Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 16:45 - Новините от 25 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 25 ноември 2009 Сряда  
   
  Вестник 24 часа пусна списъка с политици и магистрати на Красьо Черния. Мутри атакуваха вестникарските павилиони в Пловдив и иззеха тиража! Подробностите -веднага !  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 25 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Момчета със съмнителен вид са минали тази сутрин през много павилиони за вестници и са изкупили до дупка днешния брой на вестник "24 часа". Това сигнализираха в редакцията ни продавачи на вестници.  
В/Р  
Тема: Мутри изкупиха днешния брой на "24 часа"
    Този номер с изкупуването се прави нерядко в случаи, когато засегнато лице иска да прикрие изнесеното в нелицеприятна за него публикация. Целта обаче е постигната само наполовина, тъй като в павилиони, които са отворили по-късно, вестникът можеше да се намери през целия ден. Синхрон – продавач Главният редактор на пловдивската притурка "Твоят ден" Спас Кузов потвърди информацията, но не можа да посочи точна версия за случилото се. Стендъп Прочетохме вестника от кора до кора - оказа се, че единственият по-сензационен материал е публикуваният пълен списък на магистратите, контактували с Красьо Черния. В него единственото пловдивско име е това на Андрей Атанасов, но за срещата на пловдивския апелативен прокурор с плевенския лобист се знае отдавна. Така че тайната остава.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
В/Р          ЗАЛЕПЕН  
Тема: „Кючук Париж” пред взрив  
  Сигнал за бомба хвърли в паника цял квартал в Кючук Париж. На лек автомобил Опел спрял на паркинг пред блок на улица Петър Васков с номера от 1 до 3 , е поставена бележка със страховития текст , че в колата има поставено взривно устройство. Случайно преминаващи граждани откриват заплахата и сигнализират в полицията около 16 часа. СТЕНДАП През това време района е отцепен за преминаващи хора и автомобили и автобуси по улица Димитър Талев. След час и половина издирвателни действия криминалистите откриват, че заплахата е фалшива. Собственикът на лекия автомобил живее под наем в същия блок на улица Петър Васков № 1. Какво разказват за инцидента съседите му Синхрон: човека от блока Около 17,30 часа ситуацията беше изяснена, а движението в участъка на улица Димитър Талев възстантовено.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Пореден скандал избухна ден преди сесията на местния парламент. Съветниците от ВМРО изнесоха информация за сериозни интереси от страна на опозицията в Общинския съвет по отношение на договор за концесия на автокомплекса до надлез „Родопи”.  
В/Р  
Тема: Скандална точка в дневния ред на съветниците
  Фрима „Булром” ООД печели концесията на обекта преди 3 години. По незнайния причини тя е обявена в несъстоятелност и нейн приемник е фирма „Делта инвест ойл” ЕООД. До това становище стига и Районната прокуратура, която е била сезирана от ВМРО. На предишна сесия на местния парламент обаче 1 глас не е бил достигнат, за да може фирма „Булром газ 2006”, която няма нищо общо с концесията да стане концесионер. Според съветниците от ВМРО, зад това гласуване стоят големи интереси. Те заподозряха и предпоставка за корупция. Синхрон – Камен Шишманов – общински съветник от ВМРО От ВМРО са категорични, че само фирма „Делта инвест ойл” ЕООД може да поеме концесията. Ако това не се случи би трябвало да бъде обявен нов конкурс за концесия. Синхрон 2 Воеводите ще настояват точката да отпадне от утрешния дневен ред на съветниците.  
БЛАНК  
  Очаква се на утрешната сесия съветниците да дадат 8 пенсионерски клуба за ползване в период от 10 години. Сметките за ток и вода на клубовете ще бъдат поети от Общината. Ангажимент за това е поел кметът Славчо Атанасов.  
Бланк  
  При ремонта на булевард „Руски” има грубо нарушение на закона за обществените поръчки. Становището е на председателя на общинската комисия за контрол на 50 – милионния заем теглен от Иван Чомаков за ремонт на пловдивските улици. Припомняме, че тези дни градската управа обяви, че фирмата спечелила конкурса „Инжстрой” няма пари да завърши ремонта на булеварда. В Писмо до кмета на Пловдив Славчо Атанасов, Любозар Фратев сигнализира и за още нарушения по казуса и препоръчва да се потърси компетентната намеса на прокуратурата. Още по темата очаквайте по-късно в програмата ни!  
