Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 12:31 - НОВИНИТЕ – 28 януари 2010, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1765 Коментари: 1 Гласове:
0



   
   
  Антени ни облъчват, храни ни тровят.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 28 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Ако България разреши отглеждането на генномодифицирани организми, това би било пагубно за селското ни стопанство и развитието на туризма. Вече има и изследвания, че консумирането на генномодифицирани храни води до появата на тежки алергии и дори рак. Информацията бе изнесена днес на специална пресконференция.  
В/Р  
Тема: НЕ на генномодифицираните организми!
  Генното инженерство започва в края на 20-ти век с обещанието за справяне със световния глад. До момента обаче при нито едно от генномодифицираните растения не се наблюдава увеличаване на добивите. При тях се добавя ген, който ги прави устойчиви вируси. При опрашването обаче, тези гени преминават и у плевелите, което налага употребата на все повече и по-силни пестициди и хербициди. Най-големите производители на торове са и основните производители на генномодифицирани семена. Те често се продават и в комплект. Повечето от тези семена не дават поколение и за всяка сеитба трябва да се купуват нови. Синхрон 1 – Злати Карамитев – Гилдия на Главните готвачи Генномодифицираните растения заразяват и унищожават обикновените си събратя. България може да загуби своите сортове, включително и казанлъшката маслодайна роза. Световни ерудити и водещи научни издания се обявяват срещу отглеждането на генномодифицирани организми, тъй като не се провеждат изследвания как те се отразяват на човека. Синхрон 3 – Надка Инджова – еколог Синхрон 5 – Илия Цонев – предс. на пчеларите в България Присъстващите обявиха, че най-голямото лоби на генномодифицираните храни е в Европейския парламент и натискът да приемем промените в закона идва отвън. Синхрон 2 – Валя Божкова – Институт по овощарство Почти всичката соя, която се внася в европейския съюз, е генномодифицирана. Синхрон 4 – Надка Инджова - еколог Соята е основна съставка на повечето храни и на фуражите. Така гените преминава в месото и млякото. Въпреки, че това трябва да се обозначава на етикетите, почти никой не го прави.  
КАШ ОБЩИНА
 
Бланк  
  Илко Илиев иска закон за антените на мобилните оператори. Председателятна пловдивския общински съвет моли за законодателна инициатива шефката на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов и пловдивските депутати.  
В/Р  
Тема: Илко Илиев иска закон за антените
  Нормативната наредба за поставяне на антени на мобилни оператори и замерването на техните излъчвания е остаряла, тъй като е от 1991 година, са само част от аргументите на Илко Илиев. Днес адвокат Соня Ташева обяви за каква инициатива настоява съветник № 1. Синхрон: Соня Ташева- адвокат Припомням, че в кря на миналата година общината нае частна сертифицирана фирма за измерване лъченията на мобилните оператори. Днес заместник- кметът по сигурността Руси Панчев потвърди , че високите честотни данни не са били на мобилните оператори. Синхрон: Руси Панчев- заместник- кмет на Пловдив Той е поискал от общинския бюджет 10 000 лева за да продължат замерванията на антените в Пловдив.   
Бланк  
  Протестът на таксиджийте преди седмица даде резултат. От утре започва спешно изграждането на нови стоянки. За това се разпореди днес кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Правят джобове за таксита
  Хронологията на събитията. Миналият четвъртък над 500 таксиметрови шофьори излязоха на протест заради закриването на голяма част от стоянките за жълтите коли. Протестът им не беше уважен от представители на Общината. Тогава таксиджийте заплашиха, че всеки ден ще излизат на протест и ще правят блокади на ключови булеварди в Пловдив. В петък Славчо Атанасов покани протестиращите на среща в понеделник. На нея кметът обеща гратисен период от 2 месеца, в който да не се налагат глоби на жълтите коли, които спрат на вече закрита стоянка. В сряда имаше втора среща между двете страни. След нея стана ясно, че ще започне изграждането на джобове за таксита на възлови места в Пловдив. Работата по новите стоянки започва от утре. Синхрон - Славчо Главният инженер на Пловдив Пейчо Михов обясни, че настилката на джобовете ще се прави от специален паваж, тъй като в момента температурите не позволяват полагането на асфалт. Изграждането на всяка стоянка ще струва близо по 4 хиляди лева. Таксиметровите шофьори обаче предупредиха, че предвидените по 2-3 места на всяко място за таксита в центъра, няма да бъдат достатъчни. ПОТВ ще следи темата.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
Бланк  
  Районна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт в Пловдивски Районен съд срещу двама души, които са подбуждали мъж към лъжесвидителстване.
За престъплението, в което
те са обвинени, законът предвижда наказание лишаване от свобода до една година или пробация.
 
