Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 10:54 - НОВИНИТЕ – 27 януари 2010, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 795 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Днес кметът Славчо Атанасов представи бюджетът на Пловдив откъм по-добрата му страна.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 27 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
Бланк  
Ако само преди няколко дни бюджетът на Пловдив бе представен като БЮДЖЕТ НА ОЦЕЛЯВАНЕТО, днес той бе наречен БЮДЖЕТ НА РЕАЛНОТО ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ.  
В/Р  
Тема: Капиталовата програма продължава и през 2010 г.
  Капиталовата програма е сред приоритетите и в новия бюджет. Тази година ще бъдат завършени булевардите България, Марица Юг и Север, Синдикалния дом и Археологическия музей. Близо 2 милиона лева се отделят и за реконструкцията на два спортни обекта- зала „Дунав” и възстановяването на плувния басейн на стадион Христо Ботев. 28 милиона лева са още средствата заложени в капиталното строителство. Заради всички това кметът Славчо Атанасов определи бюджета по следния начин. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В подкрепа на тезата си той даде следния пример. Синхрон: 2 Още 180 милиона лева се очакват по европрограми. Проектите са свързани с енергийната ефективност и зелената система. Райноните кметове пък ще получат 6 и половина милиона лева. На критикарите на общински бюджет Славчо Атанасов препоръча: Синхрон: 3  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
Бланк  

Пловдивският окръжен съд осъди на 1 година и 11 месеца затвор за разпространение на наркотици подсъдимия Петър Несторов.
Той беше признат за виновен, че  е държал с цел разпространение близо грам и половина марихуана на стойност 10 лева и 3 грама амфетамин на стойност 112 лева. Подсъдимият се призна за виновен  и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.
КАШ Криминални новини
 
