Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2010 15:28 - НОВИНИТЕ – 21 януари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Пуснаха в продажба транспортните карти. Таксиметровите шофьори се вдигнаха на бунт!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 21 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Дългоочакваните карти за преференциално пътуване в градския транспорт от днес вече се продават в специализираните пунктове. Документите могат да се закупят все още свободно, защото опашките почти липсват. Но хората задължително трябва да носят със себе си пенсионно решение. Екипът ни провери две от бюрата- на Байкал и вътре в автогара Родопи.  
В/Р  
Тема: Картите за пътуване с градския транспорт от днес са в продажба
  На гишето на Байкал учудващо хората, които чакаха в първия ден за карти за градския транспорт се брояха на пръсти. Вероятно , че е в самото начало или защото старите документи ще важат още опашки като минали години липсваха. Не липсваха обаче недоволни пловдивчани Синхрон-Ангел Попов Цялата истерия около картите със сигурност е опънала нервите на всички, но факт , който не трябва да пропускат хората е, че когато отидат за карти задължително, наложително е да носят у себе си решението за пенсионирането им. Синхрон-Атанас Бечевски В гишето на автогара Родопи суматохата беше същата пенсионерите бяха масово без необходимите документи, а само със старите си карти за пътуване. Синхрон- Ние не сме и очаквали издаването на карти да бъде нормално, след всичко случило се досега. Не търсим и виновниците, остана ни само надеждата, че един ден ще покажем как карти се получават без скандали или опашки. Ясно, че някои ще паднат по време на битката, но дано повечето да доживеят, а дотогава-късмет и без нерви.  
БЛАНК  
  Над 500 таксита блокираха днес улиците на Пловдив. Те излязоха на импровизиран протест заради масовото закриване на стоянките за жълтите коли.  
В/Р  
Тема: 500 таксита блокираха Пловдив
  Атмосфера Синхрони Никой от Община Пловдив не уважи протеста на таксиметровите шофьори. Свързахме се по телефона със заместник-кметът по транспорт Александър Константинов. Той обясни лаконично, че за закриването на стоянките се преви след решение на Пловдивския общински съвет. Таксиджийте обаче не са доволни от това обяснение и са решени да продължат с протестите си. Атмосфера – коли – шествие  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Стотици пловдивчани, които минаха по главната днес, опитаха от гигантската баница по повод Бабинден. От Община Пловдив бяха организирали и  концерт за официалния ден на родилната помощ. Ансамбъл „Тракия” и певческа формация „Пловдивски ритми” подгряваха измръзналите хора, които в желанието си за парче от тестеното изделие не се изплашиха дори и от валящия сняг.  
В/Р  
Тема: По повод Бабинден от Община Пловдив раздадаха баница и организираха концерт
  Половин тон баница бяха приготвили от община Пловдив за днешния празник-деня на родилната помощ или както го нарича народната ни традиция Бабинден. Синхрон-Борислав Инчев-секретар на Община Пловдив По повод празника кмета Славчо Атанасов се обърна към всички  майки и баби и  медицински работници, които дават първата глътка въздух на родените  деца. А падащия сняг не уплаши пловдивчани, които празнуват или не искаха да опитат от приготвената баница Синхрон-Веска Минкова Много от хората се интересуваха от рецептата. Оказа се, че за да има за повече баницата е приготвена с точени кори, сирене, а не извара и тежи половин тон Синхрон-Милва Караджова-организатор Колкото снежинки днес толкова деца да се родят през годината пожела секретарят на общината Борислав Инчев и призна, че въпреки лошото време очаква хората да се радват. Така и стана. Благодарение и на фолклорните ритми на ансамбъл „Тракия”. Атмосфера-хоро      
БЛАНК  
  Три дни под ключ ще бъдат общинските финансисти и районните кметове на Пловдив в сградата на местния парламент, за да определят размера на Бюджет 2010 година. Снеговалежът провали първоначалната идея на кмета Славчо Атанасов бюджетарите да бъдат заключени в екохотел „Здравец”, където сред басейн, джакузи и масажи да бистрят средствата на Пловдив за тази година.  
