Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2009 09:34 - ПЛОВДИВСКИТЕ НОВИНИ – 23 декември 2009, СРЯДА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1012 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Славчо се отрече официално от Каракачанов !  
   
  Добър вечер пловдивчани, вие гледате информационната емисия на пловдивската телевизия днес 23 декември. В началото нека да видим по-важните новини от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов се отрече от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и го посъветва да не се бърка в управлението на Пловдив. Припомням, че вчера Каракачанов призова пловдивските войводи да се отрекат от коалиционните си партньори в лицето на БСП и да търсят коалиция с ГЕРБ и десните.  
В/Р  
Тема: Кметът: Каракачанов не ми е лидер
  През последните дни вътрешнопартийните атаки срещу управляващата коалиция ВМРО-БСП . Първо едно от крилата в БСП начело с Георги Гергов поискаха оттегляне от управлението, а вчера и лидерът на войводите Красимир Каракачанов призова призова кметът Славчо Атанасов да се разграничи от социалистите и да търси коалиция с ГЕРБ и десните в Пловдив. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Само година по-късно след като точно в Пловдив Славчо Атанасов посочи Красимир Каракачанов като ..цитирам „Моя лидер” , днес кметът се отрече от него. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Съветници от БСП днес също бяха категорични, че партията им не трябва да се оттегля от управлението на града.   
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Вдига се леко данъка за автомобилите. Това реши днес пловдивският общински съвет.  
В/Р  
Тема: Леко вдигат данък МПС
  Два данъка днес бяха леко покачени от местния парламент. Единият е за личните моторни превозни средства, а вторият касае сделките с имоти. Защо е необходимо повишаването обясни шефът на „местни данъци и такси” Николай Ненков. Синхрон: Николай Ненков- директор на „Местни данъци и такси” От 3 до 5 лева е повишението на данъка за автомобилите с малка кубатура Синхрон: 2 Мярката е необходима, тъй като имаше опасност през следващата година върху шофьорите да се стовари сериозна данъчна балтия. Синхрон: 3 Припомням , че на миналата сесия предложението не беше прието , а днес получи подкрепата на 32 съветника.  
БЛАНК  
  Шефът на местния парламент Илко Илиев няма да има точно нормиран работен ден, ако трябва ще работи 24 часа в денонощието. Това решиха съветниците днес. За положения труд Илко Илиев ще се разписва срещу 1388 лева всеки месец.    
БЛАНК  
  Близо 30 лева на тон боклук ще плащат 12 общини извън Пловдив, който ползват сметището в Цалапица. Това решиха днес пловдивските старейшини.  
В/Р  
Тема: Притискат 12 общини да ползват завода за ТБО
  29 съветника повишиха таксата на хората от 12 общини извън Пловдив, които изхвърлят боклука си на сметището в Цалапица. Те ще плащат близо 30 лева за тон изхвърлели отпадъци. Това е стойността, която плаща и община Пловдив за тон отпадъци, преработени в завода в Шишманци. Непопулярната мярка беше обяснена от главният специалист по управление на отпадъците в община Пловдив Лилия Таскова. Според нея след нова година парламентът ще приеме нов закон за депониране на боклука, чиято основна цел е редуцирането на сметищата в страната. Тя заяви още, че капацитета на пловдивското сметище в Цалапица е на изчерпване. Според съветници, които не подкрепиха предложението за увеличаване налога на 12- те общини, целта е техните кметове да бъдат притиснати с по-високата такса и бъдат принудени да изберат като алтернатива да возят боклуците си до завода за преработка на отпадъци в Шишманци.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  

Мъж беше настанен в болница след пиянска свада.
В апартамент на ул. “Кавала” в Пловдив група мъже и жени се събрали да се почерпят. В разгара на веселбата, след употреба на алкохол, възникнал скандал в компанията. По първоначални данни при разправията 2-ма пловдивчаните пребили съратника си по чашка, който бил от Мадан.  Мъжът бил приет в болница с множество контузни рани в областта на главата, без опасност за живота.

БЛАНК  

Два джипа “БМВ Х5” бяха откраднати по едно и също време в Пловдив. Първо е задигнато лъскавото возило на италиански гражданин. Колата била паркирана на ул. “Жан Жорес”. По същото време, на ул. “Белград” бил подкаран  и вторият луксозен автомобил, собственост на гръцки гражданин. Работата и по двата случая продължава
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Всеки ден говорим за агресивни деца с нарушено внимание и липса на концентрация. Проблемите обаче се забелязват често в училище, когато е по-трудно да се помогне. Затова и в Пловдив съществува специален център за работа в областта на детската агресия.  
В/Р    
  Тема: Решават проблема с агресията при децата чрез терапия
  ГОТОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
Бланк  
  И ОТНОВО КЪМ НАСТЪПВАЩАТА КОЛЕДА В новините вчера Ви показахме как обикновените пловдивчани се стягат с Коледните подаръци. Днес ще разберете как една част от управниците на града ще зарадват близките си за Светлия празник.  
 В/Р    
  Тема: Коледа за управниците
  Управляващите от ВМРО и БСП наблягат на духовното Синхрон: Камен Шишманов- ВМРО              Николай Радев- БСП В ГЕРБ съчетават полезното с приятното Синхрон: Сузана Николова- ГЕРБ Десните залагат на изненазата Синхрон: Спас Гърневски- ДСБ Кметът Славчо Атанасов пък се спира на практичното Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив За останалите наздравица!  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гост Александър Колев – кмет на район Източен. От 19,15 в коледното издание на „Коритаров онлайн”. В студиото на Пловдивската телевизия ще бъде Тодор Чонов-директор на ОДП-Пловдив . Ще търсим връзка и с председателя на ВМРО Красмир Каракачанов. От 20,50  е  Дух и тяло с Маг Малина, а след нея ще ни гостуват Маг Гергина и Маг Надя Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.  


Тагове:   новини,   сряда,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565459
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930