Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 17:58 - НОВИНИТЕ – 29 декември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2009 18:29


Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 29 декември 2009 вторник  
   
    Дните на паркинга на Понеделник пазара май са преброени.
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 29  декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Започваме емисията с проблем, който нищим от няколко седмици. Многократно се оплаквахте на дежурните ни телефони, че паркингът пред поликлиниката на Понеделник пазара е разграден. Загражденията, които пазеха пешеходците, са вдигнати и друг път освен този между колите, просто няма.  Каква е причината.  
В/Р  
Тема: Паркингът пред Понеделник пазара вече не е паркинг
  Отнесохме въпроса до районния кмет Райна Петрова, която заяви, че решаването на проблема не е в нейните правомощия и ни препрати към Голяма Община. Там намерихме ресорният заместник-кмет Руси Панчев и му поставихме искането на нашите зрители мантинелите, които ограждаха паркинга между пазара и поликлиниката и внасяха някакъв ред да бъдат върнати. Това обаче няма да стане. Синхрон 2 – Руси Панчев – зам.-кмет на Пловдив Оградните пана няма да бъдат възстановени, защото вече нямат място там. Въпросът сега е как да се осигури достъп на хората до входа на поликлиниката. Синхрон 1 – Руси Панчев – зам.-кмет на Пловдив За пореден път Руси Панчев заяви, че проблемът с паркирането е най-сериозен в Централната градска част.  
БЛАНК  
  Сега отиваме на 50 километра от Пловдив на пътя Асеновград-Смолян край село Забърдо. Днес там кметовете на Пловдив и Забърдо Славчо Атанасов и Валентин Черпоков, заедно с областните управители на Пловдив и Смолян Иван Тотев и Стефан Стайков раздадоха над 300 килограма мръвка под формата на курбан.  
В/Р  
Тема: Курбан за здраве раздадоха края Забърдо
  Атмосфера – поп - пее Инициативата се проведе за четвърта поредна година и цели да се намалят жертвите, които взима пътя Асеновград-Смолян всяка година. В курбана бяха сготвени 8 овце, а на шофьорите освен порция мръвка, се раздадоха над 80 хляба. Тази година освен кметовете на Пловдив и Забърдо, курбан раздаваха областните управители на Пловдивска и Смолянска област, както и кметовете на районите „Северен” и „Източен” Ина Филипова и Петър Петров. Атмосфера – раздаване – Ина Синхрон1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Раздавайки курбан, областният управител на Пловдив Иван Тотев попадна на английско семейство. Синхрон – Иван Тотев – областен управител Синхрон – Славчо 2 Анкета – шофьори Статистиката сочи, че откакто се раздава курбан, катастрофите на пътя Пловдив-Смолян са намалели значително. Синхрон – Валентин Черпоков – кмет на село Забърдо Докато отразяваше раздаването на курбана, един от репортерите за малко не бе сгазен от кола. Синхрон – Тотев Атмосфера  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Ако оттук нататък хванем антена, която пържи пловдивчани, тежко му на собственика й. Думите са на заместник-кмета по обществения ред и сигурността Руси Панчев. Заканата се отнася не само до мобилните оператори.  
В/Р  
Тема: Общината ще гони до дупка антени, които пържат
  Замервания са правени в 21 от общо 61 общински детски градини в Пловдив. Принципът е бил произволен, като са подбирани градини, в близост до които има поставени базови станции на мобилни оператори. В екипа от експерти по желание се е включила и майка на дете от детска градина „Дружба”, която е физик по образование. Измерените стойности са под нормите. Дори и в градините „Мирослава” и „Буратино”, където преди време бе измерено лъчение до 15 пъти над нормата. Според Руси Панчев това са били моментни пикови стойности, които не са вредни за децата. Синхрон 1 – Руси Панчев – зам.-кмет на Пловдив Възможно е първоначалните високи стойности да са от радиорелейните станции, монтирани на Джендем тепе, тъй като завишението е в техния честотен регистър. От Общината ще продължат редовно да замерват лъчението около градините. Ако се има нарушения, Комисията за регулиране на съобщенията може да установи виновника и да го посочи на РИОКОЗ - инстанцията, която може да глобява.  
БЛАНК  
  В началото на Новата година билетът за градския транспорт в Пловдив няма да поскъпва. Това обеща кметът на Пловдив Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Билетчето за рейса няма да поскъпва
  Тези дни из Пловдив тръгнаха слухове, че превозвачите готвят ново искане за повишение на билета в рейсовете, заради жеста, който направи кмета към пенсионерите, след като запази преференциите им за пътуване в градския транспорт. Слуховете гласят, че новата цена ще бъде 1,20 за билет. Синхрон – Славчо Атанасов – кмет Зад продължаващото на моменти недоволство сред някои групи пенсионери, кметът заподозря политически мотиви. Синхрон 2 Засега е сигурно, че билетът в масовия градски транспорт на Пловдив запазва цена от 1 лев.  
БЛАНК  
  Светофарните уредби в Пловдив ще трябва да бъдат подменени. Причината - по-голямата част от тях работят със 100-ватовите крушки, които вече излязоха от производство и ще бъдат забранени и за продажба.
В/Р  
Тема: Сменят светофарите
  Заради забраната на 100-ватовите крушки, старите светофари ще трябва да бъдат подменени с нови, които работят с диоди. Диодните уредби харчат по 17 лева за ток на месец, а старите – по 270. 101 са светофарите в Пловдив, в момента незначителна част от тях са от новия тип. За начало през 2010-та година ще бъдат подменени светофарите на 11-те най-натоварени кръстовища в града. Освен това от Общината ще направят опит да пуснат зелена вълна по новоремонтираната отсечка булевард „Руски”, моста на Герджика, улица „Победа” и булевард „България”. Синхрон 1 – Руси Панчев – зам.-кмет на Пловдив В проекта може да се включи и улица „Гладстон” и така да се отпуши сериозна част от трафика в града. Засега обаче това се очертава да се случи в светлото близко или не толкова близко бъдеще. Синхрон 2 - Руси Панчев – зам.-кмет на Пловдив За тази система трябва да се намерят пари.  
БЛАНК  
  След референдума в Ягодово, областният управител Иван Тотев се кани да насрочи и референдум в Крумово за присъединяване на населеното място към Пловдив. Това обяви губернаторът пред екип на Пловдивската телевизия. Тотев обаче не се ангажира с точна дата за допитването.  
В/Р  
Тема: Тотев ще насрочи референдум и в Крумово
  Синхрон – Иван Тотев – областен управител  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Близо 19 хиляди пиротехнически изделия са били иззети от началото на месец декември при извършените проверки на обекти за търговия с тях.  При проверките полицаите са следили дали инструкциите за безопасност са на български език, упоменат ли е точния клас на опасност на изделието и има ли продуктът сертификат. За нерегламентирана дейност са издадени 115 предупреждения. Само на Руския пазар са съставени 5 акта за незаконна търговия и са иззети над 3300 кутии с пиратки. За сигурността и здравето на гражданите от полицията препоръчват да се закупуват пиротехнически изделия само от регламентираните обекти.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Иван Станев от дълги години е признат майстор на стъклени играчки. За историята на неговия любопитен занаят разказва следващият репортаж.  
В/Р  
Тема: Майстор на стъклени играчки
  Готов  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гост на Любомил Лазаров тази вечер е кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19,15 е Референдум. Въпросът към зрителите тази вечер: КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО НИ УПРАВЛЯВАШЕ НАЙ-ДОБРЕ? От 20,50 на живо ще ни гостува маг Мариела. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. Приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567298
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930