Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 09:58 - Новини 20 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 822 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2009 15:50


  Приемаме още софийски боклук, за да угодим на Раковски. Подробностите – веднага!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 20 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдив най-вероятно ще се съгласи да приеме още 20-30 хиляди тона столична смет, за да осигури 5-те милиона лева, които община Раковски иска като обезщетение за това, че на нейна територия ще работи заводът за преработка на боклука. Това обяви изненадващо днес кметът Славчо Атанасов, преди да замине за втората си за тази седмица среща с премиера Бойко Борисов по същия проблем.     
В/Р  
Тема: Пловдив взима още столична смет?
  Петте милиона лева Община Раковски иска, за да ремонтира изцяло пътя Раковски – Шишманци, по който ще минават камионите с боклук за екозавода. Раковски иска парите обаче от Пловдив, а кметът Славчо Атанасов иска милионите от правителството. Според Атанасов, очаква се правителството в лицето на премиера Бойко Борисов да поиска Пловдив да приема още няколко хиляди тона софийска смет в замяна на 5-те милиона лева. Синхрон – Славчо Атанасов – кмет Ето как Славчо Атанасов отговори на въпроса: Означава ли, че заводът за боклук ще отвори врати само, ако Пловдив се съгласи да приеме още столична смет? Синхрон 2 Славчо Атанасов е убеден, че ще се стигне до вариант, в който всички страни ще бъдат доволни.  
БЛАНК  
  В последния момент се получи съобщение за резултата от срещата с премиера в София. Чета дословно: „Пловдив да приеме още 30 000 тона балирани софийски отпадъци на сметището в Цалапица, е поискал премиера Бойко Борисов на срещата с кмета на Пловдив Славчо Атанасов и с кмета на Раковски Иван Антонов. Държавата ще даде компенсации в размер на 8 милиона лева за депонирането на балите. Пет милиона ще бъдат преведени на Община Раковски за възстановяване на пътя Шишманци – Раковски – Екозавода. Това съобщи Славчо Атанасов. За тези пет милиона ще започнем преговори с Раковски още в понеделник, когато юристите на двете страни ще се срещнат, допълни кметът Атанасов. Ако предложението на премиера бъде прието и гласувано от двата общински съвета – на Пловдив и на Раковски, между двете общини ще се подпише споразумение и тогава държавата ще може да преведе парите директно и поотделно на двете администрации. Не смятам, че Пловдив е ощетен, защото от Раковски искат парите за възстановяване на инфраструктура, освен това заводът е на тяхна територия и е нормално да получат компенсации, каза още Славчо Атанасов. Трите милиона, които Пловдив ще получи, ще се разходват за инфраструктурни проекти в града. Премиерът Борисов отново потвърди категорично, че Пловдив ще получи обещаните 26 милиона компенсации за приемането на 100 – те хиляди тона балирани софийски отпадъци, допълни още Славчо Атанасов.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Проверяващи от всевъзможни инстанции се изсипаха вкупом тази сутрин в гумаджийница до Сточна гара. Сигналът, че купища гуми препречват тротоара, е подаден на горещия телефон на кмета.  
В/Р  
Тема: Общината ще закрива нередовна гумаджийница
  Още когато сигналът е получен на горещия кметски телефон, е издадено предписание до собственика на гумаджийницата да освободи тротоара от почти триметровите камари с натрупани гуми. Синхрон 1 – Руси Панчев – зам.-кмет Присъстваха и специалисти от незаконно строителство, тъй като обектът на кръстовището на Сточна гара има разрешително за магазин, а не за сервиз. Синхрон 3 – Ради Атанасов – главен експерт Проверяващите съставиха два акта. Синхрон 4 - Ради Атанасов – главен експерт До края на деня трябва да минат на проверка и от НАП. И тъй като собственикът се крие и не реагира на поканите да се яви пред контролните органите, ще бъде сезирана прокуратурата. Синхрон 2 - Руси Панчев – зам.-кмет От Общината ще поискат прекратяване дейността на обекта.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Заловиха мъж, измамил и окрал възрастна жена. Той отишъл в дома на 76-годишна пенсионерка и казал, че е изпратен от сина й, за да ремонтира компютъра. Жената се доверила и младият мъж взел със себе си един лаптоп и настолен  компютър с монитор, които уж щял да поправи в работилницата си. Крадецът е заловен, полицаите установяват, че той е автор на редица още няколко кражби, освен това е и осъждан.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
   
БЛАНК  
  Политическа ли е причината конкурсът за избор на нов шеф на инспектората да пропадне??? Този въпрос си задаваха днес част от кандидатите за поста.  
