Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 17:14 - НОВИНИТЕ – 16 декември 2009, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 16 декември 2009 сряда  
   
  След пет месеца игра на „иде ми дойде ми” днес циркът с картите стана пълен!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Евтиното билетче загуби битката с пенсионери и инвалиди! Всички категории хора, които ползват преференции за пътуването в рейсовете на масовия градски транспорт, ще пътуват само с карта от 10 лева на месец.  
В/Р  
Тема: Билетчето падна
  Кметът Славчо Атанасов и превозвачите решиха ученици, студенти, пенсионери и инвалиди да пътуват без билетче, а само с карта от 10 лева на месец. Днешното решение прати по дяволите кметската заповед от преди месец, с която се определяха цените на картите и билетчето. Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив Кметът Славчо Атанасов се отрече от вчерашните думи, че няма как възрастните хора да пътуват без пари Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив За сметка на това превозваческите фирми ще получат през следващата година допълнителна компенсация от 3 и половина милиона лева. Днешното решение на администрацията трябва да се гласува на извънредна сесия на местния парламент.  
Бланк  
  Това решение на администрацията днес беше взето под натиск. Преди два дни срещу билетчето протестираха пенсионерите. Днес общинската администрация беше обградена от близо 300 инвалиди.  
В/Р    
  Тема: Инвалидите протестираха
  Рано сутринта местната администрация контраатакува протеста на инвалидите с три казана с топъл чай. Синхрон: Красимир Ангелов- зам-кмет на Пловдив Това обаче не запуши устата на хората Синхрони- инвалиди При тях слезе и кметът Славчо Атанасов Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив След това инвалиди и кметът се усамотиха да търсят най- доброто решение  
    БЛАНК  
  „Цялата вина за проблема с пътуването на пенсионерите и хората с увреждания се хвърля върху Славчо Атанасов, който е един невинен човек”-каза Камен Шишманов от ВМРО по повод днешния, втори протест. Митингът е дело на партия, която има интерес да управлява Пловдив след 2 години и може би и на БСП-допълни още Шишманов.  
В/Р  
Тема: ВМРО:”Славчо Атанасов е невинен”
  Всъщност не Славчо Атанасов отне преференциите за пътуването на пенсионерите и хората с увреждания в градския транспорт. Предложението за промяната на Николай Радев от БСП беше гласувано от целия общински съвет-каза Камен Шишманов. Според него има вариант за компромис Синхрон 1-Камен Шишманов-общ.съветник от ВМРО Според Шишманов ще бъде добре да се последва примера на Варна. Там хората в неравностойно положение пътуват с целогодишни карти от 12 лева в 2-3 линии. Но не отговори на въпроса как превозвачите трябва да се разберат как ще си делят приходите от продадените карти , ако примерно има линии на Батаклиев и Дошков, които са в конфликт Синхрон 2-пак той Много рано според Шишманов е започнала предизборната агитация за местните изборите, които са след 2 години.  
БЛАНК  
  Днешният обрат около проблема с картите и евтиното билетче, най-вероятно отново ще събуди гражданската съвест у пловдивчанката Мария Ставрева. Припомняме, че неин сигнал до прокуратурата предизвика проверка срещу кмета. Сигналът също беше свързан с ощетяването на общинската хазна, заради преференциалните пътувания през отиващата си 2009 – та година.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Като „Пладнешки обир” определиха общинските съветници от ГЕРБ предложението на заместник-кмета от БСП Александър Константинов за отделянето на 23 декара от двора на болница „Кудоглу”. Според тях парцелът се подготвя за продажба на „олигарх, близък до БСП”.  
В/Р  
Тема: Скандал за „Кудоглу” обещават от ГЕРБ
  Според съветниците от ГЕРБ продажбата на двора на „Кудоглу” няма да реши проблемите на закъсалата болница. Синхрон 6 – Сузана Николова – общ. съветник от ГЕРБ Кой ли ще бъде той? Синхрон 7 – Сузана Николова – общ. съветник от ГЕРБ Сузана Николова разкри, че при изготвяне на предложението за разпарчетосването на двора на Белодробна се губят 240 квадрата, които според нея намирисват на приятна 10 процентна комисионна Синхрон 8 – Сузана Николова – общ. съветник от ГЕРБ Ако осъществят тази сделка, от БСП спокойно вече могат да се оттеглят от управлението на града, тъй като няма повече за крадене, обобщиха от ГЕРБ.  
БЛАНК  
  Потърсихме заместник-кмета Александър Константинов за коментар на отправените обвинения. Ето какво отговори той:  
В/Р  
Тема: Александър Константинов отговаря на ГЕРБ
  ГОТОВ – Синхрон – Александър Константинов  
БЛАНК  
  Съветниците от ГЕРБ заявиха, че ще се опънат сериозно и на план-сметката на „Чистота” по време на утрешната сесия на общинския съвет.   
В/Р  
Тема: ГЕРБ ще се опънат за план-сметката на „Чистота”
  Павлинка Кацарова заяви, че групата на ГЕРБ няма да подкрепи план-сметката на „Чистота”. Синхрон 3+4 - Георги Григоров Синхрон 2 – Павлинка Кацарова – общ. съветник от ГЕРБ От ГЕРБ предлагат „Чистота” да се преструктурира като Общинско предприятие. Синхрон 5 - Георги Григоров Крайно време е такса смет в Пловдив да се определя на база брой членове в домакинството, а не на база квадратура на жилищата, смятат от ГЕРБ.  
