Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 09:53 - 17 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1676 Коментари: 0 Гласове:
0



  50 полицаи тази нощ преследваха убиец. Малко преди полунощ той бе заловен.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Двама убити и един арестуван е равносметката от кървава драма, която се разигра тази нощ на 50 километра от Пловдив. Подробностите за двойното убийство – в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Двойно убийство на язовир „Въча”
  Двойно убийство вдигна на крак 50 полицаи тази нощ. В 21,30 часа в пловдивската полиция постъпва сигнал за двама убити мъже. 30 униформени от Пловдив и 20 от Смолян тръгват към мястото на инцидента - понтонна хижа в язовир „Въча". Синхрон – Тодор Чонов – директор на полицията Установено е, че убиецът е 30-годишният Виктор Траянов от София. Той и още четирима души отиват вчера на язовира, за да ловят риба. Вечерта избухва скандал, Траянов грабва пистолет ГЛОГ и от упор убива двама от пазачите на хижата - 35-годишният Борис и 30-годишният Мартин, които са били част от компанията. След това заедно с огнестрелното оръжие, което е собственост на един от загиналите, бяга с моторна лодка до брега. Пука гумите на джип БМВ, за да не могат другите двама оцелели да избягат и се качва на Тойота. Минути по-късно катастрофира с бял ОПЕЛ, след което тръгва да бяга през гората. В момента на залавянето, убиецът е бил в неадекватно състояние, под влиянието на упойващи вещества. Синхрон – Тодор Чонов – директор на полицията Версиите, по които се работи са няколко - сред тях са битов скандал и бизнес интереси. Разследването продължава Окръжна прокуратура - Смолян. Според наказателния кодекс, за подобно деяние наказанието е до  20 години лишаване от свобода.  
БЛАНК  

Предполага се, че в района има много големи бизнес интереси, тъй като подобни понтонни хижи притежават знакови фигури от подземния свят. Нищо чудно това двойно убийство да е заради разчистване на сметките. Ще продължим да следим случая...  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Инвалиди и общинари днес не се разбраха за преференциалните пътувания в рейсовете на масовия градски транспорт. От двете страни дойдоха различни послания.  
В/Р  
Тема: Инвалидите с билетче от 40 стотинки и карта
  Представители на различни сдружения на хора с увреждания имаха среща с градското ръководство по наболялата тема за цената, на която ще пътуват в рейсовете. Трудноподвижните хора се ходеха трудно до кметския кабинет и обратно, а инвалиднитите им колички и рампи за стотици хиляди левове за инвалиди стояха безучастно. След срещата инвалидите бяха разочаровани. Синхрон: Емил Стримски- зам-предс. на фондация „МС общество” Социалният заместник- кмет Красимир Ангелов не беше напълно съгласен с хората с увреждания Синхрон: Краснимир Ангелов- зам.-кмет на Пловдив 30 000 са инвалидите в Пловдив.  
БЛАНК  
  160 семейства от Раковски ще се изхранват от пловдивските боклуци. Това съобщи днес кметът на Пловдив Славчо Атанасов. Той говори за различните послания, които дадоха управниците на града ни и на територията, на която се намира завода за преработка на отпадъци, след вчерашната им среща с премиера Бойко Борисов.  
В/Р  
Тема: Славчо: Направихме доста компромиси за Раковски
  Премиерът Бойко Борисов признал пред двамата кметове на Пловдив и Раковски, че пари в бюджета няма, но ще се намерят все пак 5 милиона лева за ремонт на пътя до екозавода в Шишманци. Припомням, че от Раковски заплашиха да не пуснат камионите с пловдивски боклук, ако не получат сумата. Кметът на Пловдив обаче е учуден, че колегите му от Раковски действат крайно и напомни за някои преференции на тяхната община Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Иначе, Славчо Атанасов за пореден път призна, че пари в държавата и Пловдив няма, но ще направи всичко възможно да осигури исканата от Раксовски сума Синхрон: 2 При вчерашната среща с премиера Борисов обаче е станало ясно, че за проекта Модър- Царевец, който трябва да свърже районите Южен и Западен пари ще има догодина Синхрон: 3  
БЛАНК  
  След Гиньо Матев и кметът на район „Северен” Ина Филипова представи пред съкварталците си отчет за изминалата година от управлението й. Кои според нея са основните й успехи и неуспехи? Вижте:  
В/Р  
Тема: Ина Филипова - синхрон
  ГОТОВ  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Замяната на имота, за който директорката на Отдел ГРАО към Община Пловдив Василка Костова, шофьора на кмета Саркис Москофян и бившият директор на консорциум „Екологичен завод” Трифон Мишовски са поскали 5 хиляди лева, за да бъде придвижена, няколко пъти е влизала за разглеждане в Общинския съвет, но никога не е бил гледана. Това стана ясно днес по време на съдебното дело срещу тримата, обвинени в изнудване и измама.  
В/Р  
Тема: Съд, общински служители-измама, изнудване, Маскофян, Костова, Мишовски
  Директорката на отдел ГРАО Василка Костова, вече бившия личен шофьор на кмета Славчо Атанасов Сракис Москофян и   Трифон Мишовски отдавна не са в ареста. Внесените от прокуратурата 3 тома материали по случая и данните от специалните разузнавателни средства се оказаха недостатъчни за задържане на обвиняемите под стража. под стража”. Днес беше даден ход на делото, в което според обвинението тримата са притискали пловдивчанина Асен Костов да плати 5000 лева за «услуга” по придвижването в Общинския съвет на преписка за делба на два имота в кв. «Коматево”, в които той е съсобственик с общината. Като свидетели бяха призовани близо 20 души от администрацията на Общината Синхрон 1 - Петко Атанасов - зам.-кмет по общинската собственост Документите за замяната, подадени още от предишните собственици на терена, са отлежавали в администрацията от три години и половина. Синхрон 2 - пак той
На двамата бивши общински служители е повдигнато обвинение в измама, а на Мишовски и за изнудване.
 
