Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 09:56 - Новини 19 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2009 15:48


  Днес кенефите празнуват.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 19 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Днес е световният ден на тоалетната. Решението за отбелязване на датата е взето преди 8 години на конгрес на Международната организация на нужниците в Сингапур. Какво е да прекараш живота си в служба на обществената тоалетна, разказва следващият репортаж.  
В/Р  
Тема: Световният ден на тоалетната през погледа на една хигиенистка
  Димитрийка Борисова работи от дълги години като хигиенистка на обществени тоалетни. Горда, че носи фамилията на премиера Бойко Борисов, всяка сутрин в 7,30 Димитрийка отключва обновената тоалетна в Цар-Симеоновата градина. По време на 12-часовия й работен ден се налага по 10 пъти да мие основно тоалетните помещения. Синхрон – Димитрийка Борисова – хигиенист Освен да чисти и мие, Димитрийка Борисова събира и входната такса от 50 стотинки за ползване на градската тоалетна. За целта тя се е научила да работи с касов апарат и с компютър. Синхрон2 Дългогодишната хигиенистка споделя, че най-много се дразни от хората, които ползват нужника, но не плащат. Синхрон 3 Най-доходоносният сезон за градските тоалетни е летният. Тогава оборотът достига до 150 лева, а по това време на година на ден се събират по около педесетина лева. Стендъп Градската тоалетна остава безплатна за пенсионери, майки с деца и инвалиди.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Ясни са цените, на които ще се пътува преференциално в рейсовете на масовия градски транспорт от 1–ви януари догодина. Заповедта беше подписана днес от кмета Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Ясни са цените на картите и билетчето
  Преференции ще ползват ученици, студенти, деца лишени от родителски грижи, майки с деца до 3 години и инвалиди с над 50 процента намалена работоспособност. Цените на картите са според доходите на хората. Ако вземаш до 120 лева на месец едногодишната карта за цялата градска мрежа е 15 лева. 30 лева за карта ще плащат хората с доход до 290 лева. 50 лева струва картата за хора с доходи от 290 до 490 лева. Който взема над тази сума ще брои 90 лева за карта Синхрон: Красимир Ангелов- заместник- кмет на Пловдив Картите ще се издават в гишетата на фирма Автотранс, само военноинвалидите и ветераните от войните ще ходят за карти до гишето на фирма Градски транспорт.  
БЛАНК  
  Пътуването на Славчо Атанасов до побратима Екатеринбург няма да се състои. Поканата бе отправена от кмета на руския град. Не смятам, че е правилно да изхарчим пари за това пътуване в сегашния кризисен момент, затова реших, че предвидената петчленна делегация от общината няма да пътува за Русия, заяви Атанасов. Разходите по пътуването щяха да бъдат приблизително 6 000 лева  
БЛАНК  
  Уницеф посочи кмета Славчо Атанасов като най- големия приятел на пловдивските деца. Утре общината ще получи специален сертификат .  
В/Р    
  Тема: Общината с награда от УНИЦЕФ
  Пловдивската управа пребори 867 града от целия свят и грабна приза на Уницеф „Община приятел на детето”. На какви критерии отговаря гради ни разясни днес Мая Георгиева- началник отдел Социални дейности в общината Синхрон: Мая Георгиева- н-к отдел „Социална политика” Най- важният критерии, по които сме оценявани е, че общината е активно ангажирана с проблемите на децата, обясни още Мая Георгиева. Сертификатът на Уницеф ще бъде връчен официално утре.  
БЛАНК  
  Със спортен празник в училище „Константин-Кирил Философ” в район „Южен” откриха националната седмица за борба със затлъстяването при децата.  
