Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 16:43 - Новините от 23 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 23 ноември 2009 понеделник  
   
  Славчо и Черепа се разбраха за булевард „България”. Подробностите след малко в новините.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 23 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  От няколко дни хора на братята Юзеирови обикалят пловдивския квартал “Столипиново” и събират подписи и лични данни за регистрация на партията “Мюсюлмандемократичен съюз”. Това съобщи днес лидерът на фондация “Прав път” и активист на ГЕРБ Ашим Асан.  
В/Р  
Тема: В „Столипиново” събират подписи за регистрация на „Мюсюлмандемократичен съюз”
  Според Ашим Асан със събирането на подписи и лични данни се цели да се създадат размирици в гетата. По думите му лидерът на ДПС Ахмед Доган се чувства пренебрегнат от Бойко Борисов и иска да докаже, че само той е в състояние да гарантира етническия мир в страната. Синхрон – Ашим Асан – фондация “Парв път” и активист на ГЕРБ /целят се размирици…/ По думите на Ашим Асан, списък с личните данни и подписите на 1000 човека се продава за 1000 лева. Търговията се извършвала от ромски лидери, а хората от Столипиново били събирани в този мечит и им били обяснявани идеите на “Мюсюлмандемократичния съюз” Синхрон 2 /идват и агитират…/ Според активиста на ГЕРБ Ашим Асан зад “Мюсюлмандемократичния съюз” не стоят братя Юзеирови, а бившият главен секретар на Мюфтийството в България Бекир Терзи и зет му, сирийският бизнесмен Муафак Азак. Ашим Асан вече е подготвил сигнал за това, което се случва в “Столипиново”, който ще изпрати до вътрешния министър Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев.  
БЛАНК  
  Оказа се, че освен Ашим Асан, никой в „Столипиново”  не е чувал да се събират подписи за регистрацията на „Мюсюлмандемократичния съюз”. Ето и подробностите.  
В/Р  
Тема: От ДПС отричат твърденията на Ашим Асан
  Ромите в „Столипиново” не знаят някой да е събирал подписите им, с цел да се регистрира партията на братя Юзеирови. Синхрон – ром Потърсихме гледната точка на ДПС като засегната страна от твърденията на Ашим Асан. Фикрет Сепетчи – бивш депутат на ДПС Един от жителите на „Столипиново” каза искрено какво мисли за въпросната обиколка обиколката на един от братята Юзеирови в квартала. Синхрон Последната дума имат компетентните органи.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Ремонтът на булевард „България” продължава. Фирма „Пловдив Инфраструктура 2009”, зад която стои Васил Божков и чието обжалване на процедурата по избор на изпълнител на реконструкцията на булеварда, блокира ремонта, оттегли жалбата си до Комисията за защита на конкуренцията.  
В/Р  
Тема: Продължава ремонтът на бул. „България”
  Жалбата на „Инфраструктура 2009” е била оттеглена в петък слодобяд. Синхрон 1 – инж. Тошо Пашов – шеф на „Капитално строителство” Това е „Пътинженеринг”, чиито машини вече са на обекта. Каква е причината за обрата: Синхрон 3 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Синхрон 2 – инж. Тошо Пашов – шеф на „Капитално строителство” Цялата техника на „Пътинженеринг” ще работи всеки ден, ако се наложи и денонощно, казаха от Общината. Преследваната цел – ускорено възстановяване на пътното платно, докато времето е хубаво, за да се пусне движението по „България” за Коледа. След това ще се правят предвиденото разширение, тротоарите, велоалеите и околната инфраструктура. Това ще зависи от времето. Ако то се задържи хубаво, работата може да продължи през цялата зима.  
БЛАНК  
  И докато проблемът с ремонта на булевард „България” се разреши, то реконструкцията на булевард „Руски” се забатачи.  