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Разбита е организирана престъпна група за изработване на устройства, магнитни карти и софтуер за незаконно теглене на суми у нас и в страните на Европейския съюз. Успешната операция е проведена от служители на секторите “БОП” в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Ямбол и Бургас, координирани от Европол.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  В сериозен междусъседски скандал прерастна откриването на нова детска площадка зад Големия Гигант в район „Северен”.  Вижте как започнаха разправиите:  
В/Р  
Тема: Откриха нова детска площадка зад Големия Гигант
  Откакто е построен Големият Гигант преди около 35 години, теренът зад блока не е облагороден и пустее. Синхрон 2 – Георги Добрев Пространството зад огромния блок е превърнато в детска площадка с пясъчник, катерушки, пързалка и люлки, които отговарят на всички европейски изисквания. Има и още работа: Синхрон 1 – Стоян Пеев Новата детска площадка в „Северен” е изградена със средства от дарения и план на районната администрация: Синхрон 3 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Случвало се е дори катерушките да се разглобяват и изнасят нощем. Майките от блока обаче не бяха напълно доволни от новата площадка, защото от блока над нея си хвърляли боклуците направо през терасите, защото в пясъчника ходели бездомни кучета, защото клошари вадели торбичките с боклук от кофите в съседство, преравяли ги и ги зарязвали на пейките. И най-вече, защото колите се качвали директно в градинката. Съседи пък нападнаха майките, че чоплят семки и цапат. И се разрази сериозна разправия на тема: кой цапа, кой чисти и кой трябва да дойде да оправи нещата. На никого не му хрумна, че верният отговор и на трите въпроса е дин и същ – ние. Ина Филипова обеща това, което зависи от нея, а не от хорското съзнание, да бъде поправено. До две седмици ще се поставят бетонни блокчета, които да спират колите и повече кошчета за смет.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер е кметът на район „Западен” Здравко Димитров. От 19,20 очаквайте „Думата на експертите” след срещата с министър Плевнелиев От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.        


Тагове:   ноември,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568106
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930