Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 16:44 - Новините от 24 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 24 ноември 2009 Вторник  
   
  Ако ви ядосва тъщата – заведете я в Природонаучния музей! ЗАЩО ? – ЩЕ ВИДИТЕ В КРАЯ НА ЕМИСИЯТА  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 24 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  От Коледа летище Пловдив ще посреща редовни полети от Москва. Договорката е постигната на туристическата борса в Лондон, съобщи председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев. Полетите ще бъдат два пъти седмично.  
В/Р  
Тема: За развитието на туризма в Пловдив
  Полетите Москва – Пловдив ще се изпълняват от втората по големина руска авиокомпания Ес Севън.  В напреднала фаза са и преговорите за редовна авиолиния Атина – Солун – Пловдив. От Съвета по туризъм са доволни от представянето на България и на Пловдив на борсата в Лондон. Синхрон 3 – Любозар Фратев – предс. на Съвета по туризъм Затова е от особена важност градът ни да се рекламира по тези борси. Освен като културна и историческа дестинация Пловдив може да предложи условия за конгресен, религиозен, спортен, спа или винен туризъм. Синхрон 2 – Петя Гогова – зам.-кмет по културата За бизнеса е положителна стъпка сформирането на дирекция „Туризъм” в Общината и че оттам най-после са започнали да осъзнават взаимовръзката култура-туризъм. Синхрон 4 - Любозар Фратев – предс. на Съвета по туризъм Като крачка напред в тази област Петя Гогова посочи работата, която е свършена до момента в Стария град, който за пореден път бе наречен „Визитката на Пловдив”.  
БЛАНК  
  Без чалга на пеещите фонтани. Парчета на Ивана, Преслава, Кондьо или Амет няма да бъдат пускани, гласи устна заповед от Общината. Това научи екип на ПОТВ в първия ден от ремонта на съоръжението.  
В/Р  
Тема: Без чалга на Пеещите фонтани
      В рамките на 2 месеца работници на фирма „Технострой 2000" – Разлог ще ремонтират Пеещите фонтани. Изцяло ще бъдат подменени счупени плочи около съоръжението, ще бъдат монтирани нови прожектори, сменени маркучите и остарелите кабели. От чужбина е поръчано и модерно електрическо табло. Синхрон – Георги Керемедчиев – технически ръководител на обекта Общината замисля да монтира охранителни камери както около обекта, така и по алеите на Цар-Симеоновата градина. По всяка вероятност обаче лебеди няма да могат да плуват в езерото, защото условията за отглеждане са много специфични. Синхрон 2 Ангел Ангелов от 8 години се грижи за поддръжката на фонтаните в Пловдив. Споделя, че докато са работели Пеещите фонтани е подбирал музиката според възрастта на хората около тях. Чалга му е забранено да пуска. Признава, че понякога прави изключения за рожденици, които са дошли около фонтаните с голяма компания, но се съобразява, ако по това време има и други хора. Синхрон – Ангел Ангелов – озвучител на фонтаните Целият ремонт на Пеещите фонтани ще струва 220 хиляди лева и се очаква той да приключи до Коледа.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  На никой все още не е ясен мотивът за двойното убийство на един от понтоните на язовир Въча. Обвиняемият Виктор Траянов все още не е дал показания и не е разпитан заради неадекватното състояние, в което продължава да бъде седмица след престъплението.   
В/Р  
Тема:Съд,Виктор Траянов, убийство на яз. „Въча”
  Пловдивският апелативен съд остави в ареста 30-годишният софиянец Виктор Траянов, обвиняем за убийството на Мартин Кичюков и Борис Спирков след пиянски запой на един от понтоните на язовир „Въча”. Според магистратите доказателствата, че Траянов е извършител на двойното убийство са категорични-стрелял е, после е избягал, а полицейската хайка го е заловила с оръжието-пистолет „Глок” и нож Синхрон-Анна Иванова-адвокат на Виктор Траянов+Николай Божинов-прокурор Виктор Траянов не е разпитан все още, бил е пиян, но адвокатите отрекоха да е дрогиран. По делото все още няма изготвена нито една експертиза. Показания са дали само двамата свидетели Синхрон –Анна Иванова-адвокат на Виктор Траянов Остава неясен и въпроса какво е правил джипа на директора на пловдивския сектор на СПООР Павел Костадинов, с който Траянов се е опитал да избяга от местопроизшествието.     
