Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2010 15:32 - НОВИНИТЕ – 23 януари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Лед, киша и аварирали автомобили след една нощ снеговалеж!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 23 януари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Заледени улици изненадаха миналата нощ шофьорите, само след няколко часа снеговалеж. От фирма „Чистота” хвърлиха цялата си техника срещу среднощната буря. Наш екип прекара нощта с комуналния шеф Радослав Кошински.  
В/Р  
Тема: Изненада ли ни пак снега ?
  Само за няколко часа валеж през изминалата нощ основните пътни артерии в града бяха затрупани с петсантиметрова снежна настилка. Минусовите температури бързо сковаваха пътните платна. За това и шофьорите през нощта бяха внимателни. Не липсваха разбира се и аварии предизвикани от състоянието на улиците и постоянния снеговалеж. Тук таме по основните булеварди на града се мяркаха пясъкоразпръсквачки на комуналната фирма КМД. В „Чистота” обаче не почиваха. Синхрон: Радослав Кошински- управител на „Чистота” Улиците бяха третирани по специална методика. Синхрон: Кошински 2 Хората от фирмата бяха до 4 часа по улиците на града.  
БЛАНК  
  През деня обедното слънце се притече на помощ както на комуналната фирма, така и на пловдивчани. Вижте.  
В/Р  
Тема: Слънцето ни спаси
  По обед термометрите отчетоха температури над нулата, а слънцето грейна. Основните улици са черни, заради третирането им със сол и пясък през нощта, съобщиха от Чистота. Киша и вода удави шофьорите. Вътрешнокварталните улици обаче останаха побелели, тъй като през нощта не бяха третирани с препарати. Синоптиците предупреждават, че при очакваните тази нощ температури от минус 20- градуса, утре малките улици ще са като ледена пързалка.  
БЛАНК  
  Десетки ученици от Пловдив ни сигнализираха, че температурите в класните им стаи са доста под необходимите 18 градуса. Задава ли се дървена ваканция под тепетата?  
в/р    
  Тема: Училищата на прага на дървена ваканция
  ГОТОВ  
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
  Като кръгла нула определи бюджета на Пловдив за тази година областният управител Иван Тотев. Припомням, че през 2010-та градът ще живее с 225 милиона лева, което е с около 35 милиона по-малко в сравнение с миналата година.
В/Р  
Тема: Областният : Това е бюджет на чиновническите заплати
  Само ден след като общинските финансисти отсекоха, че бюджета е готов, областният управител Иван Тотев разкритикува цифрите. Синхрон: Иван Тотев- областен управител Като добър пример при правеното на бюджет той посочи София. Синхрон: Тотев 2 Това е бюджет на чиновническите заплати , отсече областният управител Синхрон: Тотев 3 Приоритети тази година в бюджета остават разходите за завършване на булевардите „България”, „Марица –юг” и „ Марица- север”. Надеждите на районните кметове да получат 13 милиона останаха попарени. През февруари местният парламент трябва да гласува бюджета, но е твърде вероятно решението да бъде върнато от областният управител.  
БЛАНК  
50 процента ще паднат таксите за авиокомпании, чиито самолети кацат на летище „Пловдив”. Новите облекчения за аеропорта са договорени между областният управител Иван Тотев и транспортният министър Александър Цветков.  
В/Р  
Тема: Нови облекчения за летище „Пловдив”
  Синхрон: Иван Тотев- областен управител Предстои предложението да бъде внесено за одобрение в министерски съвет. Областният управител е информирал министъра и за идеята на 30 общини от Пловдивско и Смолянско превърнат аеропорта във врата на Южна България с атрактивни дистанации за чужденците. Синхрон: тотев 2 Двете идеи са съгласувани и с финансовия министър Симеон Дянков.  
БЛАНК  
  Един от най- големите пловдивски общественици, макар и позабравен от днешния елит, ще получи своето признание. Предстои местният парламент да удостои посмъртно Недко Каблешков със званието „Почетен гражданин на Пловдив”.  
В/Р  
Тема: Признават най- после Каблешков
  Недко Каблешков е роден през далечната 1867 година. През своя житейски път той се превръща в един от изявените журналисти, публицисти, юристи, общественици и разбира се дарители на града. През миналия мандат той бе удостоен с паметна плоча , поставена на дома , в който е живял и творил. Малцина са обаче тези, които знаят следното. Синхрон: Костадин Кисьов- предс. на комисията по култура в ОбС- Пловдив От месеци наред в местния парламент отлежава предложението за удостояването посмъртно на Каблешков за почетен гражданин на Пловдив. След като стана ясно, че неговите съвременници в комисията по култура вече са убедени в заслугите му, остава да гадаем кога политбюро на местният парламент ще внесе предложението за гласуване.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Една дузина кандидатки се броиха за титлата „Мис секси дупе”. Конкурсът се проведе снощи в клуб „Ликьор”.  
В/Р  
Тема: „Мис секси дупе”
  Готов  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565598
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930