Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2009 15:51 - Най-после многоетажни паркинги
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
0



Предизборните идеи на десетки местни кандидати за политици полека-лека взеха да се придвижват. Ето писмо, което получихме от общинския пресцентър:
Пет общински терена за построяването на многоетажни паркинги в централната градска част бяха фиксирани на коалиционен съвет преди минути. На срещата, която се проведе при областния управител Тодор Петков, окончателно бяха уточнени петте места. Предложенията са дадени от зам.- кмета по общинска собственост Петко Атанасов.

Многоетажни паркинги ще бъдат изградени на улица „Съборна” – на мястото на сега съществуващият паркинг срещу дома на младоженците в подножието на катедралата „Св. Богородица”. Там ще бъде обявен конкурс за проектиране, като проектът ще трябва напълно да хармонизира с архитектурната среда на Стария град. Зам. кметът Петко Атанасов обясни още, че се обсъжда възможността за затваряне на Стария град за автомобили, когато бъдат изградени паркингите. Тъй като в Стария град ще бъдат подменяни осветление, канализация, калдъръмените настилки и други ремонти, като освободим този емблематичен за Пловдив културен резерват от колите, ще можем изцяло да му върнем определящият за града архитектурен изглед, коментира Петко Атанасов. Той заяви още, че паркингите ще допринесат също и за подобряване на приходосъбирането. От другата страна на тепето – близо до хотел „Севън Хилс” – има още един терен, на който ще бъде изграден многоетажен паркинг в близост до Стария град, допълни Петко Атанасов.

Друг подобен паркинг ще има на улица „Кричим” в централната градска част, както и на мястото на сегашното кино „Космос”. Там, освен паркинг, ще има и застрояване с обществено предназначение, обясни Петко Атанасов. Друг многоетажен паркинг ще има на ул. „Балкан”, където два общински имота ще бъдат обединени за целта в един. Председателят на групата общински съветници на левицата Николай Радев коментира положително избраните места и изтъкна важността на инициативата. Дирекция „Общинска собственост” започва подготовка на предложения за терените, които да внесе в Общински съвет. 



Тагове:   най,   многоетажни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565442
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930