Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 16:46 - Новините от 26 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 26 ноември 2009 Четвъртък  
   
  Двама доктори едва не влязоха в ръкопашен бой на днешната сесия на местния парламент! Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 26 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Лидерът на БСП доцент Илия Баташки и колегата му от ГЕРБ доцент Божидар Хаджиев за малко не взривиха заседанието на Общинския съвет. Двамата, аха, да влязат в ръкопашна схватка и ги разтърваха. Задоволиха се само със словесна. Поводът беше решението на местния парламент да обяви за директор на бившата Втора градска болница, днес „Свети Пантелеймон”, доцент Илия Баташки.  
В/Р  
Тема: Доктори пред бой на сесия
  Преди 10 дни Баташки спечели конкурса за директор. От трима кандидати само той беше допуснат на финалната права. Божидар Хаджиев от ГЕРБ, който наследи на директорското място в Държавна болница именно Илия Баташки, нарече предшественика си паталогичен случай и социален…………………………………… Синхрон: Илия Баташки- общ. съветник от БСП Хаджиев заяви , че срещу Баташки има прокурорска проверка за липсата на 40 милиона лева в касата на Държавна болница и не е редно да оглавява Втора градска Синхрон: доц. Божидар Хаджиев- общ. съветник от ГЕРБ               Доц. Илия Баташки- общ. съветник от БСП  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Фирма „Инжстрой” ще продължи ремонта по булевард „Руски”, без общината да й плаща допълнителни средства. Това обяви днес заместник- кметът Петко Атанасов.  
В/Р  
Тема: Продължават работата по „Руски”
  Фирма „Инжстрой” ще продължи да ремонтира булевард „Руски”. Това са се договорили късно снощи шефът на фирмата и заместник- кмета Петко Атанасов. Синхрон: Петко Атанасов-зам.-кмет на Пловдив Общината няма да доплаща повече пари на фирмата, макар че оттам искат още 2 милиона лева. Още вчера ви информирахме, че общинският съветник Любозар Фратев разкри, че предишната градска управа е сключила неизгоден за общината договор с „Инжстрой”. Днес търсихме отговор и на въпроса кой е виновен за това. Синхрон: Петко Атанасов Ремонтираната отсечка от „Шести септември” до втория мост на река Марица ще бъде ппусната в определените срокове, гарантира Петко Атанасов.  
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов отрече днес, че ще взема на пловдивското сметище допълнителни 20 000 тона софийски боклук, освен договорените вече 30 000 тона на цена от 8 милиона лева.  
В/Р  
Тема: Славчо не иска столични бали без пари
  Днес тръгна приказка, че за договорените 8 милиона лева , пет от които отиват в Раковски, ще получим не 30 хиляди , а 50 хиляди тона софийски боклук. Кметът отрече това Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той обаче е склонен на преговори Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той е категоричен , че новите количества софийски бали с боклук няма да изчерпат капацитета на сметището в Цалапица.  
БЛАНК  
  Район „Централен” ще прави съвместен италиано-български проект, с който ще се цели с пари от Евро да се възстанови Източната порта. Това съобщи днес за ПОТВ кметът на „Централен” Райна Петрова.  
В/Р  
Тема: Римляни в Пловдив
  По покана на Райна Петрова утре под тепетата пристига делегация от Рим. Тя ще бъде водена от председателя на Римския общински съвет. Синхрон – Мирослав Стамов – българо-италианска фондация “Рим” Синхрон – Райна Петрова – кмет на “Централен” По съвместния проект с италианците, във възстановяването на “Източната порта” ще бъдат изхарчени няколко милиона евро. Райна Петрова има един апел към кмета Славчо Атанасов. Синхрон 2 В събота италианците ще посетят източната порта, а вечерта ще бъде кулминацията на дните на римската култура в Пловдив. Тогава ще бъдат представени и типични римски ястия и вина.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  Няма постъпили данни за уволнения в пловдивския панаир – казаха от бюрото по труда и агенцията по заетостта пред социалния министър Тотю Младенов, който беше в града ни днес. Припомняме, че Пловдивската телевизия първа ви уведоми за масовите съкращения, които има в едно от предприятията на бизнесмена Георги Гергов. Същото беше потвърдено и в разговор с председателя на КНСБ в града Татяна Миран.  
