Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2010 17:16 - Новини - 11 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1506 Коментари: 1 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 11 февруари 2010 четвъртък    
   
  Ако днес имаше избори, Славчо пак щеше да победи – казват социолози. В днешния ден за пловдивския кмет обаче май нямаше други добри новини.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 11 февруари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Петима от шестимата районни кметове скочиха срещу Славчо Атанасов. Те го обвиниха, че бюджетът на Пловдив е разпределен по партиен принцип. Според тях Атанасов толерира район „Тракия”, където кметува съпартиецът му от ВМРО Гиньо Матев.   
В/Р  
Тема: Малките кметове срещу големия
  Поводът за острата реакция на шестимата районни кметове е жестоко окастреният им бюджет, въпреки, че Славчо Атанасов им обеща по 2 милиона лева на калпак. Синхрон 3 – Петър Петров – кмет на район „Източен” Кметът на „Северен” Ина Филипова даде пример с детските заведения. Вместо да се дофинансират вече започнатите в техните райони, се пренасочват средства за нова ясла в „Тракия”. Синхрон 5 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Синхрон 6 – Александър Колев – кмет на район „Южен” Синхрон 1 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” Според петимата 44-те милиона за „Чистота”, „Градини и паркове” и Градския дом на културата са прекалено много. Синхрон 2 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” Положението е същото и в останалите райони. Синхрон 7 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Синхрон 4 – Петър Петров – кмет на район „Източен” Синхрон 8 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Нова поредица дела срещу Общината прогнозират районните кметове. В бюджета, не са предвидени средства за разплащане с бизнеса. Над милион и половина дължат петте районни кметства.  
БЛАНК  
  На отправените обвинения Славчо Атанасов отговори така: "Пловдив не е партийна собственост. И приоритетите на града се определят от нуждите му, а не от политически прищевки. Най-много пари през 2010 година ще отидат в район „Централен” – 9 милиона лева. За сравнение район Тракия ще получи 6 милиона и половина. Повече ще получат и Западен, "Южен" и "Източен". Район "Северен" пък е с най-голям ръст в парите, които ще получи за 2010-та - един милион лева. Най-малък е ръста в средствата за район Тракия. Искам да обърна внимание на шестте районни кмета да работят по-ефективно по събиране на приходите от наеми на общинско имущество, защото към края на 2009-та несъбраните суми са почти 600 хиляди лева", завършва изявлението си Славчо Атанасов.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Проверка на КАТ е установила, че в склада на "Чистота" няма достатъчно сол и пясък. За предпоставки за пътно-транспортни произшествия, в следствие на пропуски при снегопочистването на улиците в Пловдив сигнализира директорът на Областна Дирекция на МВР комисар Тодор Чонов в писмо до областния управител Иван Тотев.  
В/Р  
Тема: Свърши ли солта на "Чистота" ?
  В получения днес документ се настоява областният управител да обърне внимание на Община Пловдив и фирмите, работещи по зимното поддържане на уличната мрежа, да повишат качеството на извършваната дейност за осигуряване на необходимите безопасни условия за движение. Разпоредена от "Пътна полиция" проверка в "Чистота" ЕООД по отношение наличност на инертни и други материали е установила, че към 10.02.2010 г., фирмата не разполага с достатъчни количества. Преди два дни областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев изпрати писмо до всички общини, с което поиска да получи информация за наличността на пясък и сол. От Община Пловдив отговарят с писмо, че разполагат с около 1000 тона соло-пясъчна смес, 46 тона химически противообледителен продукт и около 500 пясък. Изключително ще съм разочарован, ако отговорът за наличните количества сол и пясък са грешни. Искрено се надявам да е станала някаква грешка и г-н Атанасов да не е подвел съзнателно областна администрация. Веднага изпращам ново писмо, в което ще поискам до края на работния ден да получа информация за наличните в момента количества, както и кога се очакват нови такива, коментира областният управител инж. Иван Тотев.  
БЛАНК  
  За шефа на общинската фирма "Чистота" това са политически номера. Според него в предприятието не е имало официална проверка от КАТ, така че обвиненията за недостатъчни количества сол са несериозни.  
БЛАНК  
  Голяма далавера се задава с намеренията на градската управа за изграждане на "Синя зона". Днес общински съветници от всички политически сили седнаха на една маса, за да изумуват как да разпределят очакваните приходи от наемите на паркоместата и как да усвоят парите, предназначени за изграждането на нови паркинги.      
В/Р  
Тема: Скандал: Леви и десни се скараха за 75 милиона
  Идеята на съветниците е да се създаде едно Мегаобщинско предприятие, което да усвои 75 милиона лева за изграждане на нови места за паркиране. В новата общинска структура ще работят 1000 щатни служители. Това е един от вариантите, залегнал в доклад, който е изпратен на кмета Славчо Атанасов и цели да промени основните наредби за организацията на движението в Пловдив. За сравнение в другите големи градове в страната, включително и в София, за подобна дейност отговаря далеч по-малко предприятие с много по-малък бюджет. Днес докладът бе върнат за преразглеждане заради пропуски. Синхрон – Илко Илиев – предс. на ОбС – Пловдив Синхрон – Николай Радев – общ. съветник от БСП Според шефката на съветниците от ГЕРБ в местния парламент Дани Каназирева, не е ясно дали бюджета на Пловдив ще понесе разход от десетки милиони левове за изграждане на нови паркинги и оформяне на "Синя зона". Синхрон – Дани Каназирева – общ. съветник от ГЕРБ Вторият вариант е общината да обяви конкурс и да търси човек, който ще инвестира в изграждането на "Синя зона". В кулоарите на Общинския съвет обаче се говори, че зад това предложение стои мощна лобистка акция на управляващите, която цели от паркингите да се облагодетелстват частни фирми, както се случвало и сега. Синхрон 2 – Дани К. Според запознати, който и от двата варианта за изграждане на "Синя зона" в Пловдив да бъде избран, при всички случаи ще става въпрос за голяма далавера.  
