Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2009 17:25 - НОВИНИТЕ – 14 декември 2009 понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 14 декември 2009 понеделник    
   
  Пенсионери щурмуваха Общината.  
В/Р  
Видеолийд – пенсионери оставка
 
БЛАНК  
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 14  декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  350 настроено войнствено пенсионери и инвалиди поискаха да обесят Славчо Атанасов на Коледната елха пред сградата на Общината. Днешният им протест беше срещу 40 –те  стотинки, които трябва да плащат в рейсовете за билетче - освен закупената карта. Оказа се, че кметът е в болнични и затова му се размина - засега. Гневът на възрастните хора падна върху заместник кмета Петко Атанасов. След едночасови преговори стана ясно, че местната администрация отново ще предложи на Общинския съвет да отмени плащането на билетче за възрастните и инвалидите.  
В/Р  
Тема: Пенсионери щурмуваха общината
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Шефът на местния парламент Илко Илиев остана като ошашавен, след като разбра, че съветниците отново трябва да вадят горещите кестени за евтините пътувания в рейсовете. Вижте реакцията му:  
В/Р  
Тема:
  СИНХРОН: Илко Илиев  
БЛАНК  
  По-късно заместник-кметът Александър Константинов заяви, че се надява пред Общината тези дни да бликне петролно фонтанче – и тогава проблемът ще бъде решен.  
БЛАНК  
  А сега продължаваме с още транспортни новини: Днес стана ясно, че пловдивските превозвачески фирми ще получат компенсациите си за месец октомври за това, че возят с евтино билетче в рейсовете.  
В/Р  
Тема: Дават на превозвачите 200 000 лева
   Собствениците на превозваческите фирми алармираха в края на миналата седмица, че общината им е длъжник с над половин милион лева и заплашиха с протести. Срещата им с местната власт днес завърши с хепиенд за тях Синхрон: Наталия Делчева- главен финансист на община Пловдив               Веселин Дошков- управител на „Хеброс- бус” Превозвачите се надяват до грая на годината да получат и остатъка от дължимите им суми.  
БЛАНК  
  И още по темата. От днес започна издаването на картите за преференциални пътувания в рейсовете на масовия градски транспорт.  
В/Р  
Тема: За първи път бюро за ученици и студенти
  За първи път тази година фирма „Автотранс 2000”, която е натоварена да издава картите, направи самостоятелно бюро за ученици и студенти. То се намира на булевард „Мария Луиза” в бившия офис на ГЕРБ. Мястото е просторно и отоплено. Тук младите хора могат спокойно да попълнят необходимите документи и на момента да получат транспортната си карта. До обяд бяха обслужени близо 200 ученици и студенти. Синхрон: Димитър Чолаков- управител на „Автотранс 2000” Къде са останалите пет бюра, където останалите категории хора, които ползват преференциални пътувания, могат да си закупят карти? Синхрон: 2 Издаването на транспортни карти най- вероятно ще продължи и през месец януари, макар крайния срлок да е до 31 декември.  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
   
