Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 18:41 - БСП става олигархична партия от Димитровден /видео/
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1244 Коментари: 1 Гласове:
1



image ©
Двама олигарси влизат в битката за БСП. Георги Гергов и Илия Баташки са  фаворитите за лидер на пловдивската столетница, която утре по тъмно избира новия си лидер в панаира. Атанас Петков, Атанаска Тенева,Тодор Кръстев,,Георги Гергов и Илия Баташки спорят утре вечер за шеф на пловдивските социалисти. Домакин на червения форум е мажоритарният собственик на панаира. Пловдивските социалисти не „ броят за живи" в надпреварата Наско, Наска и Тошко. Битката е между Гергов и Баташки. Привърженици на първите трима роптаят открито, че битката за овакантеното от Захари Георгиев лидерско място, се превръща в битка на олигарсите в БСП. Само за последните две години от управлението на Иван Чомаков Гергов се сдоби в Пловдив с имоти , оценявани на  300 милиона евро и превърна града в нарицателното „Герговград". Зад него обаче стои целият сегашен апарат на БСП начело със Захари Георгиев и ексоблластният управител Тодор Петков. Това червено крило се противопоставя категорично на кандидатурата на доскорошният директор на УМБАЛ „Свети Георги „ доктор Илия Баташки.

Последният одит на здравното министерство показа, че краткосрочните задължения на Държавна болница са в размер на 35 милиона лева, а пресрочените на 10 милиона лева. Това практически предопределя фалита на най- голямата болница в България. Паметливи припомнят, че назначеният преди около 15 години  от професор Зънзов за директор на Окръжна болница Илия Баташки  , се превърна в един от най- богатите пловдивчани. В сферите му на влияние попадат Държавна и Окръжна болници,където продължава да дърпа конците  чрез свои протежета, Онкодиспансера, за който  води титанична битка в
image
БСП става олигархича партия гледания тук: 2 ; общо: 40
местния парламент , за да назначи бившия си заместник от УМАЛ „Свети Георги"доктор Ананащев  за директор  и разбира се ХЕИ, където успя да назначи бившата си съпруга доктор Барганова за директор.Твърде вероятно е Баташки да играе и в предрешен конкурс за директор на Втора градска болница.

Малцина останали идеалисти в БСП, които са делегати на форума в неделя признават, че са преглътнали социалният статус на олигарха Георги Гергов. Недоумяват обаче как „безработния „ в момента Баташки разполага днес с автопарк за близон милион лева.

Който и от двамата да спечели битката за шеф на БСП партията ще се превърне в олигархична структура, признават делегати на утрешния червен форум. Те обаче са категорични, че в битката за БСП с едни гърди напред е домакина на отчетно-изборната конференция - Георги Гергов.


Тагове:   Димитровден,   партия,


Гласувай:
1



1. анонимен - Предизборно - или кой каквото е заслужил
24.10.2009 19:53
"Здравите партийни кадри"
влизат в изборни борби.
Бесепари, млади, стари,
гледат " умно " от страни!
Ще им изберат Водачът
с най-голямите пари.
А пък те ще си подскачат,
задлъжняли до уши.
Който вярва на лъжците,
в нищета ще си стои.
Друг ще лапа пак парите .
а пък " масите " - мухи !


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552530
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031