Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2010 16:23 - Новини - 16 януари
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1074 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 16 януари 2010 събота    
   
  82-годишен дядо взема книжка за сефте! Подробностите – след малко.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 януари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  В началото - една тема с продължение. В понеделник ви показахме авария на „В и К” в центъра на Пловдив. Двама души се опитваха се да я отстранят, три пъти по толкова ги гледаха. Ситуацията предизвика доста дебати, затова отидохме във „В и К” с въпроса имат ли роля и длъжност наблюдателите.  
В/Р  
Тема: Защо 2 работят, а 6 гледат – отговор на “В и К”
  Атмосфера – пръскане с маркуч Аварията на „В и К” в центъра привлече погледите на доста хора. Минувачите обаче не гледаха само рова, а и действията или по-точно бездействието на няколко от служителите на водното дружество. Синхрон – Огнян Кулишев – гл. инженер ва „В и К” – Пловдив От „В и К” признаха, че загубите на вода от остарялата мрежа са доста големи. Синхрон 2 „В и К” има намерение до средата на месец юли да подмени 9 километра тръби. От понеделник започва подмяна на тръбите на 2-километровия булевард „Марица – Север”, в отсечката от „Васил Априлов” до „Цар Борис”. Ремонтът се очаква да приключи до средата на април. Също от понеделник започва разкопаването и на бул. „Стафен Стамболов” в район „Южен”. Там работата ще продължи до средата на март. После идва ред на 6-ти септември, „Гладстон” и част от „Мария Луиза”. Плановите ремонти ще приключат до средата на месец юли. От Общината обещаха до края на годината изцяло ремонтиран да бъде и булевард „България”.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
   
БЛАНК  
  Възрастна жена изгоря до въглен при пожар във вила-фургон в землището на Карлово. 59-годишен мъж съобщил, че вилата му е изгоряла. В нея е била 81-годишната му майка. При последвалия оглед са намерени овъглени кости на човешко тяло. По първоначални данни пожарът е избухнал на 14-ти януари, но поради лошите метеорологични условия и отдалечеността на вилата, огънят не е бил забелязан. Предполага се, че пожарът е тръгнал от стара печка за твърдо гориво.  
БЛАНК  
  Тази нощ в Пловдив бе проведена специализирана операция на служители от сектори “Икономическа полиция”, „Криминална полиция”, “Охранителна полиция”, “СОП”, Общинска полиция, “Пътна полиция”, НАП. Проверени са били няколко нощни заведения. В бар “Бедрум” е било констатирано, че са монтирани горими облицовки по стените, за което е съставен акт. В клуб “Плазма” служители на е установено неравняване на касата, за което ще бъде съставен акт. По време на операцията са били констатирани 20 нарушения на Закона за движение по пътищата. Репатрирани са 6 автомобила. Съставени са 11 фиша и един акт.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Наши зрители, на възраст над 70 години, се оплакаха в предаването „Телевизионен омбудсман”, че от КАТ са отказали да им подновят шофьорските книжки. Наш екип провери случая.  
В/Р  
Тема: Млад шофьор на 82 години
  Инспектор Ботьо Гиригинов бе категоричен, че в институция като КАТ е абсурдно да има възрастова дискриминация. Синхрон 1 – инспектор Ботьо Гиргинов – КАТ За подмяна на книжка са необходими лична карта, старата книжка и личния талон, медицинско, актуална снимка, заявление по образец, което е налично на гишетата в КАТ и платена такса. Синхрон 2 – инспектор Ботьо Гиргинов – КАТ В подкрепа на думите си инспектор Гиргинов разказа куриозен случай. Синхрон 3 – инспектор Ботьо Гиргинов – КАТ Полемиката в обществото за въвеждане на по-чести проверовъчни изпити за възрастните шофьори продължава. За момента законовото положение обаче е това.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Близо 100 хиляди българи заминават годишно в чужбина. Повечето от тях - за да работят. Българските граждани обаче независимо от мястото където живеят задължително трябва да внасят здравноосигурителните си вноски. Оказва се, че благодарение на промененото законодатество, човек, който се самоосигурява, може да попаде декларация в НАП, да излезе извън граница и когато се върне, да не са му преустановени здравните права.    
В/Р  
Тема: Може и без здравна осигуровка, ако сте в чужбина
    Български граждани , който заминат в чужбина за повече от 183 дни през 1 календарна година могат да не внасят здравноосигурителните си вноски.Има възможност да не се плаща, ако и следваща година пак са извън границата. Условието е да се подаде декларация в дирекция на Националната агенция по приходите. Светла Петкова-зам.директор на ТД на НАП-Пловдив каза, че хората могат да го направят лично или чрез упълномощено лице, но заявлението трябва да бъде подадено преди заминаването. При завръщането си от чужбина българите задължително трябва да възстановят задравноосигурителните си права. Затова е необходимо е да се внесат дължимите суми за 6 или направо 12 месеца. Вноските се изчисляват върху минималния доход на самоосигуряващия се. Дори и човек да излезне на 2 пъти извън територията на България , ако престоят сумарно е по-дълъг от 183 дни не губи правата си. Светла Петкова-зам.директор на ТД на НАП-Пловдив добави, че документът, който удостоверява, че лицето е било извън граница е саморъчно попълнена декларация. Това се налага тъй като пътуването в страна от европейския съюз се осъществява само с лична карта, а не с международен паспорт. Само там фигурират печати кога човек е напуснал и се е върнал в България.      
БЛАНК  
  Продължаваме със сходна тема. Данъчните ще запорират сметки и ще описват имущество. Това съобщи в предаването „Една Пловдивска Седмица” шефът на „Местни данъци и такси” Николай Ненков.   
В/Р  
Тема: Данъчните ще запорират сметки
  ГОТОВ - от ЕПС  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565356
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930