БЛАНК  
  Семейство щъркели определиха район „Източен” като най- доброто място за живеене в Пловдив. Те свиха гнездо на купола на храма „Свети Илия” и дадоха живот на поколение. Това е добра поличба за местната администрация, отчете днес кметът Петър Петров.  
В/Р  
Тема: Петров даде отчет
  Тази година в район Източен видяха добра поличба, обяви при отчета си днес кметът Петър Петров Синхрон: Петър Петров- кмет на „Източен” За първи път от десетилетия насам в района се правят две чисто нови улици. Едната от тях обаче все още няма име. Синхрон: 2 Над 6 000 квадратни метра са новите асфалтови настилки в Източен. 2 500 квадратни метра са новите тротоари. Повече от 300 нови лампи осветяват нощно време района. Направиха се нови детски и спортни площадки , обновиха се детските градини и училищата. Районът стана привлекателен за верига големи магазини. Успехите на Петър Петров са описани във вестник с тираж от 5 000 бройки. Живеещите в района ще го получат като коледен подарък в пощенските си кутии. Най- бедните пък ще получат за празника талони за хранителни продукти на стойност 20 лева.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Луксозен автомобил помете 4 коли в Тракия и потъна вдън земя. Собствениците на возилата се чудят какво да правят. Всеки вдига рамене, дори КАТ и застрахователните дружества. Търсят се очевидци на инцидента пред блок 150 в петък срещу събота.  
В/Р  
Тема: Мерцедес удари 4 коли и избяга, търсят го
  Както обикновено хората от блок 150 в Тракия паркират колите си на булеварда, защото няма гаражи и те не си носят автомобилите на гръб. В събота сутринта 4-ма души за изненадани-неприятно. 4 возила-Форд Фиеста, Ескорт, Рено Лагуна и Фиат са ударени. Извършителят бяга от местопроизшествието. Синхрон-Жанета Милушева-собственик на Форд Фиеста Днес хората подават жалба в Пето РПУ, което на 100-тина метра от мястото на инцидента. Униформените отговарят съвсем нормално за България Синхрон-Жанета Милушева-Марин Балабанов-собственик на Фиат КАТ и те не си мърдат пръста за оглед или съставяне на протоколи, а от застрахователните къщи вдигат рамене-няма извършител няма от къде да се вземат парите Синхрон-Марин Балабанов Ударен Сив Мерцедес купе със счупено предно стъкло. Ако знаете повече подробностите уведомете някои, дори и анонимно. Така на каскадьора може и да не му се размине, КАТ може и да си мръдне пръста, а хората да бъдат обезщетени. Защото иначе България трябва да стане като Тексас-влизаш в къчмата , стреляш и си взимаш своето. Хора , не ви ли омръзна баровци и други келеши да се гаврят с вас. Докога с това овче малодушие.     
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Група ученици от Английската гимназия превзеха днес Общинския съвет. За разлика от пенсионерите, които щурмуваха Общината, младежите бяха поканени на гости.  
В/Р  
Тема: Десетокласници превзеха Общинския съвет
  Атмосфера – звънец Съветник № 1 Илко Илиев разходи учениците из новата сграда. По-късно изслуша техните проблеми, които се оказаха доста сериозни. Анкета Илко Илиев отговори на въпросите на младежите, почерпи ги с по един шоколадов бонбон и им каза, че те са първите гости, които разглеждат новата сграда на местния парламент. Синхрон – Илко Илиев – предс. на ОбС - Пловдив По-късно десетокласниците посетиха и Голяма община, където заместник-кметът Георги Титюков ги запозна със структурата на администрацията. Там те коментираха функциите и взаимодействието между държавната и местната власт.  
БЛАНК  
  Завършваме с тъжна вест. ОТИДЕ си Коко АЗАРЯН – човекът покорил висините на националния театър и останал верен на родния си Пловдив.  
В/Р  
Тема: Крикор АЗАРЯН – 1934 -2009
  Напусна ни един талантлив режисьор, носител на най-престижните български театрални награди, дългогодишен преподавател по Актьорско майсторство и режисура, човек с голям дух и гражданска смелост. Коко Азарян беше и ненадминат разказвач, когато си спомняше за пловдивските си години. Той остана на сцената до края - докато силите не го напуснаха. Поклон пред светлата му памет.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман” и „Вашите 60 минути” От 19,15 е спортното предаване „1Х2” . В него ще дискутираме проблемите в автомобилния спорт. Гости са Юлий Славов от Управителния съвет на Българската федерация по автомобилизъм, генерал Димитър Цветков, организатор на рали „Хеброс” и управителят на писта „Дракон” Христо Стоилов. От 20.50 ще излъчим предаване от нашия златен фонд – в памет на Крикор Азарян. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552057
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031