БЛАНК  
  Ако местните избори бяха днес, 35 процента от пловдивчани биха гласували за сегашния кмет Славчо Атанасов. Това сочи социологическо проучване на „Алфа рисърч”.  
В/Р  
Тема:  Местната власт – оценки, очаквания и предизвикателства
  Проучването на „Алфа рисърч” на тема: „Местната власт – оценки, очаквания и предизвикателства” сочи, че според пловдивчани Общината се справя най-добре с Синхрон 1 – Геновева Петрова – „Алфа Рисърч” Хората по-скоро одобряват усилията, които се полагат и държат решаването на проблемите да бъде доведено до край. Проблемите, които продължават да стоят като сериозно предизвикателство пред местната власт са състоянието на улиците, инфраструктурата, трафикът, паркирането и градоустройството като цяло. Синхрон 2 – Геновева Петрова – „Алфа Рисърч” Година и половина преди местните избори доверието към кмета Славчо Атанасов бележи спад. Синхрон 3 – Геновева Петрова – „Алфа Рисърч” 35 процента от пловдивчани биха гласували за Славчо Атанасов, ако изборите бяха днес. Синхрон 4 – Геновева Петрова – „Алфа Рисърч” Само 10 процента от интервюираните са заявили, че биха гласували за друг кандидат към момент.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Психично неуравновесен мъж оказа яростна съпротива на полицаи и насочи пистолет срещу тях. Преди време мъжът се разделил със съпругата си. Не се примирил и започнал да й оказва психически тормоз. Мъжът няколко пъти е бил призоваван в Трето районно. Тъй като той не се явявал на посочените дати, днес в дома му на бул.”Дунав” е бил изпратен автопатрул. Мъжът отказал да пусне в апартамента си полицаите и започнал да ги псува и заплашва през вратата. Той притежавал законно три ловни пушки и боен пистолет и полицаите извикали подкрепление. Мъжът не се съгласил да тръгне с тях. В състояние на афект видимо неадекватният мъж извадил препасан на кръста пистолет и го насочил срещу служителите на реда. Продължил да ги обижда и започнал да буйства, като ритнал в корема единия от тях. Полицаите успели да разоръжат побеснелия мъж и да го задържат. Установено било, че иззетият боен пистолет е бил с пълен пълнител. Мъжът е отведен за лечение в Психодиспансера.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В и К – Пловдив продължава да подменя водопроводите в Пловдив, за да се намалят загубите на питейна вода. Днес лично министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев направи първа копка на участък по булевард "Марица-Север", където ще се подмени 10-километров стар водопровод.  
В/Р  
Тема: Плевнелиев към общината: Маже да вземете всичките пари на света
  Министър Плевнелиев, областният управител Иван Тотев и управителят на В и К- Пловдив Красимир Цветков грабнаха кирките , за да направят символичната първа копка на обекта. 10 километровият водопровод трябва да бъде подменен за 3 месеца. Синхрон: инж. Красимир Цветков- управител на "В и К"- Пловдив Министърът на регионалното развитие призна, че тази година община Пловдив ще получи 25 милиона евро по програма устойчиво развитие на транспорта. Той призова обаче местната управа да пише проекти. Синхрон: Росен Плевнелиев- министър на МРРБ Правеше впечатление обаче, че на мероприятието не присъства никой от централната градска власт.  
БЛАНК  
  Младата художничка Лена Костадинова показва тази вечер дебютната си изложба живопис в  Новотела.    
В/Р  
Тема: Изложба живопис на Лена Костадинова
    Лена Костадинова е родена в Харманли през 1985г. Рисува от ранна детска възраст. СИНХРОН 1 : Лена Костадинова Лена завършва живопис в Художествената гимназия в Пловдив. И по-късно църковна живопис. През 2006-а година участва в изписването на параклиса "Свети Мина" в Долни Воден,а следващата година - в изографисването на параклиса "Свети Георги" в Беленташ. Младата художничка дебютира с първата си самостоятелна изложба с творби под общото заглавие "Реалности, пречупени през чувствата" Каква е идеята на изложбата? СИНХРОН 2 : Концепсията Какви са очакванията й? Синхрон 3 : Очакванията на Лена Изложбата ще продължи до 11 март в сградата на Новотела.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с "Телевизионен омбудсман". Гостът ни тази вечер председателят на Пловдивския Общински съвет Илко Илиев. От 19,15 е предаването "Магазин за имоти, пари и идеи" От 20,50 е "Дух и тяло" с Атина, а после - От 21,30 - с Ваня Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - buzzword word processor
17.02.2012 17:30
adobe acrobat update s for mac osx http://gjdtkna.hostingsociety.com/acrobat-pro-10.html acrobat pro 10
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565655
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930