БЛАНК  
  Полицията издирва четирима мъже, нанесли побой на пловдивчанин при скандал. На паркинг в район ”Тракия” водач на лек автомобил “Опел Корса”, се скарал за паркомясто с водач на такси и тримата му спътници. При скандала четиримата мъже го набили с юмруци и гумена палка, след което си тръгнали с колата. Водачът на опела ги последвал, за да запише номера на таксито. На бул. ”Княгиня Мария Луиза” шкодата спряла на паркинг пред хотел и там отново се сбили, като един от участниците е бил влачен около 15 метра от кола. Малко след полунощ в Първо РУ е била получена жалба, че такси “Шкода Фабия” е окраднато. Шкодата е със същите регистрационни номера като издирваното такси.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Защо парите от помощите за отопление не са преведени? Десетки обаждания получихме в нашата редакция с този въпрос. Потърсихме отговора.   
В/Р  
Тема: Защо се бавят помощите за отопление
  С въпроса „Защо се бавят помощите за отопление” се обърнахме към Регионалната дирекция на Агенцията за социално подпомагане в Пловдив. От там ни препратиха към пресцентъра в София. След бърза проверка пресаташето на агенцията каза за Пловдивската телевизия, че по закон плащането трябва да се извърши до края на месец януари и че всъщност забавяне няма. От пресцентъра казаха още, че до момента всички социални плащания са направени и остават само помощите за отопление, но понеже парите са бюджетни и се отпускат от финансовото министерство, от Агенцията не знаят кога помощите ще стигнат до Пловдив, но ни увериха, че социалният министър Тотю Младенов прави всичко възможно този срок да се ускори. От Агенцията по „Социално подпомагане” обаче не отговориха на въпроса „С какво да се стоплят хората без пари за отопление в мразовитите януарски нощи”…  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Нов списък със  10 стоянки за таксита за близо 520 места представиха таксиметрови водачи в общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Срещата прерасна в словесна престрелка между шофьорите и директора Никола Янакиев, от когото беше поискано да се върнат свалени вече знаци за паркиране, да се построят джобове и такситата да не се глобяват от КАТ.    
В/Р  
Тема: Шофьори на таксита представиха нов списък със стоянки, от общината ще мислят
  Срещата започна със спомени от миналото-същия проблем тогава броя на стоянките, който уж бил актуализиран, а години таксиджиите чакали да им се поставят табели,за да могат да работят спокойно. Изведнъж сега тези места се оказват незаконни и започва масово махане на местата за паркиране Синхрон –Христо Константинов-зам.председател на сдружението на превозвачите И в момента има списък за паркиране от близо 70 места, много от които не съществуват. Директора на общинското предприятие Никола Янакиев обясни, че те все още се подготвят и затова няма табели. Новото предложение на самите таксиджии е за двойно повече места за спиране Синхрон-Никола Янакиев-директор на ОП”ОКТ”-Пловдив Исканията на таксиметровите шофьори-да се върнат премахнатите знаци за стоянки, а тези, които вече не са такива да не стават паркинги на банки и задължително изграждане на джобове Синхрон –Васил Узунов-таксиметров шофьор Списъкът с предложенията ще бъде разгледан в комисии, после ще се мерят разстояния и прочие, което също вероятно ще отнеме години. До тогава шофьорите, които спират на местата без табели и противоречащи ще бъдат глобявани.  
Бланк  
    И през следващия мандат Пловдив ще се управлява от коалиция. Ако от някоя политическа сила си правят сметката, да управляват сами, грешат и ще бъдат сполетени от съдбата на ГЕРБ, които бяха изхвърлени от управлението на града, въпреки че имат най-много съветници в сегашния Общински съвет. Това каза днес лидерът на БСП в Пловдив доцент Илия Баташки.    
В/Р  
Тема: БСП вече е в предизборна кампания
  БСП вече е в предизборна кампания. Лидерът Илия Баташки обяви какви ще бъдат критериите за подбор на кандидатите за кмет на града и районни кметове. Синхрон 1 – доц. Илия Баташки – лидер на БСП в Пловдив От кандидатите ще се търси лоялност към БСП, но водещото ще е експертният им потенциал и широката обществена подкрепа. Възможно е номинираните да не са партийни членове.   Синхрон 2 – доц. Илия Баташки – лидер на БСП в Пловдив Последното ще се доказва с удостоверение от Психодиспансера. Синхрон 3 – доц. Илия Баташки – лидер на БСП в Пловдив От БСП ще приемат и самопредлагане за някой от постовете. Кандидат-кметовете на партията ще бъдат обявени в края на месец март. Илия Баташки не скри обаче, че за БСП борбата на следващите местни избори ще бъде да вкарат колкото може повече съветници в местния парламент        
БЛАНК  
    Продължаваме с едно съобщение от EVN. Поради почивните дни по време на коледните и новогодишните празници консумираната електроенергия за месец декември 2009-та година,  за част от клиентите беше отчетена до Коледа, а друга част до Нова година. Поради тази причина е възможно някои клиенти да имат с около 3 дни по-дълъг отчетен период. Конкретните дати на отчитане всеки клиент може да провери в своята фактура.  
БЛАНК  
  И една тъжна новина – отиде си Валери Начев.    
В/Р  
Тема: Снимка с надпис Валери НАЧЕВ
Човек на книгата и на духа. Той сам се определяше като КНИЖАР. Продаваше книги, издаваше книги, бе сред издателите на литературното издание СТРАНИЦИ. Поддържаше блог в интернет – в него още можем да му пишем. Но вече няма кой да ни отговори. Сбогом ,приятелю.
Бланк  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата сряда. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ – омбудсман. Гост в предаването е секретарят на Община Пловдив Борислав Инчев От 19,15 е „Густо , майна, филибето”. Очаквайте майсторът на фотографията Николай Лаутлиев. От 20,50 гледайте авторския филм на Васил Трайков за Атонските манастири  "Предизвестено пътуване". Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От мен и екипа – приятна вечер.


Тагове:   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3564954
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930