В/Р  
Тема:
  Припомням, че по време на пресконференцията в инспектората по образование на 6-ти ноември, Александър Буздрев разбра новината, че излиза в пенсия по време на пресконференция, на която уж импровизирано влезе експертката Вихра Ерамян и обяви, че е получила заповед за назначение. Атмосфера – припомняне Веднага след това ПОТВ научи от свои източници, че в средите на ГЕРБ са тръгнали слухове, че министърът на образованието ще спре конкурсът, защото кандидатката на ГЕРБ Павлинка Кацарова не го е спечелила. Три седмици по-късно слуховете станаха факт и конкурсът бе отменен. Вихра Ерамян обяви, че няма де са кандидатира. Решението на Павлинка Кацарова все още не е известно, а третият участник в конкурса Атанас Куртенков има собствено обяснение за случилото се. Синхрон – Атанас Куртенков – кандидат за шеф на РИО – Пловдив Пропадането на конкурса било обяснение на Атанас Куртенков по следния начин… Синхрон 2 Какво ще се случи от тук нататък – предстои да разберем…  
БЛАНК  
  Протестът, който беше обявен за днес от пловдивски лекари заради зачестилите побои над медицинския персонал, не се състоя. Организатор на мълчаливото  бдение беше  председателят на Пловдивското лекарско общество д-р Тотко Найденов. Той е разочарован от провала.  
В/Р  
Тема: Протестът на пловдивските лекари този път се провали
  За 15 минути точно в 12 часа медицинският персонал трябваше да излезе пред кабинетите си на мълчалив протест.Лекарите и сестрите от УМБАЛ "Св.Георги" на Пещерско шосе също бяха решили да протестират пред параклиса на здравното заведение. По обяд никои не напусна работните си места.   Припомняме, че  повода за организиране на протеста са зачестилите случаи на физическа саморазправа с докторите  . Апелът с призив да бъде променено законодателството и посегнал над доктор да носи наказателна отговорност  е изпратен до министерството на здравеопазването и ръководството  на Българския лекарски съюз.       
БЛАНК  
  За 420 лева можеше да се купи рисунка на Майстора по време на благотворителен търг на картини, организиран от сдружение „Свети Димитър” в помощ на църквата „Свети Димитър” в Стария град.  
В/Р  
Тема: Благотворителен търг за църквата „Свети Димитър”
  Вече 6 години известни пловдивски Димитровци, обединени в сдружение с идеална цел „Свети Димитътр”, са се посветили на възстановяването и реставрацията на едноименната църква в Стария Пловдив. В началото те са 22-ма, днес вече са 35. Всяка година по това време организират благотворителен търг. Творбите са предимно на пловдивски художници, които ги предоставят на символични цени. Синхрон 2 – Димитър Атанасов – сдружение „Свети Димитър” Тази година обаче кризата явно се е отразила и на добрите намерения, тъй като събраната сума е под 20 хиляди лева. Рисунката „Фигури” на Владимир Димитров – Майстора бе продадена за 420 лева. Синхрон 3 – Димитър Инджов – галерист Досега в реконструкцията на църквата са вложени над 250 хиляди лева. Отвътре е напълно готова, възстановен е и протворът. Какво предстои: Синхрон 1 - Димитър Атанасов – сдружение „Свети Димитър” Едно е сигурно – в близките години се очертава още доста работа по църквата „Свети Димитър”.
БЛАНК  
  Транспортът в Пловдив става все по-екологичен. От днес по улиците под тепетата се движат още 15 тролейбуса, а инвестицията е направена от фирма „Градски транспорт”.  
В/Р  
Тема: Още 15 тролейбуса пусна „Градски транспорт”
  Атмосфера – прерязване на лентата Новите тролеи бяха осветени на специална церемония в гаража на фирма „Градски транспорт” до гара Филипово. Собственикът на дружеството Ангел Батаклиев съобщи, че тролейбусите са с модерни климатични и вентилационни системи. Те развиват оптимална скорост за кратко време и не на последно място имат 10-годишна гаранция. Синхрон – Ангел Батаклиев – собственик на „Градски транспорт” – Пловдив Най-голяма трудност от „Градски транспорт” са имали при възстановяването на контактната мрежа, която на места в града е липсвала поради безобразни кражби. 15-те нови тролейбуси ще изпълняват курсове по линиите  14 и 134. Ремонтът на контактната мрежа само за тези 2 линии е струвал 50 хиляди лева, като това са собствени средства на „Градски транспорт”, съобщи собственикът на фирмата Ангел Батаклиев . Синхрон 2 В момента от Канада към България пътуват останалите тролейбуси, поръчани от „Градски транспорт”. Според приватизационния договор на дружеството, Ангел Батаклиев е длъжен да достави 65 тролейбуса. Той обаче прави един жест и вместо 65, ще достави общо 67 тролеи, които ще допринесат за екологичния транспорт в Пловдив. Синхрон 3 С пускането днешните 15 нови тролеи, екологичните превозни средства ще обслужват линиите на „Градски транспорт” с номера 3, 14, 19, и 134.  
БЛАНК  
  Следва поглед към съботната ни програма. От 10,15 е „1001 съвета” на тема: „Почитате ли празника на християнското семейство”. Гости на Роси Русева ще бъдат скулпторът Рангел Стоилов и писателят Димитър Атанасов. От 13, 00 часа в „Ася в страната на талантите” ще гостуват млади изпълнители от арменското училище в Пловдив и таланти от Хисаря  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка” От 19,20 е „Коритаров онлайн” с гост социологът Цветозар Томов От 20,50 в „Една пловдивска седмица” ще гледате спомени за това как бе приватизиран Пловдивския панаир и какво ще прави новата общинска комисия за борба с корупцията? Ако искате до коментирате някоя от новините днес - посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   новини,   ноември,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567222
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930