Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2009 11:44 - Новините-10.12
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 10 декември 2009 Четвъртък     
   
  Работодатели демотивират своите работници. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 10декемвриВ началото нека да видим АКЦЕНТЪТ в емисията.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Че е криза, криза е. Нищо, че високоплатени разбирачи от разни европейски институции от време на време се опитват да ни обяснят, че видите ли, това не било съвсем така. В кризата всички се опитваме да оцеляваме, някои обаче – не съвсем коректно.  
В/Р  
Тема: Бавят ли ви заплатата?
  Времената отдавна са трудни за повечето от нас, а с идването на зимата проблемите ще се задълбочат. Пенсионерите и социалнослабите са най-ощетени. Жалкото е, че дотам сме свикнали с това изречение, че то се е превърнало в клише и често забравяме, че зад него стоят много човешки съдби. Кризата обаче чука на все повече врати. Доста фирми и цехове хлопнаха кепенци през последната година. Голяма част от тези, които все още работят, бавят или направо забравят да плащат данъци, осигуровки и заплати. Синхрони – Във времена като днешните некоректните работодатели плуват в свои води и злоупотребяват, като нарочно не плащат заплати. Фактът, че са длъжни да начисляват и лихва за забавянето, изобщо не ги притеснява. Коректните пък се изправят пред друг проблем. Стенд ъп - 2-рия Затова властта наскоро препоръча на работодателите приоритет в плащанията им да бъдат забавените заплати, тъй като така се грижат за собствения си интерес.   
КАШ КРИЗА новини
 
БЛАНК  
  Как пенсионерите се борят с кризата? Това ще разберем от следващата анкета.  
В/Р  
Тема: Как пенсионерите се борят с кризата- анкета
  Готов
КАШ Община
 
БЛАНК  
  Сега поглед към една тема с продължение. Транспортните карти вече са в Пловдив. От понеделник тръгвайте да си ги купувате, а не чакайте последния момент с опашките пред гишетата. Това призова в предаването „Открито студио” шефът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” Никола Янакиев.  
В/Р  
Тема: Карти - Русков
  Синхрон: Никола Янакиев- ГОТОВ    
БЛАНК  
  20 броя от старите автобусни спирки, които са в лошо състояние ще бъдат премахнати от общинската фирма „Чистота”. Демонтирането им вече започна, а нареждането е издал кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Махат най-грозните и опасни спирки
  От „Чистота” обявиха, че имат списък с 20 заслона в целия град, които не са в добро състояние и представляват потенциална опасност за гражданите. Според управителят на фирмата „Радослав Кошински обаче, бройката на спирките за премахване вероятно ще нарасне. От днес екип на „Чистота” започна демонтажите, първият, от които се намира до сградата на НАП в Пловдив. Кошински обяви, че обезопасяват площадките така, че да не останат стърчащи железни елементи, които да наранят гражданите.  
БЛАНК  
  Предложение за обособяване на „синя зона" в централната градска част на Пловдив, подготвят от Общината. Идеята е да се обособят зони за паркиране със смс-и, заяви временно изпълняващият длъжността кмет Петко Атанасов. Предложението е почти готово и ще бъде внесено за гласуване от Общинския съвет на някоя от сесиите след Нова година.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  „Принудени сме да газим в кал и вода, за да си платим сметката за тока!” Така започва писмото на наша зрителка, изпратено на електронната ни поща. Жената от Кючук Париж ни изпрати снимки от мястото, което й се налага да посещава поне веднъж в месеца. На място отиде и наш екип.  
В/Р  
Тема: Прецапването през гьола- мисията невъзможна
  Ето през какво трябва да минете, за да стигнете до касата за плащане на тока в „Кючук Париж”. Освен с олекнал джоб си тръгвате и с мокри крака.  
КАШ Разделителен
 
БЛАНК  
  Снощи по тъмни доби тировете от булевард „Никола Вапцаров” заминаха в неизвестна посока. Ранобудните пловдивчани от район „Южен” тази сутрин останаха учудени от опразнената пътна отсечка. И доволни, че след седмици мъка най-накрая спокойно ще могат да преминават по тротоара.  
В/Р    
  Тема: Махнаха тировете от бул. „Вапцаров”
  Най-доволни от ситуацията, която за дни взе 180 градусов обрат са шофьорите на автобуси. Сега спокойно ще могат да спират, а колите отзад също ще преминават, а не да дремят и да минават на червено после. Виновникът за глупавата обстановка-Димитър Консулов собственик на майонеза „Краси” изтегли двата си тира, които блокират строежа вероятно. Вероятно стреснат, че след обществения натиск зам.кмета на Пловдив Руси Панчев лично се зае да изтегли с автовоз тежките машини. Лошото е, че никой няма да поиска отговори-защо и как тировете стояха повече от 2 седмици необезпокоявани, с благословията на кой не се направи нищо и кой не си мръдна пръста , въпреки запушеното движение. А Консулов съветваме да не се мисли за по-хитър от стадо лисица, защото за всяко гадно нещо има отплата. Рано или късно. И тогава дори и парите не помагат.
БЛАНК  
  С хорото на ансамбъл „Тракия” в Цар Симеоновата градина днес бе открита възстановената чешма „Пловдивско хоро”, която поколения пловдивчани наричаха просто „Хорцето”.
В/Р  
Тема: „Хорцето” отново е в градината
  Атмосфера – ансамбъл „Тракия” Чешмата „Пловдивско хоро” е седмата чешма, възстановена от дамската благотворителна организация „Сороптимист интернешънъл клуб - Пловдив”. Синхрон 1 – доц. Диляна Вичева - „Сороптимист интернешънъл” Атмосфера – деца пеят Всички разходи по възстановяването на любимата на пловдивчани чешмичка са поети от бизнесмена Ангел Попов, чиято майка доктор Лиляна Попова е родена и израстнала край Цар Симеоновата градина. От името на семейството на дарителя пред микрофона застана професор Димитър Илучев. Синхрон 2 – проф. Димитър Илучев Чешмата е възстановена в оригиналния й вид, само че хорцето вече не е от бронз, а от бетон. Синхрон 3 – Атанас Карадечев – скулптор Хоро пред „Хорцето” извиха и малчуганите от ансамбъл „Дилянка”. Атмосфера – деца танцуват  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с „Открито студио”. Гостува на общинско предприятие „Организация на транспорта” Никола Янакиев, който ще внесе яснота около картите за преференциално пътуване, които започват да се издават от понеделник.   Ако искате до добавите новина или мнение към днешната новинарска картина на Пловдив - посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565305
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930