Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 12:08 - НОВИНИТЕ ОТ 20 ЯНУАРИ 2010, СРЯДА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Ще се разпадне ли управляващата коалиция ВМРО- БСП? Този въпрос взриви днес местния парламент.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 20 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
    ВМРО – БНД – Пловдив да прекрати коалицията с БСП, която управлява града. Това решение взе централното ръководство на партия ВМРО - БНД. Мотивите за това решение са, че коалицията с БСП във втория по големина град в България уронва престижа на ВМРО и влияе негативно на партията в национален мащаб. Според лидера на воеводите Красимир Каракачанов, не е морално спрямо жителите на Пловдив - градът, който след промените от 89-та година се слави като крепост на демокрацията в България, ВМРО - БНД да е причината БСП да участва в управлението на общината. От Местната структура на партията приеха много остро изказването на Каракачанов.  
В/Р  
Тема: Бойко Ватев за решението на Каракачанов
  Според лидера на ВМРО – Пловдив Бойко Ватев, думите на Каракачанов са чисто заяждане. Според него прецедент в историята на партията е централното ръководство да се бърка в работата на местна структура. Синхрон – Бойко Ватев – лидер на ВМРО – Пловдив Ватев твърди, че няма подписан документ, който да свързва ВМРО и БСП в една управляваща коалиция. Синхрон 2 Според Бойко Ватев до година и половина ще стане ясно какво е направила ВМРО за града. Синхрон 3  
Бланк  
  В местният парламент новината дойде като гръм от ясно небе за управляващите от ВМРО и БСП. И двете страни обаче изразиха задоволство от партньорството си.      
В/Р  
Тема: ВМРО и БСП си партнирали добре
  Шефът на съветниците от ВМРО Камен Шишманов даде да се разбере, че са доволни от партньорството си с БСП. Синхрон: Камен Шишманов- ВМРО Своите хора в управлението на града похвали и шефът на социалистите в местния парламент Николай Радев. Синхрон: Николай Радев- БСП От ВМРО са категорични, че лидера им Красимир Каракачанов няма право да ги изключва от организацията заради сътрудничеството с БСП Синхрон: Камен Шишманов- ВМРО От БСП пък са на мнение, че проблема е във ВМРО и пловдивската организация по-бързо трябва да го разреши.  
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов пък беше категоричен, че не признава Красимир Каракачанов за свой лидер и го призова да не се бърка в управлението на града.  
В/Р  
Тема: Славчо: Каракачанов да не се меси
  СИНХРОН: Славчо- готов  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  След два часа препирни в местния парламент съветниците върнаха на Белодробна болница 23 декара имот, който преди Нова година беше изваден от активите на дружеството. Това беше и условие на държавата да поеме на своя издръжка здравното заведение.  
В/Р    
  Тема: Върнаха имота на Белодробна
  Два часа съветници и администрация си играха на котка и мишка относно 23 те декара имот на Белодробна, които бяха извадени от капитала на дружеството преди месец. Областният управител настояваше държавата да получи здравното заведение с всичките му активи. Кметът Славчо Атанасов и съветниците , които подкрепят управлението му играеха на добрия и лошия пред държавата. Славчо Атанасов на няколко пъти призова да бъде възстановен имота на болницата. Съветниците от БСП и симпатичната група на архитект Атанас Недевски обаче държаха имота от 23 декара да остане общински. Играта на добрия и лошия беше разкрита дори и от областния управител. Синхрон: Иван Тотев- областен управител  Кметът също зае страната на губернатора Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В крайна сметка имотът беше върнат на Белодробна, но се взе решение за създаването на комисия от общински съветници, която да търси финансово или имотно овъзмездяване от здравния министър за Белодробна. Това вбеси кметът Славчо Атанасов Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Областният управител също е на мнение, че не трябва да се извиват ръцете на държавата Синхрон: Иван Тотев- областен управител До два месеца трябва да стане ясна окончателната съдба на Белодроблна.  
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов влезе в интимни отношения с държавата, за да върне панагюрското златно съкровище в Пловдив. Това призна самият той пред репортер на Пловдивската телевизия.  
В/Р    
  Тема: Кметът ще се бори като лъв
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Със заповед на кмета Славчо Атанасов е уволнена директорката на Общинско Предприятие „Градини и паркове" г-жа Станка Стаматова, считано от днес. Мотивите за прекратяване на трудовото правоотношение с нея са промяна на изискванията за заемане на длъжността. На Стаматова ще бъдат изплатени 101 дни неизползван отпуск за периода 2006-а до 2009-а година, както и една заплата като обезщетение за липса на предизвестие.    Временен директор на „Градини и паркове" до провеждане на конкурс ще бъде досегашният заместник-управител на фирма „Чистота" Иван Георгиев, който е с висше магистърско образование.  
