Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2009 17:48 - НОВИНИТЕ – 17декември 2009, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 17декември 2009 Четвъртък  
   
  Няма да вдигат данъка на колите, Такса смет пада  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Четири гласа не достигнаха да бъде прието предложението за вдигане на два данъка по време на сесията на Общинския съвет днес. Според кмета Славчо Атанасов съветниците са се заблудили и без да искат са провалили приемането на предложението му.  
В/Р  
Тема: Провалиха вдигането на два данъка
  Предложението на кмета Славчо Атанасов бе данъкът върху автомобилите да бъде вдигнат с 22 процента, а данъкът върху разпоредителните сделки от 2 на 2 и половина процента. След дълги дебати само 22-ма общински съветници подкрепиха вдигането на двата данъка и така по думите на кмета лишиха Пловдив от 1 милион и половина лева приходи за 2010-та година. Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Заради днешната си постъпка кметът се закани на старейшините. Синхрон 2 Една от причините данъците да не бъдат повишени още на тази сесия е, че групата на съветниците от БСП не беше в целия си състав в залата. Според Славчо Атанасов пък общинските съветници не са искали да гласуват по начина, по който са го направили. Синхрон 3 Съветник № 1 Илко Илиев заяви, че предложението за вдигане на данъка върху автомобилите и разпоредителните сделки с имоти ще бъде внесено за ново гласуване на следващата общинска сесия.  
БЛАНК  
  И за следващата година план-сметката за чистотата на Пловдив ще бъде 32 милиона лева. Съветниците намалиха такса смет от 1,3 на 1,2 промила за граждани, и 6 на 5,5 промила за фирмите.  
В/Р  
Тема: Намалиха такса смет
  Противниците на предложението на кмета – съветниците от ГЕРБ, от СДС и независимият Любозар Фратев се обявиха да бъде променен начинът на изчисление на такса смет. Те настояват всеки пловдивчанин да плаща конкретно за количеството изхвърлени отпадъци. Въпреки изразеното от тях мнение, пледложението на кмета беше гласувано. Синхрон Славчо Атанасов Мнението на управителя на „Чистота” Радослав Кошински за намалената такса смет. С един милион лева повече от догодина ще се чистят зелените площи в Пловдив.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Тази вечер кметът Славчо Атанасов се отчита пред пловдивчани. В програмата ни по-късно ще ви запознаем с основните моменти. Ще излъчим и репортажен запис от публичния отчет на кмета в ДНА.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Само 8 и половина милиона лева са дълговете на Многопрофилната болница за активно лечение „Пловдив”, за разлика от много други големи лечебни заведения в страната. Това обяви днес новият изпълнителен директор на бившата Окръжна болница доктор Аргир Аргиров.  
В/Р  
Тема: МБАЛ „Пловдив” само с 8 млн.лв. дългове
  Новият директор на бившата Окръжна болница доктор Аргир Аргиров обяви, че назначаването му е личен избор на принципала в лицето на здравният министър. Дилекторът обаче не отрича че е член на партия ГЕРБ от създаването й. Синхрон: д-р Аргир Аргиров- изп. Директор на МБАЛ ”Пловдив” Наследството , което заварва е следното Синхрон: 2 В болницата продължават ремонтите на отделните отделения, а новото ръководство предвижда приятни изненади за всички новородени в болницата след 1 януари догодина.  
БЛАНК  
  Над 3000 лева само за 40 минути събраха организаторите на благотворителен търг на картини, в който се включиха общински съветници от всички политически сили. Парите от благородната кауза ще отидат в сметката на Сашо – ученикът на математическата гимназия, който претърпя катастрофа и в момента е прикован към легло.    
В/Р  
Тема: 3000 лева събраха съветници за болния Сашко
  На търга бяха разпродадени 25 картини на възпитаници на Художествената гимназия „Цанко Лавренов” и Народно читалище „Димитър Благоев”. Благородната инициатива бе подкрепена от общинската дирекция на „Децата, младежта и спорта” и се проведе под егидата на председателя на Общинския съвет илко Илиев. Синхрон – Маргарита Джарова – директор на СХУ „Цанко Лавренов” В търга участваха общински съветници от всички цветове. Пример даде и заместник-кметът по спорта Георги Титюков. Синхрон – Георги Титюков - зам.-кмет ………………..  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
 БЛАНК  
  Бизнесменът Любозар Фратев представи в Музея на Съединението поредната книга, посветена на Пловдив, която фирма „Новиз” издава за Коледа. „Пловдив в техните спомени” е третата в поредицата. В нея са събрани спомени от Иван Вазов, Йоаким Груев, Найден Геров, Христо Г. Данов, Иван Богоров и Любен Каравелов, под редакцията на доцент Юлия Николова.  
