Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2009 09:31 - ПЛОВДИВСКИТЕ НОВИНИ – 22 декември 2009, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.12.2009 09:32


   
   
 
   
  Добър вечер пловдивчани, вие гледате информационната емисия на пловдивската телевизия днес 22 декември . В началото нека да видим по-важните новини от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Червеният вицекмет Александър Константинов няма намерение да освобождава поста , без значение дали рано или късно БСП ще реши да напусне управляващата коалиция с ВМРО. Той е категоричен , че няма да е марионетка в ръцете, на което и да е крило в столетницата.
В/Р  
Тема: Константинов верен на Славчо, а не на БСП
  Припомням , че на форума на БСП в неделя бизнесмена Георги Гергов и бившата съветничка Пенка Калинкова критикуваха остро коалицията БСП-ВМРО. Те дори настояваха за излизане от управлението на града Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив Дали червените вицекметове не се натискат за службата заради предстоящи търгове в транспорта, където БСП има позиции или пък заради предстоящата приватизация на лечебни заведения? Синхрон: Конст 2    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Три спорни имота пречат на разширението на булевард „Руски” в посока новия мост на Герджика. Това призна днес кметът Славчо Атанасов, при откриването на новото пътно съоръжение.  
В/Р  
Тема: Откриха моста на Герджика
АТМОСФЕРА Макар новото пътно съоръжение да беше открито тържествено в присъствието на цялата местна администрация и пловдивския митрополит Николай, управата признава за проблемите . Синхрон: инж. Тошо Пашов- шеф на „капитално строителство” в община Пловдив Кметът на Пловдив Славчо Атанасов приветства пловдивчани с новата придобивка. Според него мостът значително ще олекоти натоварения трафик на града. Митрополит Николай пожела на шофьорите да пътуват без беди по новия мост. Какво предстои през следващата година в областта на капиталното строителство? Синхрон: Пашов 2  
БЛАНК  
Една дългоочаквана новина - Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта" уведомява всички превозвачи и граждани, че от утре се възстановяват маршрутите на автобусни линии с номера 11, 12, 16, 18, 20, 21 по утвърдената от Общинската транспортна схема преди ремонта на бул. „Руски" и ул. „Победа".          
БЛАНК  
    Играчки и сладкиши подариха на децата от дома за медико-социални грижи в съвместна коледна благотворителна акция кметът на район ,,Централен"  Райна Петрова и Генералният консул на Република Турция Джюнейт Явузджан. Посещението в дома преди най-светлия коледен празник вече е традиция.  
В/Р    
  Тема: Коледна благотворителност от Райна Петрова и турския консул
   Да видят една детска усмивка и да дарят малко щастие е идеята, която обедини кмет и консул. Тази година подаръците  са приготвени от Джунейт Явузджан-типични турски сладкиши и от Райна Петрова-играчки и лакомства. Синхрон 1-Джунейт Явузджан-генерален консул на Република Турция  Райна Петрова призова всички, не само по празниците да проявят  съпричастност към проблемите на хората от различните възрасти. И най-вече към децата от дома, част от които са с различни болести и без родители Синхрон 2-Райна Петрова-кмет на район „Централен” Играчките между, които и големия мечок купен с пари от заплатата на Петрова зарадваха най-много децата.  В дома за медико-социални грижи те са, 90- от (новородени) до 5 годинки.  Синхрон 3-  Денят на Райна Петрова продължи с благотворителните обяди, организирани за хората от третата възраст.  
КАШ Зрителите новинари
 
БЛАНК  
Инвалиди и техните придружители изпаднаха в шок и ужас след вчерашната кметска заповед за пътуването в обществения градски транспорт. Никъде в нея не е упоменато дали придружителите ще могат да ползват талоните, ако са сами в рейса. Това алармират през последните два дни в телевизията наши редовни зрители.  
В/Р    
  Тема: Придружители пътуват с карти на инвалиди
Дали придружителите ще могат да пътуват в рейса с картата на инвалида дори и в негово отсъствие ? С този въпрос се обърнахме към заместник- кмета по икономическите въпроси Александър Константинов Синхрон:  Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив И за още едно недоразумение алармираха наши зрители- че трябва да плащат по 120 лева за годишна карта, а според заповедта на кмета талоните важат до 31 декември 2010 година Синхрон: 2  
   
Вече няколко наши зрители ни се обадиха, за да протестират срещу премахването на загражденията срещу ДКЦ 1 на Понеделник пазара, които осигуряваха безпрепятствено преминаване на пешеходците. Направихме и репортаж на тази тема. Днес потърсихме за разяснения Райна Петрова – кмет на район Централен. На минутата тя направи проверка и ето какво се установи    
     
  ВР РайнаПетрова
Синхрон РАЙНА ПЕТРОВА  
БЛАНК  
Сега ще търсим Руси Панчев – очаквайте още информация по проблема
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
1 600 лева бяха изтеглени незаконно от кредитната карта на пловдивчанин. Около 18 часа на 20.12. в хранителен магазин до бл. 319 в ЖК “Тракия” неизвестни мъже взели порфейла на 59-годишния Д.Б., в който той държал кредитна карта, заедно с ПИН-кода й. На другия ден, след като отишъл в банката да блокира картата си, било установено, че от нея вече е изтеглена сумата от 1 600 лева. Работата по случая продължава. Изводът – не дръжте пин кода на едно място с картата.  
БЛАНК  
   
БЛАНК  
   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
Бланк  
Наближава коледа. Докъде стигнахме с подаръците?  
 В/Р    
  Тема: АНКЕТА:
   
Бланк  
   
 В/Р    
  Тема:
 
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гост Петър Петров – кмет на район Източен. От 19,15 в Думата на експертите ще направим преглед на изтичащата година – през погледа на бизнеса От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.  


Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567299
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930