Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 11:59 - ПЛОВДИВСКИТЕ НОВИНИ ОТ 18.01.2010 - ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
0



          Славчо Атанасов се завърна от Истанбул. Посрещането му в турската столица е било БЕЙ ГИБИ.
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 18 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
На изключително внимание се е радвала пловдивската делегация в Истанбул. Това сподели днес Славчо Атанасов. Кметът и съпругата му бяха на официално посещение в мегаполиса, обявен за културна столица на Европа за 2010-та.  
В/Р  
Тема: Кметът на Истанбул идва в Пловдив
  Славчо Атанасов сподели, че цялото турско правителство, начело с премиера Реджеп Ердоган и президента Абдулла Гюл. Присъствали са и много кметове на европейски столици, сред които и съседните ни Атина и Букурещ. Синхрон 6 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив На срещата двамата са се договорили кметът на Истанбул Кадир Топбаш отново да посети Пловдив. Датата ще бъде уточнена допълнително. Всички разходи по гостуването на Славчо Атанасов са поети от община Истанбул. Синхрон 7 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Петима души е наброявала пловдивската делегация в Истанбул.  
   
  Нови промени в данъчното законодателство вероятно ще объркат до крайна степен пловдивчани, които тази година ще трябва да отидат до НАП. Измененията касаят главно търговците. Въпреки, че според служителите на агенцията, хората лесно могат да се справят с най-новото - единната входна точка за прием на данъчни декларация и годишни отчети на фирми и предприятия.  
В/Р  
Тема: НАП
  Промените в данъчното законодателство не са много за хората, които подават обикновенни данъчни декларации за приходи въпреки, новостта, че има облекчения на данъчната основа за младите сеемйства. Новововъденията са главно за фирми и предприятия Синхрон-Ася Попхристова-ТД на НАП-Пловдив С един електронен подпис могат да бъдат подадени неограничено количество годишни отчети, като лицето формално може да не бъде счетоводна къща, а само да бъде упълномощено от фирмите, които обслужва Синхрон –Ася Попхристова-ТД на НАП-Пловдив Ново е единната входна точка, която е за лица или фирми, които извършват дейност и до тази година са подавали данъчни декларации и годишни отчети в статистическото бюро Синхрон-Георги Ангелов-директор на териториално статистическо бюро-Пловдив Вариантът за електронно подаване е онлайн режим . Информацията се качва на сървър на статистическия институт чрез инсталиране на програми, които могат да бъдат свалени от специализирани страници. При Офлайн варианта, който вече почти не се използва, се попълва таблица и се формират даннните, коите тогава вече се изпращат в статистиката.   
БЛАНК  
  Мълчание цари в ТД на НАП-Пловдив относно действията на уволнения преди близо половин година директор Герги Търновалийски. Въпросът на пловдивската телевизия има ли проверки срещу него   не намери отговор и бяхме препратени в София. Припомняме, че финансовият министър Симеон Дянков отстрани Търновалийски веднага след изборите заради лошата оценка за работата на ТД на НАП Пловдив. Той беше и на прицела на председателя на РЗС Яне Янев, който го обвини, че е протеже на Георги Гергов.   
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  От Общината ще издирват собствениците на имоти, където са се оформили нерегламентирани сметища, и ще ги принуждават да ги чистят за своя сметка. Ако това не стане - ще последват глоби.  
В/Р  
Тема: Собствениците да чистят нерегламентираните сметища
  Повечето нерегламентирани сметища са в запустели парцели и дори къщи в покрайнините на града. По-голямата част са по Околовръстното в район „Южен”. Синхрон 4 – Радослав Кошински – управител на „Чистота” На всеки три месеца „Чистота” пуска бригади на 14-те изхода на Пловдив, които почистват боклуците. След два месеца положението е същото.  Синхрон 5 – Радослав Кошински – управител на „Чистота” Затова от Общината са намислили вместо да издирят виновниците, които замърсяват, за по-лесно да задължат собствениците на тези имоти да ги почистят, Мотивът – който има имот да си го пази. От „Чистота” ще ги опишат и ще предадат списъците в районните кметства. Там ще издирят собствениците чрез кадастъра. Ще последват предписания и ако не почистят – глоби. За порутените общински имоти не стана дума.  
БЛАНК  
  Поледици по улиците на града очакват от фирма „Чистота” тази нощ.  По снегорините ще се качат и районните еколози.  
В/Р  
Тема: Еколозите се качват по снегорините
Прогнозата за времето е за тридневни слаби превалявания от сняг. През нощта са опесъчени мостовете и надлезите. През деня поне бе достатъчно топло, за да не се задържи снега. Синхрон 1 – Радослав Кошински – управител на „Чистота” Прогнозите на метеоролозите са за максимум десетсантиметрова снежна покривка. Синхрон 2 – Радослав Кошински – управител на „Чистота” 32 пясъкоразпръсквача са в готовност да излязат по улиците през нощта. Ако температурата на асфалта се задържи над нулата, по улиците ще излязат само гребла, за да разчистят кишата, без да се хвърлят излишни количества пясък. С тях ще бъдат и еколозите от шестте района на града. Синхрон 8 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Синхрон 3 – Радослав Кошински – управител на „Чистота” Шефът на „Чистота” отчете практиката като много полезна, защото така се свършва доста повече работа.  
БЛАНК  
 
