Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 17:59 - НОВИНИТЕ – 30 декември 2009 - последна емисия за годината
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2009 18:27


Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 30 декември 2009 Сряда  
   
  Пиратките заглъхнаха, за паяците обаче празници няма да има.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 30 декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  С наближаването на нова година, търсенето на пиротехнически изделия, би трябвало да бъде в разгара си. Други години още от Никулден млади и стари гърмяха така, че пушек се вдигаше.  
В/Р  
Тема: Мина ли модата на пиратките?
  Тази година обаче – за добро или за зло – се гърми по-малко. И се спи по-добре. Поне засега. Дали модата на пиратките е отминала и хората предпочитат фойерверките? Дали в период на криза едно от първите неща, които хората режат от бюджета си, са разходите за безсмислени гърмежи? Или просто самочувствието ни е толкова паднало, че просто няма на какво да се радваме? Какво е обяснението на хората от улицата. Синхрон:АНКЕТА Дали става дума за затишие пред буря или причините за тишината са други – ще разберем в новогодишната нощ.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Паяците, които вдигат неправилно паркиралите коли ще дежурят и по празниците. Това съобщи пред екип на Пловдивската телевизия шефът на „Общинска охрана” Тодор Торлаков. Какъв обаче ще бъде техният график – разберете от следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Паяците ще дежурят и в почивните дни
  Въпреки че 31-ви декември е обявен за почивен ден, паяците в Пловдив ще работят на пълни обороти. Успокоението за шофьорите, които паркират където си искат е, че в периода от 1-ви до 3-ти януари колите на „Общинска охрана” няма да бъдат в пълния си състав, а ще дежурят само два паяка, които ще патрулират по улиците на града. През почивните дни отворен ще бъде и паркингът на Гребната база, където се репатрират автомобилите. Синхрон – Тодор Торлаков – директор на „Общинска охрана” Паяците ще се отзовават и на сигнали, подадени от полицията. Синхрон 2 Според настоящия ценоразпис, ако шофьорът се окаже на място в момента на вдигане на колата, заплаща такса от 15 лева, за да бъде освободен автомобилът му от паяка. Ако обаче колата бъде отведена на паркинга на Гребната база, цената за „освобождаването” й е 30 лева, а престоят за един час струва 1,20 лева. Синхрон 3 На ден от улиците на Пловдив се вдигат принудително между 140 и 160 коли.  
БЛАНК  
  Няма да почиват и дежурните екипи на КАТ. Така че ако сте решили на всяка цена да се почерпите, оставете най-добре колата си и се доверете на градския транспорт. Той ще работи – макар и нарядко – и в  Новогодишната нощ .  
В/Р  
Тема: Рейсовете в Новогодишната нощ
  На 31-ви декември автобусите в Пловдив ще работят до 20,30 часа. В новогодишната нощ обаче ще има извънредни курсове по линиите 1, 6, 9 и 16. По линия 1 ще се движат 2 рейса между 23 и 2 часа, през интервал от 48 минути. По линия 6 ще се движат също 2 автобуса, само че във времето от 23 до 1 часа след полунощ през интервал от 48 минути. По линия 9 през 41 минути ще се движат автобуси от 23,10 до 0,50 часа. По линия 16 рейсовете ще изпълняват курсове от 23,05 часа до 55 минути след полунощ, през интервал от 37 минути. Работното време на автобусите на 1-ви януари започва от 7 и половина сутринта.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Младеж се прободе в корема, за да спре семеен скандал. 18-годишно момче е прието в болница с прободна рана в корема. По първоначални данни снощи около 23 часа е избухнал семеен скандал между родителите на младежа. Той се е опитал да спре караницата, като взел кухненския нож от масата и се самонаранил. Раненият е настанен за лечение в болницата с опасност за живота. По първоначални данни преди скандала двамата родители употребили алкохол.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  В понеделник излъчихме репортаж как по коледните празници някой бе съборил знак „Стоп” на натоварено кръстовище в Централната градска част на Пловдив. След нашата намеса кръстовището вече е обезопасено.  
В/Р  
Тема: Изправиха съборен „Стоп”
  В дните около Коледа знакът „Стоп” на кръстовището на улиците „Граф Игнатиев” и ”Петко Де Петков” беше буквално „изранен със земята” и не вършеше никаква работа. Кръстовището се намира до новото колело на улица „Богомил”. То е малко, но е много натоварено и „стоп-ът” е изключително необходим. Веднага след излъчения репортаж, знакът е поправен. Или по-точно – изправен. Кръстовището пак си е урегулирано. Stand up Е това, че знакът отново е тук, не означава, че всеки шофьор смята за нужно да му спре, това обаче вече не е наша работа. Атмосфера с гласа на Петьо И дано през следващата порция празнични дни някой пиянка да не вдигне отново мерника на новото „Стоп-че”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Ако приемем, че кръстът е символът на цялото християнство, то иконата е емблемата на Православието. Що за хора са иконописците - днешните последователи на Захари Зограф? Днес ще ви срещнем с един от тях.  
В/Р  
Тема: Иконопис
  Никола Владиков рисува икони. Завършил е специалността си в богословския факултет на Великотърновския университет. Преди това завършва „Керамика” в Художествената академия. Може би и затова много от иконите, които изработва, са керaмични. Казва, че иконописта се учи дълго време, а най-важното е практиката. В богословието практиката води към теорията и познанието. За него иконописта е първото изкуство, което може да се нарече модерно. А какъв трябва да бъде иконописецът? Синхрон 1 – Никола Владиков – иконописец Трябва да си дава сметка, че иконите, които рисува възникват чрез него, но са плод на цялата литургична общност, чрез която художникът добива усещането за Църквата и църковния живот.  Синхрон 2 – Никола Владиков – иконописец Никола Владиков казва, че най-търсени са Иисус, Богородица и популярните светци, търси се и Свети Мина. Лична слабост му е Света Петка. Купуват ги всякакви хора. Цената им е около 400 лева. Според автора иконата не трябва да се третира като сувенир. Синхрон 3 – Никола Владиков – иконописец Изложбата икони на Никола Владиков ще бъде в Иконната сбирка в Стария град до 7-ми януари.  
БЛАНК  
  Отново се връщаме към празничната суетня. В нашата програма най-често се включват зрители, които са ощетени от Прехода и ще посрещнат и Нова година скромно – да не кажем в нищета. Нека не забравяме обаче, че около нас има и други хора.
В/Р  
Тема: БЕДНИ И БОГАТИ – кадри от хипермаркети и МОЛ-а
  Готов  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши и последната информационна емисия на Пловдивската телевизия за 2009-та година. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман, в който ще си говорим какво ни се случи през тази година От 19,15 е Густо МАЙНА ФИЛИБЕТО – за пловдивските кръчми и пловдивските вкуснотии ще си говорим с Тефика. От 20,50 е ЧАСЪТ НА БОЖАНА АПОСТОЛОВА, а от 22.50 ще търсим отговор на въпроса КАКВО ВИ ВДИГНА КРЪВНОТО ПРЕЗ ГОДИНАТА? Ако искате да разбирате какво се случва в Пловдив и през почивните дни – посещавайте нашия сайт. От мен и целия новинарски екип ДОВИЖДАНЕ И ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА.  


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565139
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930