Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 12:03 - НОВИНИТЕ – 19 януари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 2033 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Пустите Ягодовци станаха … Войводи! Селото въстана …на мегдана!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 19 януари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Ягодовци излязоха на протест и блокираха пътя Ягодово – Пловдив тази сутрин. Те негодуваха срещу обжалването на заповедта за провеждане на референдум в селото от кмета на „Родопи” Йордан Шишков.  
В/Р  
Тема: Ягодовци блокираха пътя Пловдив-Ягодово
  Атмосфера Над 100 човека със знамена и плакати излязоха днес на протест. Те настояват референдума за присъединяване на селото към Пловдив да бъде проведен на 7-ми февруари, а кметът на „Родопи” да се откаже от обжалване на заповедта. Анкета – хора Кметът на Ягодово Филип Кърмов застана зад исканията на ягодовци да станат пловдивчани. Синхрон – Филип Кърмов – кмет на с. Ягодово Заместник-кметът на Пловдив Петко Атанасов прогнозира, че след Ягодово, към Пловдив ще поискат да се присъединят и селата Крумово, Брестник, Брани поле и Марково. Синхрон – Петко Атанасов – зам.-кмет на Пловдив Общинският съветник от община „Родопи” Иван Стоилов заяви, че ако референдума не бъде проведен, ягодовци ще блокират международния път за Турция. Синхрон – Иван Стоилов – общ. съветник от „Родопи” Днес се размина с по-малка блокада. Стендъп Референдумът за отделянето на Ягодово от „Родопи” и присъединявате на селото към Пловдив е насрочен за 7-ми февруари.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Кредиторите на Белодробна няма да водят дела срещу болницата. Те ще чакат здравното заведение да стане държавно, за да си получат забавените суми.  
В/Р  
Тема: Кредитори няма да тормозят Белодробна
  Днес областният управител Иван Тотев имаше среща с представители на И Ви Ен, Симид и фармацевтичните дружества Миомед и Медофарма. Те са сред основните кредитори на Белодробна болница. Обещали са да изчакат за парите си. Синхрон: Иван Тотев- областен управител Когато болницата стане държавна община Пловдив ще получи от правителството 1 милион за кредита си отпуснат на болницата и още 550 000 лева, каквато е балансовата оценка на дружеството. Синхрон: 2 Утре местният парламент трябва да отмени решението си от преди Нова година, когато взе от болницата 23 декара. Това е условия на държавата. Синхрон: 3 До 3 месеца държавата може да влезе като собственик на Белодробна и да разплати задълженията й, каза още Иван Тотев.   
БЛАНК  
  Депото за боклук в Цалапица може и да не е на Пловдив. Това намекна днес областният управител Иван Тотев. Думите му идват ден преди местният парламент да реши на каква цена 12- общини извън Пловдив ще депонират отпадъците си в Цалапица.  
В/Р  
Тема: Тотев подозира дали депото в Цалапица е на Пловдив
  Иван Тотев призна, че никой не е виждал акта за собственост на община Пловдив за сметището в Цалапица. Този въпрос бил дискутиран още преди седмица от кметовете на 12- общини извън Пловдив, които депонират отпадъци на сметището. Ако тръгне да се дълбае може да се окаже, че акт за собственост няма у община Пловдив, смята областният управител. Синхрон: Иван Тотев- областен управител Областният управител върна решението на пловдивския общински съвет от преди Нова година, с което се определяше цена от 32 лева на тон боклук за 12- те общини извън Пловдив. Вчера тукашната администрация каза че внася на сесията утре нова цена от 18 лева за тон боклук. Синхрон :2 Междувременно стана ясно, че кметовете на 12 – те общини , който ползват сметището са завели съдебни дела относно старото решение на пловдивския местен парламент.  
БЛАНК  
  Пловдивчани ще си получат навреме съобщенията за данък сгради и такса смет, обеща шефът на дирекция „Местни данъци и такси” в Общината Николай Ненков.  
В/Р  
Тема: Плащаме данъците от 1-ви март
  Данък сгради и такса смет за тази година ще се плащат от 1-ви март. Повече от 20 фирми са заявили интерес да печатат съобщенията. Дори и да има обжалване на обществената поръчка, шефът на „Местни данъци и такси” обеща, че до края на февруари всички пловдивчани ще си получат съобщенията. Който си плати всички задължения до 30-ти април, ще ползва отстъпка от 5 процента. Пътният данък за колите вече може да се плаща. Николай Ненков съобщи, че събраните данъци през миналата година са почти 55 милиона лева. От тях 9 милиона са стари задължения. 7 милиона са от ревизии. Синхрон – Николай Ненков – „Местни данъци и такси” Така че вече се слага край на практиката да регистрираш автомобил в КАТ и да си спестиш обявяването му в данъчното.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Завършваме емисията с една колкото и шеговита, толкова и сериозна новина: Областният управител Иван Тотев посъветва кмета Славчо Атанасов да не споделя мислите си на глас.  
В/Р  
Тема: Тотев: Славчо не мисли на глас
  Иван Тотев беше предизвикан да си направи дружески шарж от самият пловдивски кмет. Вчера Славчо Атанасов обясни, че постоянно мисли за наследника си в стола на Стефан Стамболов 1 и визира за пореден път за свои приемник областният управител Иван Тотев. Синхрон: Иван Тотев- областен управител ГЕРБ има определени правила за издигане на управленски кандидатури, но процедурата още не е стартирала , каза още Тотев   
БЛАНК  
  И още една приятна новина: Дабъл ще трябва да черпи бившият шеф на Окръжна болница доктор Георги Йорданов. Онзи ден той е станал щастлив татко на близначета. Момчетата са проплакали в болница „Токуда”. Едно от децата носи името на баща си, а другото е кръстено Александър. Така докторът вече стана баща на четири деца. Преди близнаците доцент Йорданов има и две дъщери.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ – омбудсман. Гостува директорът на Окръжна следствена служба Йордан Дафчев От 19,15 е предаването „Зад Кулисите” с участието на Здравко Димитров - кмет на район „Западен” От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567364
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930