В/Р  
Тема: Пловдив ще живее с 225 милиона лева
  Бюджетът на Пловдив за тази година ще е 225 милиона лева, обяви днес кметът Славчо Атанасов. Синхрон : Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Кметът беше категоричен , че няма да допусне кухи средства в бюджета. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Като лош пример в това отношение той посочи, че миналата година са били заложени 15 милиона очаквани приходи от продажба на общински имоти, а в хазната са влезли само два милиона лева. Славчо Атанасов призна, че ще има разочаровани от рестрективния бюджет тази година. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Най – засегнати ще бъдат районните кметове, които искат 13 милиона лева. Желанията им обаче няма да се изпълнят на 100 процента.  
БЛАНК  
  Фирма „Чистота” е готова да се справи с нови обилни снеговалежи, съобщи управителят й Радослав Кошински. Комуналното дружество има достатъчно сол и пясък, машините са в изправност, а хората на линия. Тази сутрин булевардите и вътрешнокварталните улици бяха чисти, защото през нощта срещу снега бяха хвърлени 32 машини, 900 тона солно-пясъчна смес и 7 тона гранулат.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд определи най-тежката мярка „задържане под стража" на двете непълнолетни момчета, които в събота убиха старец за 6 лева. В съда те обясниха, че с парите си купили кебапчета и бира. Съдът счете, че съществува опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Обвиняемите са направили пълни самопризнания за извършеното деяние. Хлапетата-убийци ги грози затвор от 15 години.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Истински екшън се разигра посред бял ден в Кършиака. Четирима души бяха задържани при съвместна акция на БОП-Пловдив и полицията пред магазин за продажба на скутери на ул. „Победа".  
В/Р  
Тема: Екшън в Кършиака
  15 униформени с маски и черни жилетки нахлуват бившия шивашки цех на ул. „Победа” днес по обяд. Според наши източници, задържаните са автоджамбази, а акцията е била организира за минути, тъй като от бандата е пропял. След ареста, бандитите са закопчани и отведени за разпит. Районът на екшъна остана отцепен за един час.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Пияна лелка потроши момиче на тротоар. На улица ”Съединение” 47-годишна шофьорка от село Брестник зарязала правия път, превзела тротоара и ударила 20-годишна девойка със стария си „Опел Кадет”. Момичето е било настанено в болница с фрактура на таза. Тестът с дрегер показал наличие на 0.94 промила алкохол в кръвта на брестнишката лелка.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Местният парламент и днес стана арена на политически битки. Доскорошните съратници от АТАКА Димитър Керин и Тодор Христев кръстосаха словесни шпаги.  
В/Р  
Тема: АТАКА официално в опозиция
  Поводът за скандала стана декларация на партия АТАКА в която тукашните хора на Волен Сидеров се разграничават от управлението на ВМРО и БСП Синхрон: Димитър Керин- АТАКА Доскорошният шеф на АТАКА в Пловдив Тодор Христев контраатакува Синхрон: Тодор Христев- ексшеф на АТАКА- Пловдив  
БЛАНК  
  Освен за политически принципи Димитър Керин и Тодор Христев се изпокараха и относно участието на партията в административното управление на Пловдив.  
В/Р  
Тема: Участва ли АТАКА в управлението на града?
  Тодор Христев е категоричен, че Атака участва активно в управлението на града. Синхрон: Тодор Христев- ексшеф на АТАКА Димитър Керин отрича Синхрон: Димитър Керин- АТАКА Кметът Славчо Атанасов също взе отношение относно участието на Атака в управлението Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Димитър Керин прехвърли топката в двора на кмета и каза, че ако прецени да уволни хората на Атака.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Сдружение „Майки срещу дрогата” организира семинар за журналисти на тема „Наркозависимости”. Лектор ще бъде доктор Иван Добринов, завеждащ Отделението за зависимости в Психиатричната болница в Раднево. Семинарът ще се проведе в къщата на сдружение „Майки срещу дрогата” на ул. „Арда” 9А в петък от 13,30 часа.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гост ще бъде директорът на „Жилфонд” Румен Лемберов От 19,15 е предаването „Магазин за имоти, пари и идеи” От 20,50 ще ви покажем най-интересното от днешната сесия на Пловдивския общински съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567308
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930