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Педофил блудства с три момченца на Бунарджика, полицаите го спипаха. Вчера 34- годишният мъж заплашил с газов пистолет две деца на по 13 години и тяхно другарче на 15 години. Отвел ги на тепето и започнал да се гаври с тях. По-късно дечицата се оплакали и след бързи оперативно–издирвателни действия насилника бил спипан.  
Бланк  
  В същото време герантофил се опита да изнасили 67- годишна жена в Стамболийски. Тя подала сигнал в местното РПУ, че сутринта около 5 часа докато се разхождала в градския парк била нападната от младеж, който искал да я изнасили. Бабата обаче яко му се опънала и насилникът избягъл.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  Дефиле на младото вино ще се проведе този уикенд в Стария град. Инициативата е на Съвета по туризъм, а идеята е празникът да стане ежегоден.  
В/Р  
Тема: Дефиле на младото вино в Стария град
  Билетите за дефилето ще са по три лева и ще се продават под шатри на три места в Стария град. Те ще важат и за двата дена за седемте къщи, в които ще има дегустации на 17 винарски изби. Това са Балабановата къща, Хиндлиян, Недкович, Георгиади, Златю Бояджиев, Етнографския музей и галерия Енчо Пиронков. Ще има и билетче от 1 лев за една къща. Синхрон 5 – Любозар Фратев – предс. на Съвета по туризъм Официалното откриване на дефилето ще е в събота от 11 часа в Етнографския музей. Къщите ще работят до 18 часа, а в неделя – от 10 до 16, като в 12 часа ще бъде награждаването. В Балабановата къща ще има изложби картини и карикатури за виното и радостта от него. Синхрон 1 –Радослав Бозуков – секретар на Съвета по туризъм Ансамбъл „Тракия” ще открие и ще закрие дефилето на младото вино.  
БЛАНК  
  Жестоки отровни змии е събрал под покрива си Природонаучният музей в Пловдив. Цели семейства смели пловдивчани проявяват интерес към гадинките. Някои глави на семейства водят даже тъщите си – може би с надеждата, че при евентуално счупване на витрината нещастните случаи не са изключени.  
В/Р  
Тема: Отровна кобра закуси с 15 бели мишлета
  Кобра изяде 15 бели мишлета за закуска тази сутрин. Историята е истинска и се случи в Пловдив. Кадрите са страшнички за хора със слаби нерви и малки деца. Всичко това може да се види всеки ден в природонаучния музей, където е разположена изложба на различни видове опасни влечуги. Организаторите предупреждават, че животните са опасни, защото не мислят с мозъка си. Синхрон 2: Георги Еленски- организатор на изложбата   Той предупреждава , че поведението на животните е непредсказуемо. Синхрон 3: същия човек Най-голям интерес за посетителите предизвикват отровните змии: тайпан, 3 вида кобри и мамби. Мрежестият питон е едно от най-трудно опитомяваното влечуго от екземплярите.А най-интелигентното е игуаната. По това време изложбата се е превърнала в традиционна за града ни. Посетителите идват тук , за да….. Синхрон: 1 Който иска да се пребори със страховете си може да посети изложбата в природонаучния музей до 22 декември.  
БЛАНК  
  И накрая едно съобщение. Студентско градско първенство по канадска борба ще се проведе утре следобед. Състезанието ще се състои в три категории – за мъже до 80, 100, и над 100 килограма. В него ще участват и  жени абсолютна категория. Всеки, който желае да наблюдава на живо канадската борба може да го направи от 17 часа в Аулата на Аграрния университет.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ- омбудсман. Гост е кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19.15 е предаването „Думата на експертите”. В него ще разберете какво си казаха пловдивските бизнесмени и пловдивските депутати. От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела.


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566776
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930