
21.10.2010 02:54
Strashna statija!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565037
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930