Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 12:12 - НОВИНИТЕ – 4 ноември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 905 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.11.2009 11:49


   
   
  Националната политика на ГЕРБ да разследва сделки на предишните управници вече се пренася и в Пловдив!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 4 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  ГЕРБ нарочи за смяна Камен Шишманов. Пловдивските съветници на Бойко Борисов искат отстраняването му като ръководител на комисията, която трябваше да разследва неизгодните за Пловдив сделки от мандата на Иван Чомаков.  
В/Р    
  Тема: ГЕРБ нарочи Шишманов за смяна
  Комисията беше създадена в началото на този управленски мандат, но така и не започна работа. Сега Камен Шишманов предлага комисията да бъде закрита. Съветниците от ГЕРБ обаче настояват тя да най- накрая с нов председател. Синхрон: Павлинка Кацарова- ГЕРБ От ГЕРБ настояват комисията да разследва дори и сделки на сегашния кмет Славчо Атанасов. Синхрон: 2  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  Продължаваме с политическите новини. Преференциите на пътуващите в градски транспорт да бъдат запазени, а цените на картите да останат като миналата година, предлагат общинските съветници от БСП. Инвалидите над 50 процента, учениците, студентите, пенсионерите, ветераните от войната и майките с деца до 3 години да ползват автобусите срещу годишна карта от 10 лева и билетче от 50 стотинки. Това ще бъде гласувано на утрешната сесия на местния парламент.   
В/Р  
Тема: БСП-карти и пътувания с преференции
  Досега пенсионерите, учениците , студентите и инвалидите над 50 процента пътуваха в градския транспорт на Пловдив срещу закупена годишна карта от 10 лева и половината от стойността на билетчето. Ново решение на община Пловдив гласеше, че групите с по-нисък социален статус ще трябва да плащат за  28 лева. Синхрон 1-Николай Радев-председател на групата общински съветници от БСП Картата, която ще бъде запазена на старата цена от 10 лева за цялата мрежа и билет от 50 стотинки ще бъде цялата стойност на транспортната услуга,което ще удовлетвори исканията на финансовото министерство, за по-добра отчетност Синхрон 2-пак той Отпада единствено напълно безплатното пътуване на хора над 70 години като и те вече ще плащат карти и половин билет Синхрон 3-Тодор Кръстев –общински съветник от БСП 80 хиляди от общо 110-те хиляди души, които ползваха досега  карти, са с преференции. При новите условия  местната администрация трябваше да задели  от бюджета 4,5 милиона лева  
БЛАНК  
  От ГЕРБ ще подкрепят наполовина старата наредба за условията, при които могат да пътуват преференциално различни категории пътници в рейсовете на масовия градски транспорт.  
В/Р    
  Тема: ГЕРБ подкрепя наполовина преференциите
  Позицията на съветниците от ГЕРБ обясни днес Надя Танева: Синхрон: Надя Танева- общински съветник от ГЕРБ На практика обаче новата ситуация принуждава местният парламент да вземе решение, което противоречи на наредбата на транспортното министерство, която определя кои групи имат право на евтини карти и билетче. Точно заради неспазването й прокуратурата разследва кмета Славчо Атанасов по сигнал на пловдивчанката Мария Ставрева. Очакваното решение утре ще прехвърли топката към областния управител. Синхрон: Георги Игнатов- заместник- областен управител  На сесията утре се очакват и представители на всички засегнати социални групи.  
БЛАНК  
  ДПС са доволни от резултатите от изборите в „Източен”. Според тях там те държат един твърд електорат, което е радостно. Хората на Ахмед Доган в Пловдив са на мнение, че присъствието на над 130 полицаи и жандармеристи в Столипиново по време на изборния ден е създало впечатление, че предстоят ексеции, а не демократичен вот.  
В/Р  
Тема: ДПС недоволни от полицейски произвол
  В ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА ЗА ИЗБОР НА КМЕТ НА РАЙОН ИЗТОЧЕН В ОФИСА НА ДПС Е ИЗВЪРШЕН ОБИСК БЕЗ ПРОКУРОРСКА ЗАПОВЕД, СЪОБЩИ ЛИДЕРА НА ПАРТИЯТА В ГРАДА КРАСИМИР КУЗМОВ. По думите му през деня са били арестувани, а после освобождавани десетки политически наблюдатели на партията. Синхрон – Красимир Кузмов – лидер на ДПС – Пловдив Според хората на Ахмед Доган в Пловдив, присъствието на над 130 полицаи и жандармеристи в Столипиново по време на изборния ден е създало впечатление, че вотЪТ НЕ Е ДЕМОКРАТИЧЕН. Синхрон 2 тези действия показват…. Говорителят на прокуратурата Даниела Начева обясни, че не е от значение дали има или няма прокурорска заповед в момента на претърсването, защото такава може да се издаде в рамките на 24 часа, след искане на прокурор. В същото време Пловдивският районен съд пусна под ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ двамата мъже, арестувани в събота в Столипиново и обвинени в купуване на гласове.  
КАШ Новини от Общината
     
