Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2010 17:52 - Новините - 12 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 897 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 12 февруари 2010 петък    
   
  НЕ на ГМО, пийте нашенско вино!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 12 февруари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  На 14-ти февруари Аграрният университет празнува три в едно – Трифон Зарезан, Свети Валентин и празника на лозарите и градинарите. Днес преподавателите зарязаха лозите на опитната базата в село Брестник. Ножиците хванаха и консулите на Турция и Казахстан, които бяха специални гости на тържеството.  
В/Р  
Тема: В Аграрния университет зарязаха лозите
  Атмосфера – зарязване. За тройния празник ректорът доцент Димитър Греков поздрави всички гости и най-вече – студентите. Синхрон 1 – доц. д-р Димитър Греков – ректор Синхрон 5 - проф. Венелин Ройчев – катедра „Лозарство” 2009-та бе берекетлия за гроздето и я изпращат с добро: Синхрон 2 – доц. д-р Димитър Греков - ректор През 2009-та университета спечели проект за подмяна на капковото напояване на опитната база. Винарската изба също бе реконструирана по европейските изисквания. И други поводи за има пловдивският аграрен университет. Синхрон 3 – доц. д-р Димитър Греков - ректор Въпреки кризата от Висшето училище смело гледат напред Синхрон 4 – доц. д-р Димитър Греков – ректор Въпреки, че със смяната на църковния календар Трифон Зарезан започва да се празнува на 1-ви февруари, празникът на лозарите си остава по стария стил – на 14-ти. Синхрон 6 - проф. Венелин Ройчев – катедра „Лозарство” Какво символизират капките вино, които попиват в земята на този ден: Синхрон 7 - проф. Венелин Ройчев – катедра „Лозарстшо” Преподавателите си пожелаха виното през тази година да бъде много и червено, а когато турският консул пожела: „Берекет и хаир” преводът беше излишен. Атмосфера – хоро  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  "Проблем със солта и пясъка в Пловдив няма", зачви шефът на фирма "Чистота" Радослав Кошински по повод писмото на областния управител Иван Тотев, че фирмата не разполага с достатъчно количества от тях.  
В/Р  
Тема: "Сол в Пловдив има!"
  Припомням, че вчера областният управител Иван Тотев разпространи писмо до медиите, в което се казва, че шефът на полицията комисар Тодор Чонов го е предупредил за предпоставки за пътно-транспортни произшествия, в следствие на пропуски при снегопочистването на улиците в Пловдив. Освен това полицейска проверка била установила недостатъчни количества от сол и пясък в склада на комуналната фирма. Коментарът на шефа на "Чистота" Радослав Кошински: "На трите солища, с които „Чистота" разполага, в момента се подготвя солно-пясъчната смес, тъй като прогнозата на синоптиците е да вали сняг през уикенда. Отново повтарям, че проблем със солта и пясъка в Пловдив няма. Количествата са достатъчни и не е добре да се спекулира с темата. Ако температурите паднат под нулата, вечерта пясъкоразпръсквачите ще обработят отново целия град, за да не се допусне заледяване.  Работниците и снегорините на „Чистота" днес бяха съсредоточени по малките улички и почистваха кишата и заледяванията" каза още Кошински.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Пиян пътник, предизвикал скандал на автогара “Родопи“ в Пловдив, бе заловен от полицията. Видимо пияният мъж от видинското село Сланотрън започнал да се заяжда с една от касиерките. Намесили се служители на “ДАИКС”, но той им оказал съпротива. Пристигналите полицаи го заловили, като мъжът се опитал да се държи агресивно и с тях. Скандалджията е задържан в ареста за 24 часа.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Шокиращи кадри на условията за живот в общежитието на слепите ни изпратиха от Сдружение "Светлина 7". Реакцията им е провокирана от обаждането на редовен зрител в предаването "Телевизионен омбудсман", който заяви, че не е вярна информацията за мизерното съществуване на хората там. Ще ви покажем кадрите и разказа на хората, които живеят в общежитието.  
В/Р  
Тема: Условията за живот в общежитието а слепите
От сдружение "Студио за аудио-визуална и електронна продукция - Светлина 7" ни пишат: Не можем да
подминем една добре организирана демагогия на гърба на граждани на нашия град.
Синхрон 1 Искам да направим уговорката, че голяма част от хората обитаващи този комплекс им харесва така да си живеят така. Но все пак условията не отговарят на никакви човешки критерии за живот в началото на xxІ век. Синхрон 2 За нас обаждането на г-н Пламен Маджаров е автосегрегация, освен това той живее на етажа, където условията са малко по-различни и точно там е демагогията. Там се развеждат и журналистите, когато дойдат да снимат. Атмосфера – музика чалга  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  „За чиста земя! За здрава храна! България свободна от ГМО!" С тези викове снощи пред общината се събраха майки, протестиращи срещу навлизането на генно-модифицирани култури в България.  
В/Р  
Тема: Протест на майки срещу ГМО
  Атмосфера: Мегафонът Много хора се събраха на площада пред общината, за да изразят своето негативно мнение срещу ГМО културите. С плакати и те викове апелираха за забрана на генните модификации. Според протестиращите, законът за отглеждане на ГМО, бъде приет, българските култури ще бъдат генетично замърсени, а последствията ще са необратими. СИНХРОН 1 : Майката Протестиращите са единодушни в очакванията си: СИНХРОН 2 : Очаквания Дали тези очаквания ще бъдат удовлетворени или за пореден път управляващите ще игнорират народното мнение? Предстои да разберем…  
БЛАНК  
  Френска благотворителна организация дава повече пари за децата с увреждания от училище "Стефан Каражда", отколкото българската държава. Това стана ясно, след като днес учениците бяха зарадвани с нови униформи.    
В/Р  
Тема: Униформи за децата от "Стефан Караджа"
  В помощното училище "Стефан Караджа" се обучават близо 150 деца, които са със специфични образователни потребности. 88% от учениците са с умствено увреждане и за тях се полагат специални грижи. В днешно време спонсорите са кът, затова училището в момента кандидатства по два проекта с европейско финансиране. Единият е за саниране на сградата, а другият за газифициране. Синхрон – Жана Налджиева – помощник-директор  /Нуждаем се от сензорна стая, която ще допринесе за по-нормалното развитие на децата. Жалко е, че държавата обръща внимание повече на учебните центрове … Оказа се, че френска организация прави повече за помощното училище, отколкото българските институции. Най-голямото дарение е пералния на стойност 22 хиляди лева. Синхрон 2 – директорка Днес българска фирма дари за ученически облекла, която прохожда на българския пазар, дари по 2 комплекта униформи на учениците от "Стефан Караджа". Синхрон – Александър Колев – кмет на район "Южен" В "Южен" няма масово училище, което да е въвело униформите. Синхрон 2 Децата поздравиха гостите с музикална програма Атмосфера  
БЛАНК  
  Следва поглед към съботната ни програма. От 10,15 е "1001 съвета"с Роси Русева. По темата "Влюбени или пияни?" ще ни гостуват Веселин Кузмов, Румен Илиев и Костадин Христозов – експерти в любовта и виното. Предаването "Ася в страната на талантите" от 13,00 часа също ще бъде посветено на Свети Валентин и Трифон Зарезан.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с телевизионната игра "Голямата играчка". От 19,15 е предаването "Една Пловдивска седмица" Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567289
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930