Бланк  
  Пловдивската управа отстъпи под натиска на общинските кметове от региона и намали цената за депонирането на отпадъците им на сметището в Цалапица. Припомням, че преди Нова година местният парламент взе решение, 12- те общини които изхвърлят отпадъци на пловдивското сметище да плащат по 32 лева на тон боклук.  
В/Р    
  Тема: Пловдив отстъпи за сметището
  18 лева за тон боклук е новата оферта на пловдивската управа към останалите общини , които депонират отпадъци в Цалапица. Новата цена ще се гласува на извънредна сесия в сряда. Припомням, че през миналата седмица 12- те кмета на общините, който ползват пловдивското сметище възстанаха срещу решението на тукашните законотворци , а областният управител Иван тотев го върна за преразглеждане. През 2010 година на сметището се очаква да бъдат депонирани 100 000 тона боклук, 30 000 от тях са Пловдивски, останалите на другите общини. Предвид предстоящите промени в закона за управление на отпадъците през тази година обаче ще има ново договаряне на цената, обясниха от община Пловдив.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Двама пияни тинейджъри убиха дядо за 6 лева. Инцидентът станал в село Голям Чардак. Момчетата на 16 и 17 години нападнали 82- годишен старец у дома му и го пребили от бой. Те открили само 6 лева в дома, с които си купили цигари и кебапчета. По-късно трупът на стареца бил открит от сина му.
БЛАНК  
  Отвлечена жена прободе с джобно ножче похитителя си и се спаси. Снощи 30 годишен мъж от Раковски посетил дългогодишната си приятелка в Пазарджик. Качил я в колата си и потеглил към родния си град. В автомобила той я блъскал и скубал. 25-годишното момиче обаче успяло да извади джобно ножче и проболо нападателя си. Мъжът е настанен в пловдивска болница без опасност за живота.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  От днес Събота пазара отново заработи на пълни обороти. След като старото тържище бе съборено, на новоизградена площадка до "Жилфонд" вече са разположени 105 маси. За да привлекат клиенти, търговци смъкнаха цените на основните зеленчуци с 10-20%.  
В/Р  
Тема: Събота пазара на ново място и с ниски цени!
  След 10-дневно прекъсване Райна Русева и нейните колеги наредиха за първи път стоката на новите сергии тази сутрин. Десетте дни спиране на работата те ги приемат по-скоро като почивка, отколкото като загуба на време и пари. Синхрони – търговци Проблемът с навеса ще бъде решен, обеща директорът на „Общински пазари” Кристина Йончева. Тя бе доволна, че докато трае ремонта на старото тържище, търговците не остават на улицата, а има къде да продължат търговията. Синхрон – Кристина Йончева – директор на „Общински пазари” Впечатление направи, че голяма част от стоките днес бяха с по-ниски цени, отколкото тези по другите пазари. Най-вероятно това се правеше, за да се привлекат отново редовните клиенти на пазара след прекъсването. Синхрон 2 Улиците около новия терен на Събота пазара са асфалтирани, тротоарите са нови и има достатъчно място за паркиране. Сега се чакат клиентите.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ- омбудсман и Вашите 60 минути От 19,15 е спортното предаване 1Х2. В него ще участват заместник кметът Георги Тютюков, футболните легенди Георги Славков, Костадин Костадинов и други.   Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.


Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565108
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930