БЛАНК  
  Камерите по кръстовищата на Пловдив остават мит. Идеята на Общината нарушителите на правилата за движение по пътищата да бъдат снимани отива в забвение. Поне докато от министерството на вътрешните работи не се сетят да преведат 5 милиона и половина лева. Дотогава минаването на червено си е буквално разрешено. Естествено, ако не е пред полицаи.     
В/Р  
Тема: Среща на Славчо Атанасов и Тодор Чонов
На среща с новия директор на ОДП-Пловдив Тодор Чонов кметът Славчо Атанасов обяви, че обещаните от бившия министър на МВР Румен Петков пари за камери са си останали само празни думи , въпреки поетата от него публична отговорност. От министерство трябваше да дадат 5 милиона и половина, а от общината милион и половина Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив Атанасов е отправил и питане за евентуално увеличаване на полицаите на големите кръстовищата в пиковите часове-сутрин и вечер.    Синхрон 2-пак Славчо Новият директор на полицията отговори уклончиво, а поставеният от кмета на район „Южен” Александър Колев въпрос за увеличение на състава на Първо РПУ също остана без отговор. 
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  8 месеца ще лежи в затвора 20-годишният футболен фен Георги Величков, който взе участие в масовия бой след края на пловдивското дерби в събота. За ефективната присъда допринесоха и фактите, че Величков има зад гърба си цели 6 присъди за умишлени престъпления от общ характер.    
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Районна прокуратура – Пловдив е образува досъдебно производство по повод постъпил сигнал за подготвяно посегателство против личността на собственика на „Градски транспорт” и общински съветник от БСП Ангел Батаклиев. Към настоящия момент се извършват активни действия по разследването и от страна на прокуратурата са предприети всички законови мерки за осигуряване сигурността на свидетелите. От прокуратурата не дават повече подробности по този случай.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
БЛАНК    
  Първият сняг за първи път не ни изненада! Още в първите часове на вчерашния снеговалеж, от фирма „Чистота” строиха техниката. До опесъчаване обаче не се стигна, тъй като температурите не паднаха под нулата. Днес в общинското дружество се похвалиха с 4 нови машини.
В/Р  
Тема: Нова техника за снегопочистване в Пловдив
  Ремонтът на по-старите машини в „Чистота” е започнал още през месец август. Днес някои от камионите се пригодяваха да изпълняват функции две в едно -  едновременно да са снегорини и пясъкоразпръсквачи. Синхрон 1 – Радослав Кошински – управител на „Чистота” Днес от „Чистота” се похвалиха с няколко нови машини, които ще изпълняват едновременно няколко дейности. Синхрон 2 Подобно количество нова техника не е постъпвало във фирмата през последните 20 години, смятат от „Чистота”. Синхрон 3 Зимното дежурство на „Чистота” започва на 15-ти ноември. 5 дни по-рано се очаква кметът Славчо Атанасов сам да инспектира готовността на фирмата за зимата.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата сряда. След Прогнозата за времето продължаваме с ТЕЛЕВИЗИОНЕН ОМБУДСМАН. Тази вечер гостува кметът на район Южен Александър Колев. От 19,20 в Големия съвет продължаваме темата за преференциалните пътувания в транспорта с разговор в студиото. Гостуват заместник-кметът Александър Константинов, общинският съветник от ГЕРБ Александър Даржиков и председателя на Съюза на инвалидите в  Пловдив Тобия Качаков. От 20,50 Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567337
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930