БЛАНК  
  Детска площадка за пътна безопасност откри днес кметът на район „Западен” Здравко Димитров   в двора на математическата гимназия. Съоръжението е изградено със съдействието на общинския съветник от ГЕРБ Александър Държиков, а средствата са осигурени от бюджета на Пловдив     
В/Р  
Тема: В „Западен” откриха детска площадка за пътна безопасност
  Площадката е избрано да бъде изградена в двора на математическа гимназия и заради факта, че децата там са отговорни и изпълнителни. Идеята е чрез  умалени пътни знаци,светофари и маркировки децата да научат без усилия най-важните правила по пътя Синхрон 1 –Здравко Димитров-кмет на район „Западен” На площадката се представя по достъпен начин движението по пътищата на децата . Те вече ще могат да прилагат и на практика теорията, която учат от 1 до 7 клас Синхрон 2-пак Зико Директорът на математическата гимназия и кмета на района Здравко Димитров прерязаха лентата на нова придобивка. КАТ и районите управления пък провеждат беседи за безопасност в началните и средните училища. Работи се и за повишаване на културата на децата като водачи на велосипеди и пешеходци Синхрон-Ботьо Гергинов-сектор „ПП” при КАТ-Пловдив Подобни площадки вече има в Тракия, Северен и Южен. Предстои изграждането на още една в район „Източен”.    
КАШ Криминални новини
 
БЛАНК  
  Открит е труп на жена в района на Понеделник пазара на ул."Козлодуй". Вероятно става въпрос за убийство, съобщиха от пловдивската полиция. По непотвърдена информация на очевидци жената е 32-годишна  от украински произход и е продавачка в хранителен магазин. Причините за инцидента тепърва ще се установяват. По непотвърдена информация жената е наръгана зверски с нож и убийството е станало около обяд.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  За опасност от отравяне на подпочвените води, алармираха днес екозащитници. Те негодуват от замърсяването на околната среда с опасни метали.  
В/Р  
Тема: Опасност от отравяне на подпочвените води
  Две петиции в парламента, подкрепени от 18 000 души ще бъдат разгледани утре в комисията по петиции в Народното събрание. В едната се настоява за „Чиста Марица”, а в другата да се забрани цианидната технология за добиване на злато. Синхрон Васил Къдринов /Екозащитниците са обезпокоени, че в Пловдив никой не разбира опаснотта, която крият мините по поречието на река Тополница и че при едно преливане ще бъдат замърсени подпочвените води на града/ В Поибрене например от дълго време във водата се съдържа 100 пъти по-голямо количество арсений. Тежкият метал води високо кръвно, рак и аномалии при децата. Екозащшитниците са обезпокоени, че околното министерство не го е грижа за здравето на хората.  
БЛАНК  
  Ако в мрачните януарски дни ви се прииска да се пренесете в един свят на неземна красота – идете в библиотека „Иван Вазов”. Днес там бе открита изложба на традиционна китайска бродерия, озаглавена „Нишки от светлина”.  
В/Р  
Тема: Изложба на китайска традиционна бродерия
  Наистина все едно от светлина са създадени картините, подредени във фоайето на библиотека „Иван Вазов”. Копринените нишки, с които са изработени бродериите, са толкова фини, че почти не се различават отделните бодове. Могат да се видят прекрасни пейзажи, традиционните китайски лотоси и божури, котките, които пазят дома, рибата, която е символ на урожая. Представена е както едностранната, така и впечатляващата двустранна бродерия. Повечето творби представят традиционната бродерия, която е без фон и дълбочината на картината се пресъздава чрез редуването на различни нюанси най-често на черното и бялото и тяхното постепенно наслагване. Има и съвременни картини, повлияни от модерната европейска маслена живопис. Гостите на откриването бяха поздравени от артистите от детски театър за бойни изкуства и танци „Спящият дракон”. Атмосфера 1 Атмосфера 2 Гун Киен Джуоу – студент по оперно пеене в Пловдивската косерватория изпя акапела традиционната китайска песен „Майка”. Атмосфера 3 Изложбата „Нишки от светлина” е предоставена от Китайската Народна република и е едно от мероприятията, организирани от посолството й за 60-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Китай и България. Китайското посолство подари 100 тома на библиотеката, посветени на китайската култура и история. Изложбата ще бъде в библиотеката през следващите две седмици.  
БЛАНК  
  Завършваме с една информация . Късно снощи пристигнаха картите за преференциално пътуване в градския транспорт. От фирма "Автотранс Чолаков", която издава документите  потвърдиха, че днес се прави организацията и от утре картите ще бъдат пуснати в специализираните бюра. Точно в 8 часа утре четвъртък най-нетърпеливите ще могат да се снабдят с картата, която за 1 месец пътуване струва 10 лева. Най-скъпия документ е 110 лева за цялата година.  
БЛАНК  
  След една минута ще видите репортаж от откриването на втория хипермаркет „Кауфланд” в Пловдив.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ – омбудсман. Гостува Борислав Инчев, главен секретар на община Пловдив. От 19,15 е предаването „Кой е по-голям пловдивчанин?” От 20,50 е „Дух и тяло” с Атина От 21,20 и след това от 22,50 ще ви покажем в две части най-интересното от днешната сесия на Пловдивския общински съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.                
В/Р  
Тема: Кауфланд
 


Тагове:   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567688
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930