Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2010 15:30 - НОВИНИТЕ – 22 януари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Бездомник изгоря в изоставена къща!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 22 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Бездомник обикаля изоставените къщи в Стария град от години. В тях той намира подслон, но преди два дни късметът му изневерява и мъжът попада в болница. Подробностите – в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Бездомник обикаля къщите в Стария град
  Бай Огнян, както го познават повечето хора, обикаля порутените къщи в културния резерват. Последният му дом е била изоставената от години сграда на ул. д-р Стоян Чомаков 14. Заради минусовите температури, човекът решава да си запали огън, но лумва пожар. Откаран е в болница в тежко състояние. Днес последният му дом е на път да се срути. В същото окаяно положение са и няколко други къщи в Стария Пловдив. Видът им буди различни коментари. Синхрон – жена Интересен поглед на проблема имали туристите, смятат хората от резервата. Синхрони За да се реши проблемът с порутените къщи е необходимо голямо финансиране, призна районният кмет Райна Петрова. Едни от сградите са частни, други държавни, а трети общински . Синхрон – Райна Петрова – кмет на „Централен” Дано докато проблемът с опасните къщи в Стария град бъде решен, не пострада още някой невинен човек, както вече се случи с бездомника бай Огнян.     
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Декларация за подкрепа на добросъседските отношения между Турция и Армения, взриви по тъмно снощи местния парламент. Тя беше предложена за гласуване в Общинския съвет от съветникът Любозар Фратев, защото през октомври в Женева Турция и Армения официално затоплиха отношенията си.  
В/Р  
Тема: Декларация минира ОбС
   Предишният общински съвет на Пловдив беше приел декларация , с която се осъждаше турския геноцид над арменския народ. За това и градовете побратими на Пловдив от Турция прекратиха бизнесотношенията си през последните години. Как онзи акт се определя от днешни местни парламентаристи Синхрон: Яшар Асан- съветник от ДПС Предвид затоплените отношения между Турция и Армения Любозар Фратев предложи местният парламент на града да приветства двустранната инициатива на нашите съседи и даде пример за добро партньорство Синхрон: Любозар Фратев- съветник от ДЕР Местни парламентаристи обаче обвиниха Фратев, че не му върви бизнеса с турски партньори и за това предлага тази декларация Синхрон: Фратев- 2 Самият Фратев припомни, че турските градове побратими на Пловдив сведоха отношенията си с града ни само до дипломатически, заради първата декларация на предишния общински съвет, осъждаща геноцида над арменците  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Ангел Батаклиев – собственикът на „Градски транспорт” – Пловдив, общински съветник от БСП под тепетата и основен превозвач в още няколко български града, днес бе осъден да заплати 800 000 лева за закъснели плащания. Искат бе заведен от собственика на „Векта" ООД Петър Никленов, който зареждаше колите на „Градски транспорт” – Пловдив през цялата 2005 година. Решението дойде като гръм от ясно небе за транспортния бос, защото днес по обед Апелативният съд в Пловдив отмени решение на Окръжния съд от 27 юли 2006 година, в което искът на Петър Никленов бе отхвърлен. 5 години по-късно на Ангел Батаклиев ще му се наложи да плати 500 хиляди лева на Петър Никленов за забавените плащания и 300 000 лева разноски по делото. Според наши източници, Петър Никленов се кани да заведе втори иска срещу транспортния бос Ангел Батаклиев за пропуснати ползи в размер на 3 милиона лева. Телефонът на Батаклиев бе изключен през целия ден и той не бе открит за коментар.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  1 500 кутии цигари без бандерол бяха иззети при полицейска акция в Пловдив. Папирусите са били от марките „Виктори”, „Барон” и „Мерилин”. Открити са в дома на 54 годишен мъж, който живее на улица „Хризантема”  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Задължително искам да се срещна с таксиметровите шофьори, за да чуя техните проблеми и заедно да търсим решение, заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов. Той ги кани в понеделник, от 10 часа в Общината. Според Атанасов стоянките сега са 71 на брой и те са съгласувани с предложенията на самите таксиметрови шофьори. Екипът на Пловдивската телевизия видя този списък и се оказа , че той не върши работа, не само заради липсващите места и табели за таксиметрова стаянка, а и защото малко са шофьорите на таксита, които знаят къде „уж” имат право да чакат клиенти.   
В/Р  
Тема: Хаос при такситата-уж имат места за паркиране, но всъщност ги нямат
  Такситата в Пловдив са необходимо зло. Полезни, когато бързаш и нямаш транспорт и често вредни, особено за останалите участници в движението. Проблем са и техните стоянки- повечето паркирали на неподходящи места -на булеварди и около спирки. Тук вече идва ролята на Община Пловдив. Срещу събираните от администрация на месец около 100 лева на такси, които са близо 200 хиляди в града трябва да има нещо насреща. Е, има един списък Синхрон-Владимир Владимиров-таксиметров шофьор В изготвения списък често няма място за указания брои коли, а и знакът за таксиметрова стоянка е поставен неудобно, често в разрез с други пътни значи и униформените съвсем правилно глобяват таскиджиите, които също работят за хляба си Синхрон-Владимир Владимиров-таксиметров шофьор Само с един поглед на списъка, който е неизвестен за много, ако не всички шофьори, човек се убеждава, че е работа на стоящ на топло чиновник чиновник, който вероятно е от близките села и идва в Пловдив само от 8 до 5. Една от стоянките в апокрифния списък е срещу синдикалния дом Синхрон –Кирил Велинов-таксиметров шофьор От всичко ставят ясни няколко факта-улиците са тесни и задръстени и заради таксиджиите, те път искат да спират на добри места, за да си хранят семействата, а Община Пловдив прибира пари , срещу които осигурява един списък, който става само за тоалетната. А май и затам не е , защото е на твърда хартия.       
БЛАНК  
   „Майки срещу дрогата” спечели пет годишна съдебна битка срещу рекламата на водка „Мери джийн” . Това се разбра днес по време на семинара организиран от сружението с работно заглавие „Наркотиците на светло”  
В/Р  
Тема: Нова победа на „Майки срещу дрогата”
  Преди пет години майките на зависими от наркотици момчета и момичета поведоха битка срещу наглата реклама на водката толерираща упротребата на марихуана. Те дори издействаха от тогавашният кмет Иван Чомаков да свали билбордовете с „Мери джийн” Синхрон: Веселина Божилова- председател на „Майки срещу дрогата”  Сдружението вече работи и по нов проект, подпомогнати от социалното министерство. Един от акцентите в него е ангажирането на безработни в терапията на наркозависими Синхрон: Веса Божилова 2 За превенцията срещу употребата на наркотици на семинара говори доктор Иван Добринов, завеждащ психиатричната болница в Раднево. Самият той приветства партньорството в тази битка Синхрон: доктор Иван Добринов На семинара се разбра и една от причините децата да посягат към наркотиците Синхрон: Наркоман На наркоманите да се гледа на болни, а не като престъпници, настовят медици и от „Майки срещу дрогата”.  
БЛАНК  
  Сега един поглед към утрешната ни програма: От 10,15 е „1001” съвета с Роси Русева. Гостуват една музикална фамилия- Ели Григорова и синовете й Васил и Димитър- рокмузиканти. От 13 часа в предаването „Ася в страната на талантите” участва танцов ансамбъл „Етноритъм”  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. От 17,50 е забавното предаване „Голямата играчка” От 19,15 в „Една пловдивска седмица „гостува кмета на Асеновград Христо Грудев и общинския съветник от ВМРО Камен Шишманов. От 22 часа е „Дух и тяло” с Вили Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566379
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930