В/Р  
Тема: „Пловдив в техните спомени”
  През 2007-ма година бизнесменът Любозар Фратев реши да спонсорира преиздаването на позабравени, но знакови книги за Пловдив. Първата бе „Възрожденският Пловдив” от професор Николай Генчев. Миналата Коледа на бял свят се появи „Когато Пловдив беше столица” от Маньо Стоянов. Най-новата е „Пловдив в техните спомени”. Синхрон 2+3 - Любозар Фратев Синхрон 4 – доц. Юлия Николова Текстовете са непознати за съвременния читател. Те са изключително атрактивни и правдиви. Може да ти стане смешно, може и тъжно, но в никакъв случай – скучно. Пловдив изглежда по-мил, по-близък и по-симпатичен. Освен спомените на шестимата титани, както ги нарече Юлия Николова, за Пловдив разказват многото редки фотографии, издирени с помощта на директора на библиотеката Радка Колева. Всички присъстващи получиха екземпляр от книгата като коледен подарък от Любозар Фратев и фирма „Новиз”. Синхрон 1 – Любозар Фратев По традиция екземпляри от най-новата книга за Пловдив бяха подарени на Народната библиотека, всички пловдивски читалища, Домовете за деца, лишени от родителска грижа и българската църква в Одрин.  
БЛАНК  
  Облеклото е важна част от живота ни дори и във финансова криза. Модерната и стилна българка не изневерява на стила си и в периоди на безпаричие. Ще ви покажем как успява, и как оцеляват модните ателиета.  
В/Р  
Тема: Кризата и шивачките
  Модистката Светла Гочева казва, че вкусът на българката я отличава коренно от много европейки. Въпреки безпаричието, българката успява да изглежда „върха”, поради способността си да извлича максималното във всякакви условия. Синхрон – Светла Гочева - стилист Шивашките ателиета, особено тези които работят на народни цени, са раят на българката, особено в момент на криза. Дори и с платове, купени преди години, тя успява да превърне фантазиите си в реалност. Така шитите дрехи могат да излязат на половин цена от купените. Ако ли пък не - то вашите ушити по поръчка дрехи ще са уникални. А ако имате нещо, което ви е омръзнало - преобразете го. Синхрон - Кризата има и плюсове – например да обедини семейството. Синхрон – Явно, не само българката, но и българинът разбира от хубавото.  
Бланк  
  Демонстрации на изкуството Ебру - рисуване върху вода- представиха в културен център Тракарт двамата турски майстори Мехмет Хади Чифтбудак и Севим Чифтбудак. Ебру е едно от най-древните изкуства за украса. Картините се получават след нанасянето на прахови бои върху сгъстена вода, със специални бои и четки.  
В/Р    
  Тема: Рисунка върху вода-възможно ли е?
  Рисуването върху вода или Ебру е е стара турска традиция съхранена отпреди 550 години.  Само шестимата художници на южната ни съседка владеят техниката до съвършенство. Двама от тях са Мехмед и Севим Чифтбудак.   Най-просто те обесняват изкуството си - След като постави лист хартия върху водата, боите се отпечатват върху него. Те разказват , че мюсюлманските изкуствоведи и най-вече тези по време на Османската империя са използвали водата освен за лечебни цели и за изразяване на душевните и вътрешните си състояния. Преведена от персийски, думата ебру означава водна повърхност. Майсторите рисуват най-различни неща - цветя, животни, хора, но най-често срещаните фрагменти са лалето и розата. Атмосфера Ебру основно се използва в корици на книги, в украшения на рамки на надписи, в калиграфията като фон на писанията и др. Тъй като понякога се получват много интересни и красиви мотиви във вид на картини, то ебру се използва и с тази цел.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Градската организация на Съюза на пенсионерите ще проведе предколеден концерт в събота, 19-ти декември, от 10 часа в Концертна зала. Поканени са всички пловдивчани от третата възраст.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер е кметът на район „Западен” Здравко Димитров. От 19,15 е предаването „Магазин за имоти, пари и идеи” От 20,50 ще ви покажем най-интересното от днешната сесия на Пловдивския Общински съвет Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567089
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930