Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 14:57 - новините -30 януари
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 30 януари 2010 събота  
   
  Вижда му се края на архитекта на Пловдив.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 30 януари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Скулптурата на основоположника на съвременната архитектура на Пловдив - арх. Йосиф Шнитер , която ще бъде издигнат в градинката на площад „Гроздов пазар“ ще бъде готова до 9 май- когато внушителната пластика от бронз и гранит, дело на Цветко Сиромашки трябва да бъде открита. Въпреки студа и минусовите температури авторът не спира да работи , дори и днес.  
В/Р  
Тема: Монументът на Йосиф Шнитер ще бъде открит по план на 9 май
  Пловдивският скулптор, чийто последни творби са монумента на Люсиен Шевалас и двете каменни фигури на убитите Росица и Христина Белнейски не спира да работи по последния си проект . Сиромашки не създава паметник, а скулптора, която да бъде свързана с пространството и времето. Идеята му хрумва по времето , когато работи Шевалас и първо се запознава в детайли с биографията на архитекта. Синхрон 1-Цвятко Сиромашки Пластиката показва цялото дела на Шнитер- впелетен е първия градоустройствен план на Пловдив, който е дело на архитекта.  Проектираните от него камбанарии „Св. Богородица“ и Св.Димитър, „Св. Георги“, „Св. св. Кирил и Методий“. Има място и за първия водопровод Пловдив-дермендере, чийто автор е Шнитер. Както и за 7-те хълма на Пловдив. Отгоре Шнитер ще следи за творенията си. Но засега е само от глина Синхрон 2-Цвятко Сиромашки –скулптор След това ще се почисти, ще се сложи патина, за да се вкара в синхрон цвета на бронза с камъка и ландшафната обстановка Синхрон 3-пак той Трудно е не само заради студа , но и заради недостига на средства. Необходими са още близо 60 хиляди лева. А досега основно са помогнали д-р Георги Крумов, Димитър Димитров, Димитър Георгиев , Стефан Данаилов и Атанас Ангелов.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва мъж, ограбил жена в Пловдив. В  Четвърто РУ е била получена жалба от 62-годишна жена, че около 22 часа на бул.”Княгиня Мария Луиза” е била нападната от непознат, който й издърпал дамската чанта, в която имало 40 лева, лични документи, очила, мобилен телефон и лекарства.

БЛАНК  

Кражба на пари бе извършена от офис в Пловдив. След взлом на охранителна решетка и две врати е било проникнато в офис за парични преводи на ул.”Гладстон”. От незаключена метална каса са били откраднати 350 лева, 200 евра и 5 долара.

КАШ КАТАСТРОФИ
 
БЛАНК  

Установена е самоличността на жената, която загина при пътен инцидент вчера в Пловдив. Припомняме, че около 13 часа на кръстовището на ул.”Победа” и “Д. Стамболов” автобус”Мерцедес” с 39 г.одишен водач от  от София при обратен завой прегазил внезапно навлязлата на платното 74 годишна пенсионерка от Дълго поле. Пешеходката почина на място.

КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Прокурори и следователи паркират личните си автомобили пред сградата на двете институции и задръстват движението на булевард „Шести септември”. Този сигнал подаде наш редовен зрител.  
В/Р  
Тема: Вярно ли е, че прокурори паркират незаконно
  На площад Съединение в тази сграда се помещават пловдивската прокуратура и следствие. През делничните дни служителите на двете силови институции паркират по булеварда личните си автомобили. Така, освен че пречат на движението, създават и предпоставки за произшествия. Това съобщи за ПОТВ наш редовен зрител. За повече информация попитахме заместник- кметът по сигурността в град Пловдив Руси Панчев. Синхрон: Руси Панчев- заместник- кмет на Пловдив /Предпоследния отговор на Панчев от предаването ЕПС/ Срещу магистратите изригнаха и таксидижиите. Според шофьорите на жълти автомобили те са гонени и санкционирани, а прокурорите съвсем незаконно спират колите. Тезата на Пловдивската телевизия в случая е, че вероятно съблюдателите на закона са паркирали незаконно , но сега когато вече има недоволство те вече са решили да станат изрядни.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдивчани ще протестират утре от 13 часа пред Централна поща , за да не разреши България отглеждането на генномодифицирани организми. Това би било пагубно за селското ни стопанство и развитието на туризма. Вече има и изследвания, че консумирането на генномодифицирани храни води до появата на тежки алергии и дори рак.  
В/Р  
Тема:Не на генетично моцифицираните храни
  Aмериканците консумират генетично  модифицирани храни всеки ден. Макар че ГМ доматът бе изтеглен от пазара, милиони декари със соя, царевица, рапица и памук растат с чужди гени. Новите гени позволяват на културите да оцелеят приложението на хербицидите, да се самозащитават, създавайки свои пестициди, или и двете. Плъхове хранени с ГМ царевица развили проблеми с деленето на кръвни клетки. Тези хранени със ГМ соя-проблеми с деленето на чернодробните клетки, а дробовете на тези, хранени с рапица стават по-тежки. Прасета, угоявани със ГМ царевица развиват псевдобременност или стерилитет. Крави, хранени с ГМ царевица, загиват мистериозно. При пилетата, след хранене с ГМ царевица броят на загиналите е 2 пъти повече в сравнение с периоди, когато пилетата се хранят с обикновенна  царевица    
БЛАНК  
  Завършваме емисията с едно съобщение: Гвардейска рота ще отдаде военна почит на министър- председателя на България Стефан Стамболов в неделя. Поводът е 156 – тата годишнина от неговото рождение. Празникът е от 11,30 часа пред паметника на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на община Пловдив. Слово за живота и дейността на Стамболов ще произнесе Спас Гърневски, по чието време като кмет на Пловдив беше изграден паметника .  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3564935
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930