Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2009 10:58 - Преглед на пловдивския печат
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0



Вестник „ Марица”, който единствен от пловдивските вестници излиза днес, разчита да привлече вниманието на читателите с две новини – техните заглавия са с най-дебели букви на първа страница.

„В затвора 10 със СПИН, 15 туберколозни” – статията открехва завесата за трагичното положение в Пловдивския затвор, в който туберколозата е по-честа от грипа.

Вестникът информира и за „новите” заплати на общинските съветници, които след законодателни промени падат на 394 лева.

В авиобазата в Крумово е направена първа копка на нов хангар за вертолети. Вестникът отбелязва, че поръчката изпълнява вездесъщият Никола Гигов – съдружник в екозавода в Шишманци.

Цяла страница е отделена на нашумелите  изказвания на Бойко Борисов в Чикаго. Вестникът търси различни гледни точки към скандала – на премиера Станишев, на Божидар ДИМИТРОВ, Цветан Цветанов, Цветелин Кънчев, Албена Ивайлова, агенция МАКФАКС и др.

Сега ще ви цитираме заглавията от тази страница, а вие се опитайте да ги свържете с изброените имена:

„Борисов прекалено мрази”, „Не каза нищо по-различно от другите политици”, „Македонци скочиха срещу генерала”, „Само Хитлер е гледал на нас като на материал”, „Бойко да се държи не като герой, а като бъдещ премиер”…

Лидерът на СДС Мартин Димитров твърди на 25 страница на „Марица”: „Моделът Костов не е печеливш”. В тези думи прозира ревност към ДСБ, които Бойко Борисов поставя на първо място сред потенциалните си коалиционни партньори т.е. вкарва предварително във властта. Евентуално.

На 9-а страница Валентина Йеремиева разравя отново авгиевите обори на предишното общинско управление. Става дума за една от многото скандални заменки – строителният предприемач Димитър Бекриев получи 30 декара земя в „Тракия „ без търг и конкурс срещу подземната зала в търговски център „Екзелсиор” и срещу обещанието още миналата есен да изгради две детски градини.

Градините още се строят, а залата мухлясва – ненужна на никого.

Кярът за Бекриев се измерва с милиони. Въпросът с кого са разделени тези милиони?

Вместо да се заема с многото далавери от времето на Чомаков прокуратурата тръгва/стр.4/ по мандрите – за да разкрие как се прави българското сирене.

Ако вчера сте пропуснали пловдивския седмичник „Акцент” – той може да се купи и днес.

Основното заглавие на първа страница е „Предприемачи, близки до партийните централи, точат зъби за апетитни терени.” Михаил Лазаров и Гергана Стоянова се опитват да разберат чии финансови интереси стоят зад обвитата с мъгла идея за приватизацията.

На цяла страница Мария Пиргова – заместник председател  на партия ЛИДЕР, разсъждава върху АЕЦ „Козлодуй” като „политически коз на България пред ЕС”.

Не е трудно да се досетим какво ни съветва лидер-ката.

Писателят и журналист Стефан Бонев разказва за своето творчество в интервю под заглавие „Обичам стария си бойлер, той ме помни като малък”.

Информация на ухо – Стефан Бонев напуска дългогодишното си работно място до кабинета на председателя на Общинския съвет и от понеделник се връща на журналистическото поприще – във вестник „Марица”.

Дано и там да му остане малко време за писане на разкази…

 



Тагове:   печат,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565112
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930