Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 16:47 - Новините от 27 ноември
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 27 ноември 2009 Петък  
   
  Симеон – на кон. Обещаните пари – спукан балон.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 27 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Симеон ще е на кон. Това реши комисията към Общината, назначена да избере победителя измежду 4 проекта. 13-те й члена, сред които достойно място заемаха общински чиновници, избра за победител проекта на придворния скулптор Николай Савов. В официално съобщение на Общината, цената на монумента може да достигне 1 милион и 700 хиляди лева.  
В/Р  
Тема: Симеон ще е на кон
  След като кметът Славчо Атанасов в продължение на година обясняваше, че Георги Гергов е обещал да финансира с 800 000 лева изграждането на паметник на цар Симеон, а Гергов нито веднъж не потвърди публично думите на кмета, днес стана ясно, че парите за издигането на монумента ще се набират по дарителска сметка. Синхрон 2 – Петя Гогова – председател на комисията Паметникът на Христо Ботев до Братската могила също ще се гради със средства от дарения, остава да видим и кой ще набере първи необходимата сума. От 4-те проекта, достигнали до последния етап на конкурса, два представяха Симеон на кон и два на трон. Спечели проектът с ръководител скулпторът Николай Савов, който гравитира около управляващата ВМРО и е автор на паметника на Хан Крум в Тракия, на дървените скулптури по Главната и на проекта за паметник на Димитър Кудоглу. Синхрон 1 – Петя Гогова – председател на комисията Противно на историческата символика, спорът се завъртя около проектите, които виждаха владетеля на кон. Сигурно и защото в обсъждането участваха предимно счетоводители и художници. Ако се бяха допитали до някой историк, може би той щеше да им подскаже, че цар с ранг на василевс, както се е титулувал самият Симеон, се представя винаги на трон. Тронът е символът на върховната власт, а не конят. На кон може да се качи всеки пройдоха, а на трон – само такива като Симеон.    
КАШ Община
 
БЛАНК  
  В средата на декември започва издаването на карти за цялата транспортна мрежа. Това съобщи Димитър Чолаков, собственик на фирма „ Автотранс 2000” , която е оторизирана да продава картите.  
В/Р  
Тема: Карти ще има за всички желаещи
  Димитър Чолаков обяви , че ще има специално бюро за карти за ученици и студенти Синхрон: Димитър Чолаков- управител на „Автотранс 2000” Той обеща пунктовете за издаване на карти да са отоплени, за да не мръзнат пред тях хората. Освен това Чолаков успокои гражданите, че заради административното забавяне на решението за цените на карти и билети и тази година най- вероятно срока за валидност на картите ще се удължи Синхрон : 2  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  С кървав инцидент започна днешният ден в район „Северен”. Резултатът от него – 3 потрошени коли и двама души в болница.  
В/Р  
Тема: Кървава катастрофа до „Ален мак”
  Около 9 часа сутринта „Пежо” прави ляв завоя на това кръстовище. Слизащ от карловския надлез автомобил със синя лампа, но не включена го блъска. Пежото се завърта, в резултат на това се удря в микробус, който чака на светофара. Минути по-късно пристигат екипи на КАТ и една линейка. Районът на инцидента е оплискан с кръв на двама от пострадалите. Линейка откарва ранените в болница. Хора от близкия автосерзив разказаха, че по лицата им се е стичала кръв. За момента то полицията нямат официална информация за случилото се. Пряк свидетел на случката, освен участниците в мелето няма. Синхрон Полицията разследва случая.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
 
БЛАНК  
  Изповядващите мюсюлманско вероизповедание днес отбелязват началото на празника Курбан байрям. Наричан е още коч байрям и започва със сутрешна празнична молитва. В „Столипиново”   днес беше по оживено от всякога. Като сме без делници, не сме без празници-казват хората и се готвят за празничната вечер. А за трапезата на по-бедните помогна и кмета на район „Източен” Петър Петров , който дари 6 големи коча на ромите в гетото.  
В/Р  
Тема: Курбан байрям в Столипиново
  За Курбан Байрам  се колят жертвени животни — овце, кози, крави и телета. Синхрон-Стоянка Йовкова Кочбайряма  продължава 4 дни. Младите искат прошка от възрастните, а скараните- се помиряват. В Столипиново днес, който имаше възможност купуваше животно Синхрон-Азим Камбур Рано сутринта на празника мюсюлманите се къпят и си обличат официални дрехи. След няколко часа вече се коли животното като се чете се специална молитва Синхрон-Али Саид По-късно идва тънката част-приготвянето Синхрон-пак той Реките от кръв не пречат на по-ревностните мюсюлмани да  празнуват според Корана-не пият и не ядат свинско Синхрон-пак той По-бедните пък си прибраха торбичките с дарението от кмета на район „Източен” Синхрон-Петър Петров Като са безделници, да не са без празници наистина ромите. Маанета се точат като кадаиф, кючеците са задължителни, а мръсотията пак им е до ушите….  
БЛАНК  
  25 лева за ток ще плаща Общината за енергоспестяващо художествено осветление на 4 емблематични сгради в центъра на Пловдив. По улиците на Стария град пък за първи път ще има коледна украса.  
В/Р  
Тема: Коледно осветление
  Общо 104 снежинки с различна форма вече са окачени по новите фенери в Стария Пловдив. Нощем живописните калдъръмени улички са окъпани в мека светлина, а за окото, което може да я види, достолепните възрожденски къщи показват красотата си по нов начин. За радост на малкото останали жители на резервата. Синхрон 4 – Цвятко Сиромашки – скулптор От няколко нощи часовниковата кула на Сахат тепе, Етнографският музей, Хисар капия и камбанарията на църквата „Света Неделя” са осветени художествено. Синхрон 1 – Петя Гогова – зам.-кмет на Пловдив При наличие на свободни средства от Общината ще продължат като осветят поверените им за стопанисване къщи в Стария град. Храмовете вече са осветени със средства на Бизнесекспертния съвет. Синхрон 2 – Петя Гогова – зам.-кмет на Пловдив Синхрон 3 – Цвятко Сиромашки – скулптор Вече е пуснато и коледното осветление по Главната улица. Към лампичките от миналата година са включени 140 гирлянди с бягащи светлини. Те са разположени в участъка от халите до аптека „Марица”. Коледният дух ще завладее напълно Пловдив на 1-ви декември вечерта, когато тържествено ще бъде запалено осветлението на елхата пред Общината.  
БЛАНК  
  И накрая една информация в аванс.  Утре, събота, от 13,00 часа гледайте първото празнично издание по повод 9-годишния рожден ден на предаването „Ася в страната на талантите”. Преди това ще излъчим репортажен запис от най-интересното от вчерашната сесия на Общинския съвет. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ УТРЕ В 11 часа в Стария град започва Празникът на младото вино.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка От 19,15 е КОРИТАРОВ ОНЛАЙН –гости ще бъдат Божана Апостолова и студенти от Пловдивския уневирсите От 20,50 е обзорното политическо предаване ЕДНА ПЛОВДИВСКА СЕДМИЦА с участието на председателя на общинския съвет Илко Илиев и журналистката Ирена Чернишева.


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552406
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031