 В/Р  
Тема: Откриват 134 социални кухни в цялата страна, 5 от тях са в пловдивска област
    За първи път от екипа на пловдивската телевизия социалния министър Тотю Младенов разбра за проблема, но не коментира данните преди да се запознае с тях. От агенцията по заетостта пък казаха, че може да се говори за масови съкращения единствено когато се знае точната бройка на служителите и уволнените вече. И въпросът беше приключен...поне засега.   От увеличение на приходите пък Младенов се надява пенсиите да се вдигнат с 5 процента през следващата година. Засега обаче ще има ли изобщо коледни надбавки за пенсионерите зависи от разчета на финансовото министерство Синхрон-Тотю Младенов-министър на социална От следващата година се затяга режимът за получаване на помощите за безработни като утре тристранният съвет за сътрудничество ще гледа промените в Закона за социално подпомагане. Синхрон-Тотю Младенов Ще заработи и една от антикирзисните мерки-оперативна програма човешки ресурси с 4 нови мерки-за обучение и преквалификация на хора, при която ще бъдат усвоени 250 милиона лева през следващата година  
БЛАНК  
  Интернет променя правописа на българските ученици и студенти. До този извод стигнаха филолози от Пловдивския университет.  
В/Р  
Тема: Интернет чатовете - модерният начин за общуването
  Променящият се правопис, използването на книжовния език и грешките допускани в употребата му са темите в тазгодишната научна конференция на „Паисиеви четения” в ПУ. Синхрон: доц. д-р Красимира Чакърова, организатор - най-честите грешки Според филолозите, причините за все повечето неграмотни ученици се дължат на интернет-чатовете, форумите и социалните мрежи. Техният неангажиращ и неофициален характер налага нови норми на говорене и писане. Ето как си говорят младите в интернет. Синхрон: К. Чакърова разказва за случка…. Целта на конференцията е да привлече вниманието на научната общност към проблемите на учениците с правописа.   Синхрон: Целта на конференцията В конференцията взеха участие представители на 14 български и чуждестранни университета. ЗА добро ли за лошо и след конференцията младите ще си говорят както си искат.  
БЛАНК  
  Тези дни целокупна България се вдигна на всенароден бунт срещу намерението на разни министри да вдигнат акциза на домашния алкохол. На страна на народа застана и самият Бойко Борисов. Но дали “домашният алкохол” е наистина само домашен или се продава по пазарите и така принуждава и винпромите да минават в сивия сектор – за да бъдат конкурентни на селските казани.  
В/Р  
Тема: Търговците на домашен алкохол благодарят на властта
  На Събота пазара най-нагло и безцеремонно се продава алкохол. ЛЮБЕЗНИ ТЪРГОВЦИ организират без никакво притеснение публични дегустации на напитки с неясно съдържание и произход. НА пловдивските пазари има и гроздова, и сливова, и кайсиева. Цените са около - 7 лева за литър. Това е приблизително цената и на винпромския алкохол, ако се извади акцизът. Търговците от пазара благодарят на българските политици и депутати, че са им позволили да слагат част от акциза в джоба си, доволни са и пиячите, че така могат да се напиват по-евтино.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно разкритие. Днес стана ясно, защо вчерашния тираж на вестник "24 часа" беше иззет от вестникарските будки. Както Ви съобщихме, яки момчета са минали по сергиите и са прибрали вестника още сутринта. Разследване на колегите от пловдивското издание на вестника показва, че това не е станало заради публикувания списък с имена на политици и магистрати , контактували с Красьо Черния. Поводът за изземването на вестника е публикация на Ирена Чернишева. В нея тя описва как 37- годишна пловдивчанка постъпва за лечение на безплодие в частната клиника "Селена". Там докторите вместо да зарадват близките на жената с бебе, ги даряват с гроб.Застрашени да не се срине имиджа на лечебното заведение, хората с бели престилки потърсили услугата от здравите момци и така вестника не достигнал до огромна част от пловдивчани.   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер е Дани Каназирева – общински съветник от ГЕРБ. От 19,20 е предаването „Магазин за имоти, пари и идеи” От 20,50 е „Дух и тяло” с Маг Малина От 21,20 ще излъчим репортажен запис от днешната сесия на Пловдивския общински съвет


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3563019
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930