Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2009 16:54 - НОВИНИТЕ – 18 декември 2009, петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1184 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 18 декември 2009 Петък  
   
  Тихомълком закриват Кожния диспансер  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 18 декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Най-големият Кожен диспансер в България – пловдивският - ще бъде затворен. Предложението за преобразуването за лечебните заведения е на Министерството на здравеопазването. Всичко се случва тихомълком, а проблемът е огромен.  
В/Р  
Тема: Закриват Кожния диспансер
  Според предложението на РЦЗ-Пловдив до министестрото на здравеопазванет едно отделение в МБАЛ”Пловдив” ще може да поеме всички с кожни или венерически проблеми. 80 човека на ден сега се обслужват само в един кабинет в кожния диспансер. Целогодишно се правят над 40 хиляди амбулаторни прегледа. Синхрон-д-р Нели Мулетарова-началник ДКЦ блок към кожен диспансер  А алергологична и серологична лаборатория, обслужват всички здравни заведения на територията на града и областта. Синхрон-Асен Генов+Синхрон-Костадин Костадинов Има и взаимозаенямеост с другите болници , пример –на всичките болни от онкодиспансера, на които предстои терапия със специфични средства им е необходимо предварително алергично тестуване в лабораториите на кожния диспонсер Синхрон-д-р Нели Мулетарова-началник ДКЦ блок към кожен диспансер  Странно е, че дейността на другите диспансери-онкологични, психичния се запазват като само се променя името. Заквира се само кожния, който е един от 12 в българия и най-голям на територията на страната.   Синхрон-Асен Личев+Синхрон-Димитър Димитров От кожния диспансер се изпратили протест до всички парламентарни групи и до здравния министър Божидар нанев като настояват да не бъдат зарити, за да не оставят пациентите без лечение   
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Престъпността в Пловдив е нараснала с цели 12 процента спрямо миналата година. Това обяви днес шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов. Днес той подписа тристранно споразумение за съвместна дейност между полицията, прокуратурата и Общината.  
В/Р  
Тема: Общината, полицията и прокуратурата заедно срещу престъпниците
  Над 4565 са регистрираните престъпления на територията на Пловдив само за тази година. Най-опасно е преминаването по булевардите „Цар Борис Трети”, „Княгиня Мария Луиза”, „Христо” Ботев” и улица „Капитан Райчо”, тъй като на тези места стават най-много грабежи. Столипиново пък се е превърнало в депо за дрога, а наркотици вече употребяват все повече малолетни. Стряскащите данни изнесе шефът на полицията Тодор Чонов. Синхрон – Тодор Чонов – директор на ОД на МВР - Пловдив Днес той подписа тристранно споразумение за съвместна дейност между полицията, прокуратурата и Общината. С него ще се подобри сигурността на гражданите, смятат от трите институции. Синхрон – Димитър Ангелов – районен прокурор на Пловдив Синхрон – Руси Панчев – зам.-кмет по сигурността От полицията съобщиха, че на територията на града са установени, че работят 77 проститутки и до този момент са им направени 840 акта.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Трупче на новородено е било намерено в контейнер за отпадъци. Сигналът за бебешкото трупче е подаден от служител на консорциум “Екологичен завод” – село Шишманци. Работата по случая продължават полицаите Раковски.  
КАШ Катастрофа
   
БЛАНК  

Пострадал пешеходец почина в болница. Инцидентът е станал на 4 декември. Около 17 часа под надлез “Пещерско шосе” лек автомобил “Опел Астра” е блъснал 47-годишен мъж. Той е бил настанен в болница с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. По първоначални данни причината за настъпилото произшествие е внезапно и неправилно пресичане на пътното платно от страна на пешеходеца.
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Николай Колев – Босия дойде в Пловдив, за да издири чрез ефира на Пловдивската телевизия жертви на крупна измама и да им помогне да си потърсят правата в съда.  
В/Р  
Тема: Николай Колев – Босия търси жертви на „Хербалайф”
  ГОТОВ – Синхрон - Босия  
БЛАНК  
  Правителството реши, че пенсионерите с пенсии над 200 лева са достатъчно богати и ги лиши от коледните добавки от 25 лева. Дали е така? Ето какво споделиха пенсионерите от една социална трапезария пред нашата камера.  
В/Р  
Тема: Какво ще си купите с 25 лева коледна добавка?
  АНКЕТА - Готова  
БЛАНК  
  Продължаваме с поредицата материали, в които проследяваме как хора от различни професии се справят кризата. Днес ще ви запознаем с обущаря Георги Миленков, който казва, че кризата не е чак толкова страшна. Вижте защо.  
В/Р  
Тема: В кризата носим старите си обувки
  Георги Миленков е само на 20 години. Професията обущар е традиция в семейството му. Синхрон 1 - Георги Миленков – обущар Георги споделя, че в условията на финансова криза българите по-рядко си купуват нови обувки и носят старите чепици. За неговата професия това е добре дошло. Все повече клиенти прибягват до услугите на обущарската гилдия. Това обаче не е задължително правило. СИНХРОН 2 - Георги – обущар Младият майстор сподели обаче, че и той усеща кризата, Редовните му клиенти, които така или иначе си поправят обувките, вече го правят далеч по-рядко и износват подметките си до край.  
БЛАНК  
  В края на емисията ще ви покажем една идея за икономично отопление на големи пространства. Ще видите как за първи път бе отоплена зала Олимпиада.  
БЛАНК  
  Следва поглед към съботната ни програма. От 10,30 е „1001 съвета”. Тема: „Вярвате ли в тайнството на Коледа?”. Гости на Роси Русева ще бъдат актрисата Светла Урумова и режисьорът Георги Кайцанов От 13,00 часа е „Ася в страната на талантите”. В поредното празнично издание ще ни гостуват група „032” и кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. Веднага след това, от 15 часа, ще излъчим пълен запис от снощния публичен отчет на кмета Славчо Атанасов, направен по повод навършването на две години от избора му за кмет на Пловдив.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка”. От 19,15 е „Коритаров онлайн” – по темата ОТ ТЕПЕТАТА ДО ГУАНТАНАМО ще станем свидетели на един дебат между Мария Капон от Единната Народна партия и Димитър Лазаров от ГЕРБ От 20,50 е предаването „Една Пловдивска седмица” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер. ******************************************* Залепен за барабана платен материал – CBM


Тагове:   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552089
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031