Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2009 09:27 - ПЛОВДИВСКИТЕ НОВИНИ – 21 декември 2009, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.12.2009 09:28


   
   
  Момче спаси удавник, кметът го награди!  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Почетна грамота на Пловдив, плакет и материални награди получи днес 17- годишния Кристиян Душев. На пети декември той спаси удавник в ледените води на гребната база.  
В/Р  
Тема: Момче спаси удавник, кметът го награди
  Кристиян Душев тренира кану- каяк. По този спорт го запалват родителите му Адриян и Огняна Душеви. Майката и бащата са медалисти от олимпиадите в Сеул и Атланта. Какво се случва преди броени дни на пети декември на Гребната база. Синхрон: Кристиян Душев              Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Кметът връчи почетна грамота и плакет на героя. Най- щастлива днес до Кристиян беше приятелката му. Тя твърди , че след случаката той не се е променил с нищо.    
Бланк  
  3 000 тютюнопроизводители от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Ивайловград, Момчилград и други райони от Южна България блокираха днес за повече от 2 часа автомагистрала „Тракия”. Те настояват държавата да запази миналогодишните премии за производители.  
В/Р    
  Тема: Протест на тютюнопроизводители
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  5 милиона и половина лева са влезли в Националната агенция по приходи в Пловдив след напомняне на длъжниците по телефона или изпратен им СМС. Само едно физическо лице е внесло 600 000 лева след като данъчните му звъннали по телефона за просроченото задължение. Общо за тази година приходите в НАП-Пловдив са 723 милиона лева, отчетоха днес от данъчното.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов днес подписа заповед за издаване на карти от 10 лева на месец. Те ще важат за цялата транспортна схема, без да се доплаща билет от 40 стотинки.
В/Р  
Тема: Новите цени на карти равни на 7 милиона лева
  През месец януари ще се пътува с тазгодишните карти и билет от 40 стотинки. Новите условия влизат след това. От тях ще се възползват ученици, студенти, инвалиди , пенсионери и майки с деца до 3 години. Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив При издаването на новите карти вече няма да се иска декларация за доходите, няма да се иска удостоверение от РУСО за размера на пенсиите, както и документ за социално подпомагане . Новите условия при които ще пътуват хората с преференции ще бръкнат със 7 милиона лева в общинския бюджет за догодина.  
БЛАНК  
  Ръководството на Техническия университет  преведе на Община Пловдив 700 000 лева, които са главницата по дължимата сума за неплатена такса смет още от 2002-а година насам. ВУЗ-ът има готовност да покрие още днес и останалите плащания до стойността от 1 милион и 200 хиляди лева, която включва лихвите.Припомняме, че  в края на ноември ВАС излезе с окончателното решение, че Техническият университет е длъжник на общината по делото за таксата смет.  
БЛАНК  
  Предложението за по-висок данък на автомобилите ще прегласуват на сесията в сряда общинските съветници. Директорът на дирекция „Местни данъци и такси” Николай Ненков каза, че е предвидена промяна. Припомняме, че миналия четвъртък идеята за увеличението не мина.   
В/Р    
  Тема: Ново предложение за вдигане на данъците на колите на сесията в сряда
  Четири гласа не достигнаха да бъде прието предложението за вдигане на два данъка по време на сесията на Общинския съвет днес. Според кмета Славчо Атанасов съветниците са се заблудили и без да искат са провалили приемането на предложението му. По  думите на кмета старейшините лишиха Пловдив от 1 милион и половина лева приходи за 2010-та година. В новото предложение се предвижда по-нисък от първоначално заложения налог за колите с двигател между 1400 и 1600 кубика, от което обаче бюджетът ще се лиши от около 80 000 лева. Според Николай Ненков все някога трябва да се започне поетапно увеличение, за да не се налага догодина ръстът да е твърде голям. От ГЕРБ се обявиха твърдо против увеличението, което ще утежни още повече финансовото състояние на пловдивчани.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  „Ще лъжем другари, ще лъжем! Кой е спечелил избори без лъжа?” С тези думи лидерът на пловдивските социалисти очерта пътя на БСП към спечелването на властта след 2 години. Това стана на отчетен форум на партията, проведен в панаира. Срещу коалицията с ВМРО се обяви бившата съветничка от БСП Пенка Калинкова. Тя нарече ВМРО- малка, нагла и нахална партийка.Въпрос на възпитание, коментира днес кметът Славчо Атанасов. Ако решат да излизат от управлението- прав им път!- посочи той и заяви, че е готов да управлява с плаващо мнозинство в местния парламент.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Пияница налага полицай, псува друг. Екшанът се разиграл тази нощ в „Планета Пайнер”. 31- годишен мъж , видимо в нетрезво състояние, буйствал в заведението. Охранителите го помолили да напусне, но той отказал. Дошла полицейска патрулка и прибрала пияния мъж. В колата той псувал полицаите, заплашвал ги с уволнение, а единият от униформените дори отнесъл юмрук в лицето. Пияният побойник е задържан в ареста на Четвърто РПУ.  
БЛАНК  
  Огромна сума пари и злато са откраднати от частен дом в Раковски. Крадците са задигнали 11 000 лева, 20 грама златни накити и марков мобилен телефон.  
БЛАНК  
  64- годишна жена е изнасилена в дома си. Две момчета са проникнали в дома й в село Долнослав и след като заплашили възрастната жена започнали да се гаврят с нея. Асеновградските полицаи издирват насилниците.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
Бланк  
  Членове на пловдивския ротари клуб ФИЛИПОПОЛ организираха отпечатването на рекламна дипляна, отразяваща историята и дейността на одринската църква "Св. Св. Константин и Елена".  
Вр На Коледа в ОДРИН  
  В събота 5000 броя от дипляната бяха дарени официално на църковното настоятелство.Церемонията бе част от предколедната програма на църквата, в която взеха участие малки коледарчета от Свиленград. На втория етаж е открита  и детска коледна изложба. СИНХРОНЧЕ от песните Сред включилите се в тържеството бе  и организираната от Пловдивската телевизия и Агенция "Анатравел" група - верни зрители на телевизията, както и част от телевизионния екип. Ако посетите ОДРИН на Коледа, може да се включите в празничната програма СИНХРОН Христо Христов – преподавател в Тракийския университет – Одрин Българите в Одрин са само около 30 души, но почти всеки ден десетки автобуси с български номера спират пред българските светини. Е, коледното пазаруване е основна цел, но винаги остава време и за една свещ в двете българските църкви.  
БЛАНК  
  Пловдивчанинът Атанас Папаризов за пореден път украси дома си празнично. Във време, когато хората са разделени в мнението си дали градът ни е достатъчно осветен или не, Папаризов дава пример на съседите си, които тази година последваха примера му.  
 В/Р    
  Тема: Украсена коледно къща, Атанас Папаризов
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Следват Вашите 60 минути. От 19,15 е спортното предаване 1Х2 От 20,50 е „Дух и тяло” с Маг Малина Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.


Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567621
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930