КАШ Криминални новини
 
БЛАНК  
  Кражба на пари и вещи бе извършена от апартамент в Пловдив. През деня след разбиване на врата на тераса на ул. ”Йоан Екзарх” са били откраднати лаптоп, два мобилни телефона, дамски часовник, два пръстена с брилянти, около 100 грама златни накити и 2 800 лева.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Голяма част от лекарите в Пловдив и региона са притеснени, че няма яснота относно здравната реформа, която искат да приложат от ГЕРБ. Вероятно неразборията е една от причините работещите в здравеопазването масово да напускат и да има остра нужда на медицински лица в града и областта.  
В/Р  
Тема: Няма яснота за здравната реформа, има недостиг на лекари
  Заради критерии поставен в средата на месеца болниците да имат по 2-ма специалисти вътрешни болести много от болниците в Пловдив и най-големите здравни заведения в региона като Карлово, Раковски, Първомай не са подписали договори със здравата каса, а клиничните им пътеки са орязани Синхрон 1-д-р Иван Маджаров-директор на МБАЛ”Първомай” Здравните лица се обединиха и ще поискат отсрочка от здравния министър Божидар Нанев за назначаването на 2-ри специалист минимум от 4 години, за да може лекар да специализира Синхрон 2-д-р Ина Филипова-секция „здравеопазване” в ГЕРБ-Пловдив Лекарите подкрепят здравната реформа, която има за цел да се подобри качеството на лечение на пациентите , но искат яснота-какво, защо и как ще се променя. Добрата новина обаче е, че болници в Пловдив и региона няма да се затварят заради финансови загуби. И въпреки все още неподписаните договори ръководителите им се надяват с отсрочката от министър Нанев и това да се случи.  
Бланк  
  Вицекметовете от БСП Ганчо Колаксъзов и Александър Константинов са със всичкия си! Твърдението е на техния ръководител в общината Славчо Атанасов.    
В/Р  
Тема: Червените вицекметове нямат жълти книжки
  Днешното изявление на Славчо Атанасов относно двамата заместник- кмета беше провокирано от лидера на социалистите в Пловдив Илия Баташки. Вчера той каза, че червените кандидати за кметове и съветници трябва да представят бележка от психодиспансера, че не се водят на очет и каза, че в момента както на национлно, така и на местно равнище имало доста луди, които ни управляват. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Открит остава въпроса за останалите общинари !        
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение Безплатни прегледи за сексуални проблеми при мъжа ще се проведат през следващата седмица в МБАЛ „Пловдив”, съобщи завеждащият на Отделението по урология д-р Димитър Шишков. Прегледите ще се извършват от специалистите в отделението всеки ден от 1-ви до 5-ти февруари от 11.00 до 13.00 часа. Прегледите ще се правят в кабинет № 16 на първия етаж на болницата.  
Бланк  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ – омбудсман. Гост в предаването е кметът на район „Западен” Здравко Димитров От 19,15 е Магазин за имоти, пари и идеи От 20,50 Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От мен и екипа – приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Рiч Харвест - Продаж пестицидів і агрохімії в Україні
05.03.2012 11:50
<img>http://i077.radikal.ru/1203/50/5eb5ee1ee30d.jpg</img>

«Річ Харвест» в перекладі означає «щедрий урожай». Так ми вирішили назвати нашу компанію, бо саме щедрий урожай є запорукою благополуччя як сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і держави.

Продаж пестицидів в Україні: «Річ Харвест» є партнером, а також ексклюзивним представником ТОВ «Франдеса» - виробника засобів захисту рослин в Республіці Білорусія. Завод «Франдеса» побудовано з дотриманням усіх необхідних сучасних вимог по забезпеченню високої ефективності препаратів і екологічної безпеки. Сучасне обладнання дозволяє виробляти різні препаративні форми пестицидів: концентрати емульсій, концентрати суспензій, водні розчини і водорозчинні концентрати.

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/>пестициди</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/>пестициды десикант</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/catalog/frandesa/herbicides/agroschit-max/>калійна сіль амінокислоти</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/herbicides/>послевсходовое применение гербицидов</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567100
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930