БЛАНК  
  Когато преди година бе осветена църквата „Свети Климент Охридски” в район „Западен”, кметът Здравко Димитров се зарече, този ден да стане празник на поверения му район. Днес, точно година по-късно, хората от „Западен” наистина празнуваха.   
В/Р  
Тема: Празник на район „Западен”
  Много хора се събраха днес пред и в църквата „Свети Климент Охридски”. Пловдивският владика дядо Николай отслужи празничната литургия. Синхрон 1 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Със собствени средства Здравко Димитров беше осигурил за социалнослабите и хората в неравностойно положение от района дрехи, хранителни продукти и курбан. Анкетка – баби За жените от „Чистота” и „Градини и паркове” Здравко Димитров беше купил по чифт ботуши, доволен от това, колко добре чистят парк „Ружа”, в който се намира църквата. Курбанът – по 300 порции боб и леща - също бе личен подарък от Здравко Димитров за хората от района.  Синхрон 3 – Спас Тасков – готвач След тържествената литургия Дядо Николай и Здравко Димитров засадиха по едно дърво в парка пред храма. Синхрон 2 - Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Атмосфера – владиката сади Атмосфера – Здравко сади Празникът на район „Западен” продължи с изпълнения на ученически състави. Атмосфера – мажоретки Широка усмивка на лицето на кмета Димитров предизвикаха младите баскетболисти.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  Пловдивските депутати от всички цветове са приели да работят за 9 приоритетни за града начинания. Те са им предоставени от Бизнес Експертния Съвет.  
В/Р  
Тема: Депутати слушат БЕС за Пловдив
  Бизнеса в Пловдив иска депутатите да лобират за редица инфраструктурни проекта като завършването на околовръстния ринг на града в участъка между Ягодово и Скобелева майка, Изграждането на общ транспортен комплекс на Централна гара, освобождаването на летище Пловдив от такси. Бизнеса настоява и за промяната на редица нормативни актове сред които и Закона за местните данъци и такси. Причина за това е и заведеното дело от пловдивски фирми и физически лица срещу община Пловдив заради тазгодишната такса смет. Синхрон: Димитър Язов- предс. на УС на БЕС Шефката на данъчната комисия в парламента е взела присърце проблема. Синхрон: Любозар Фратев- БЕС Един от мащабните проекти по който работят в Бизнес експертния съвет е изграждането на вътрешен транспортен ринг в града. Стойността му е 800 милиона евро. Той трябва да се реализира през следващите 15 години.  
БЛАНК  
  От Бизнес експертният съвет се надяват под натиска на Европа редица дискриминационни текстове в новия закон за местните данъци и такси да отпаднат. В момента фирмите са поставени в неравностойно положение относно такса смет спрямо други учреждения и физически лица.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  В район „Южен” всички директори на училища не само спазват наредбата на министерството на здравеопазването за здравословното хранене, но е изготвен и сборник с рецепти за ученическите столове. в национална седмица за борба със затлъстяването при децата. Инициативата обаче няма срокове и няма да остане само част от националната седмица за борба със затлъстяването при децата.  
В/Р  
Тема:И   в Пловдив децата с наднормено тегло, ще се хранят здравословно
  Затлъстяването при децата през изминалата година достига тревожните 13.6 процента. За това се провежда и седмица за борба със затлъстяването като се набляга на здравословното хранене.  Все още обаче родителите на децата задават въпроси за полезните и вредните храни Синхрон 1-Маруся Христозова-медицински служител в ОУ”Ст.Михайловски” За да могат сами да се помагат децата в ОУ”Стоян Михайловски” се обучават кои са здравословните храни Синхрон 2- Маруся Христозова-медицински служител в ОУ”Ст.Михайловски” Учителите се опитват ясно и точно да научат децата коя храна е най-добра за тях. Чрез  игрите и дори раздаване на плодове момчетата и момичетата нагледно се учат на здравословно хранене Синхрон 3-деца Без наблюдение обаче децата продължават с чипсовете и сладките. Което за пореден път доказва, че семейството е много важно в изграждането на хранителните навици на децата.   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ - омбудсман. Гост е кметът на район „Южен” Александър Колев От 19.15 е „Големият съвет”. Гости ще бъдат главния финансист на Общината Наталия Делчева, бизнесменът и общински съветник Любозар Фратев и писателят Стефан Бонев.   От 20,50 е „Дух и тяло” с Маг Малина От 21,20 в „Акценти” ще ви разкажем за новата книга на журналиста Ваня Минчева и за изложбата на змии в Природонаучния музей.


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567027
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930