БЛАНК  
  От ВМРО се засегнаха и светкавично отговориха на ГЕРБ. Войводите посъветваха колегите си от управляващата страната партия да си четат по-добре дневния ред на сесиите. Конкретно забележката се отнасяше за Белодробна болница и уж скритите замисли да се открадне част от имота, който е общо 37 декара.    
В/Р  
Тема: ВМРО:”От ГЕРБ да си четат добре дневния ред за сесията”
  Община Пловдив е дала бюджетен заем на белодробна болница в размер на 1 милион лева като предложението е те да се трансформират в безвъзмездна финансова помощ и да се внесат в капитала на дружеството като парична вноска обясни намеренията си от ВМРО Синхрон- Слави Георгиев-общ.съветник от ВМРО Операцията е с цел в имота да не влезе частен съдебен изпълнител. Парцелът се предава на управлението на Славчо Атанасов като Публична общинска собственост, която не може да се продава. От ВМРО отговориха и за завишените според ГЕРБ пари за Чистотата. Единственото увеличение е 800 хиляди лева за извозването на боклука до завода в Шишманци Синхрон-Камен Шишманов-общ.съветник от ВМРО Приходния остатък от близо 8 милиона всъщност са неусвоени пари –част от тях за инсиниратора, за нови кофи за смет и за солището, което трябва да бъде построено.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Гавра със социалнослаби откри кметът на район „Северен” Ина Филипова в трапезарията зад училище „Пейо Яворов”. Наш екип направи проверка на обекта съвместно с администрацията.  
В/Р  
Тема: Гавра със социалнослаби в трапезария
  Всеки ден в трапезарията зад училище „Пейо Яворов” в пловдивския район „Северен” се налага социалнослабите да се редят на дълги опашки, за да получат топла супа. Преди да вземат обяда си обаче, се прелистват дебели списъци, за да се открие тяхното име и те да се разпишат, че са получили супата си. За разлика от сега, до миналата година храната е получавана с купони. Атмосфера Синхрон 1 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” От социалния отдел на Общината търсят решение на проблема. Синхрон – Анета Попова – експерт „Социано подпомагане” Според кметът на район „Северен” Ина Филипова има два варианта за решаване на проблема. Синхрон 2 – Филипова Синхрон 2 експертка От Общината се надяват проблемът да бъде решен преди Нова година.  
БЛАНК  
  Отчет за втората година от мандата си направи днес кметът на район „Централен” Райна Петрова. Присъстваха стотици жители на района, областният управител Иван Тотев и колеги районни кметове.  
В/Р  
Тема: Райна Петрова се отчете за втората година управление
  Едно от най-големите постижения на Райна Петрова за втората година от управлението си според нея са намалелите до минимум жалби в районната администрация. Делата срещу кметството са 10 пъти по-малко в сравнение със състоянието, което е заварила преди две години. И още постижения. Синхрон – Райна Петрова Оценката на жителите на „Централен”. Анкета – хора Оценката на лидера на ГЕРБ в Пловдив и областен управител Иван Тотев за работата на Райна Петрова. Синхрон – Иван Тотев – областен управител През 2010-та година Райна Петрова си е поставила амбициозната задача да се справи с проблемите на паркирането в центъра. Синхрон 2 – Райна И най-важното за кметът на „Централен”. Синхрон 3 Атмосфера – аплодисменти  
БЛАНК  
  Община Пловдив стартира проект „ЗООДОБРОВОЛЕЦ". Той цели да подкрепи добрите намерения на хората, които се грижат за животните по улиците и да се реши проблем, който назря съществено през тази година - храненето на бездомните котки в Пловдив. Идеята на администрацията е всеки пловдивчанин, който желае да се включи в проекта, да подаде писмено заявление в съответното кметство по местоживеене. Образците са разпратени до районните еколози. Срокът за подаване на заявленията е 10 януари следващата година. След това ще се разгледат и ще се изготви списък на зоодоброволците. Всеки ще получи сертификат, подписан от кмета, в който ще се опишат дейностите, които може да извършва: хранене и поене на бездомните животни, като ще се посочи подходящо за целта място. С връчването на сертификата, всеки доброволец ще получи и подходящи помощни пособия - съдове за храна и вода, гранулирана храна и подвижна подложка - „хранилка".  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Двама души загинаха при катастрофа тази сутрин на пътя Пловдив - Асеновград. По първоначални данни “Фолксваген Голф”, управляван от 33-годишна жена, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в товарен “МАН”. Шофьорката и 21-годишният й спътник са загинали на място.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Депутатът от БСП и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев се кани да поиска оставката на областния управител на Пловдив Иван Тотев в понеделник на пресконференция. За това е научил самият Тотев от свои хора в парламента, където Мутафчиев разправял наляво и надясно за намеренията си. Поводът за исканата оставка щял да бъде насроченият за 7-ми февруари референдум за присъединяването на Ягодово към Пловдив.  
В/Р  
Тема: От БСП се канят да искат оставката на Тотев
  Синхрон – Иван Тотев – областен управител  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер е Петър Янков – ръководител отдел „Клиентски сметки” в И Ви Ен. От 19,15 с интервюта и разширени репортажи ще продължим сагата с транспортните карти. След новините в 20.30 е „Дух и тяло” с Маг Малина. Веднага след това – от 21.30 ще представим една нова книга за Пловдив, чиято премиера е тази вечер в Историческия музей. Става дума за ”Пловдив в техните спомените” – сборник със съставител доцент Юлия Николова и с издател Любозар Фратев и фирма НОВИЗ. От 22,00 часа с финансовия експерт Светозар Гледачев ще разговаряме за развоя на икономическата криза. В четвъртък от 9.15 сутринта излъчваме на живо сесията на Общинския съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568083
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930