В/Р  
Тема: Спорт срещу затлъстяването при децата
    Атмосфера – деца пеят В спортния празник се включиха деца от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас. Синхрон 1 – Елена Костадинова - директор Най-много емоции и вълнения предизвикаха щафетните игри при петокласниците. И в отборите, и сред публиката. Атмосфера – състезание Съдии бяха студенти от специалността физическо възпитание в Пловдивския университет. Учениците от 6-ти и 7-ми клас участваха в турнири по футбол за момчетата и народна топка за момичетата. Синхрон 2 – Елена Костадинова - директор Наградите бяха купи, медали и грамоти. През следващата седмица във всички училища в район „Южен” ще се проведат здравни беседи. Синхрон 3 – Михаил Казанджиев – зам.-кмет на район „Южен” Седмицата за борба със затлъстяването при децата е под егидата на РИОКОЗ.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  Изказването на министъра на финансите Симеон Дянков, че БАН не прави наука и че там са феодални старци, които си стоят и събират заплати, предизвика разгорещени дискусии. Думите на Дянков бяха поводът екипът на Пловдивската телевизия да потърси Академията в Пловдив и да провери какво се продава в академичната книжарница.    
В/Р  
Тема: Има ли „феодални старци” в БАН-Пловдив?
  Известната в миналото като централна сграда на БАН се намира на ул. „Филип Македонски” . Човек обаче  е объркан-това академия на науките ли е, доходно здание или ресторант. И се помпат мускули-вероятно необходими,  за да се държат тежките академични томове. ОТ Лицето на БАН  в Пловдив е останала само една сгушена между ресторант и фирми за дограма академична книжарница. Но пък вътре човек попада в научния рай Синхрон 1-Станка Гаджалова Основните групи, които идват тук са ученици и студенти. Книги купуват и от библиотеките. Тук-там някои пенсионер с три висши образования като си вземе пенсийката също се излъгва да влезе Синхрон 2-пак тя Оказва, че авторът, представен  с най-много акадечни трудове, е видният български интелигент, културолог, майстор на дългата реч и късия разказ, геният на словото, титанът на мисълта професор Юлиян Вучков. На видно място се вижда заредената с философски размисли „Човешкия свят или храна за душата” . Другата книга на автора е култовата  „Теория на художествената литература”. Признатият за световен ТЕАТРОВЕД ПРЕДЛАГА В КНИЖАРНИЦАТА и своята  „История на световната драматургия”. Някои от тези академични трудове събират праха повече от 10 години. И се питаме-с парите на данъкоплатеца, с които се издържат „феодалните старци” вместо настина необходими автори и книги се издават Вучков и „Драги ми, Смехурко”. А желанието ни да видим как изглеждат истинските „феодални старци” и колко са им дълги белите бради се оказа напразно, защото поне в тази сграда такива не видяхме.  
БЛАНК  
  Две семейства с общо 11 деца седнаха заедно на масата в заседателната зала на кметството в район „Южен”, за да отбележат Деня на християнското семейство, който честваме на 21-ви ноември.  
В/Р  
Тема: Помагат на многодетни семейства
    От години дамите от благотворителния клуб „Зонта” подпомагат дълготрайно многодетни семейства, които се грижат за децата си. Днес те раздадоха на две семейства хранителни продукти за празника. Синхрон 1 – Екатерина Иванова – „Зонта” Дора Бъчварова признава, че най-често й задават въпроса защо са създали 7 деца. Синхрон 2 – Дора Бъчварова – майка на 7 деца Синхрон 4 – Елисавета Толчева – майка на 4 деца Синхрон 3 – Дора Бъчварова – майка на 7 деца Синхрон 5 – Елисавета Толчева – майка на 4 деца Семействата получиха храни и от районната администрация. Синхрон 6 – зам.-кмет на район „Южен” Дамите от „Зонта” обещаха, че ще помагат и занапред на двете многодетни семейства.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер е Николай Ненков – директор на „Местни данъци и такси”.   От 19,20 е „Магазин за имоти, пари и идеи” Ако искате до коментирате някоя от новините днес - посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   новини,   ноември,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566692
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930