В/Р  
Тема: Проблеми с ремонта на бул. „Руски”
  Според заместник-кмета по общинската собственост Петко Атанасов капанът с ремонта на „Руски” а заложен още в предишния мандат, когато е избран изпълнител, който е предложил цена от милион и четиристотин хиляди лева за изпълнение на поръчката при реална стойност три милиона лева. Синхрон 5 – Петко Атанасов – зам.-кмет на Пловдив Проблем са и многото обжалвани отчуждавания по „Руски”. В момента се готвят договорите за заменките. Общината е предвидила Вариант нулев: Синхрон 6 - Петко Атанасов – зам.-кмет на Пловдив От другата страна на обекта засега проблемите са решени. Отчуждените къщи по улица „Победа” вече са освободени. Второто платно на новия мост на Герджика също ще бъде асфалтирано. Синхрон 4 - Петко Атанасов – зам.-кмет на Пловдив Съвет и от Прокуратурата ще търси кметът Славчо Атанасов по заплетения казус с ремонта на булевард „Руски”.  
БЛАНК  
  Една от основните пречки камионите с боклука да тръгнат към Шишманци е сериозното напрежение сред населението на Община Раковски. Според Славчо Атанасов договорката с премиера Бойко Борисов ще успокои тези страсти и до месец камионите ще пътуват към новия завод.  
В/Р  
Тема: В Раковски се дърпали за завода
  Припомняме, че кметовете на Раковски и Пловдив посетиха Бойко Борисов в петък: Синхрон 8 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Юристите на двете общини днес обсъждаха параметрите на договора. Синхрон 7 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Трите милиона лева за Пловдив ще дойдат в бюджет 2010. Синхрон 9 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив До месец камионите ще тръгнат към новия завод в Шишманци, каза още Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  Кметът на „Западен” Здравко Димитров отказа да се пише оценка за двегодишното управление. Напоследък повечето пловдивски управници започнаха да се са самооценяват, а Димитров остави за неговата работа да говорят жителите на „Западен”. Днес той направи своя отчет пред тях.  
В/Р    
  Тема: Здравко Димитров строи, ще продължава
  Доста са нещата направени в район Западен, които радват Здравко Димитров. Някои от тях са: Синхрон: Здравко Димитров- кмет на „Западен” Той обаче иска да продължи Синхрон: 2   Здравко Димитров признава и за трудностите. Най- голямата от тях е следната Синхрон: 3 Два мащабни проекта трябва да стартират следващата година в Западен. Единият е изграждането на спортна зала в района , а втория е транспортния възел Модър-Царевец, който ще свързва районите Южен и Западен.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Пиян шофьор натупа полицай и потроши патрулка! Случката се разигра вчера в Хисаря. Униформените спрели 25 – годишен водач на Фиат Пунто за проверка. Момчето било доста солидно подпийнало и първата му реакция била да счупи антената на на полицейската кола. След като го откарали в местното управление, нахаканото момче взело, че пребило един от полицаите. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Частна бърза помощ е отказала преглед на болно дете. Това твърди пред камерите на ПОТВ неговата баба, която дойде днес в редакцията, за да изрази възмущението си от хората с бели престилки.  
В/Р  
Тема: Отказват преглед на болно дете?
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Тази история е невъзможна, заяви пред наш репортер операторка на дежурния телефон на частната бърза помощ. Тя беше категорична, че линейките се отзовават на всеки подаден сигнал. Категорично обаче отказа да провери коя нейна колежка е била дежурна на 17-ти срещу 18-ти през нощта, за да се свържем и разберем от нея истината за случая.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  Завършваме емисията с един колкото и любопитен, толкова и сериозен видеоматериал. С него искаме да заострим вниманието на главния еколог на община Пловдив Христо Минков.  
В/Р  
Тема: Котка
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Вашите 60 минути в рубриката ТВ- омбудсман От 19,20 е спортното предаване 1Х2 От 20,50 Е ДУХ И ТЯЛО с Маг Малина. От 21,30 продължаваме с предаването „Часът на Божана”


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552180
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031