Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 12:48 - НОВИНИТЕ – 15 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1096 Коментари: 0 Гласове:
0



  понеделник    
   
  ГЕРБ и АТАКА подкрепят Славчо Атанасов в местния парламент !  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 15 февруари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
ГЕРБ и АТАКА дадоха днес политическа подкрепа на кмета Славчо Атанасов относно концепцията за изграждане на "синя зона" и стопанисването на паркингите в Пловдив от страна на общината. Припомням, че преди броени дни съветници от всички политически сили разбиха на пух и прах идеята на администрацията.  
В/Р  
Тема: ГЕРБ и АТАКА зад кмета за "синята зона"
  В момента повечето от паркингите, особено в центъра на града, се стопанисват от частни фирми. В общинската хазна годишно от такси за паркиране влизат едва 200 000 лева. Миналата седмица съветници от всички групи в местния парламент разкритикуваха идеята за създаването на общинско предприятие, което да поеме дейността с паркингите. По този повод днес кметът проведе среща с политическите ръководства на ГЕРБ и АТАКА Синхрон: Иван Тотев- лидер на ГЕРБ-Пловдив За повече власт в ръцете на общинската администрация се обяви и депутатът от АТАКА Павел Шопов. Синхрон: Павел Шопов- депутат от АТАКА Темата за лобизма против интересите на общината продължи и Славчо Атанасов. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Според предварителните разчети, ако общината си вземе дейността с паркингите, в хазната ще влизат приходи от 4 милиона лева на година.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  80 контейнера тип "Бобър" пристигат утре в "Чистота". Това е само част от поръчката за 3 – те хиляди нови казани за боклук, които ще дойдат в града.  
В/Р  
Тема: Подменят казаните за смет
  Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив С пълния капацитет от 3 000 контейнера проблема с казаните ще се реши веднъж за винаги, категоричен е кметът. Днес Славчо Атанасов взе отношение и относно ужасното състояние на малките улички след последния снеговалеж. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  С приемане на исковата молба в пловдивският административен съд от днес започна борбата на областната управа с научно-техническия съюз в града. Припомняме, че  спорът е заради събарянето на панаирна палата номер 20. Веднъж вече казусът е бил в съда, заради  дело образувано по искане на директора на Панаира, който иска да изземе палата, обитавана дотогава от Федерацията на научно-техническите съюзи в България.  
В/Р  
Тема: Започна съдебната битка между областната управа и научно-техническия съюз
  Още тогава на федерацията е предоставена възможност да удостовери правото на собственост, но документите, които е представила, са оставени без уважение от Областна администрация и съответно е входирана жалба в Административния съд. Той се произнася в полза на жалбоподателя и имотът е предаден на Панаира. 3 месеца по-късно палата се събаря. После обаче е подадена жалба до Върховния административен съд, който връща палатата на научните работници. Днес в съда те предявиха иск за обещетение в размер на стойността на сградата към момента на събаряне. За това и беше определена техническа експертиза Синхрон-Мария Николова-областна администрация-Пловдив Съдът прие исковата молба на научно-техническия съюз въпреки протестите на експертите на областната управа Синхрон-няма име Заповедта за прехвърляне на палатата към панаира е подписана от бившият заместник областен управител Найден Найденов.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  На зловеща гледка станаха свидетели жителите на пловдивския район "Южен" тази сутрин. На пазра в квартала бе намерен труп на мъж. Следващите кадри не са подходящи за хора със слаби нерви и лабилна психика.  
В/Р  
Тема: Бездомник умря като куче от студ
  Около 9 часа тази сутрин минувачи първи са забелязали безжизненото тяло в района на пазара и са сигнализирали полицията и Бърза помощ. Пристигналият екип от лекари само е констатирал смъртта.От пресцентъра на полицята в Пловдив потвърдиха информацията за намерения труп. От там опровергаха слуховете за убийство и казаха, че най-вероятно става въпрос за смърт от премръзване. Около 10,30 часа тялото бе откарано в "Съдебна медицина" за аутопсия. Самоличността на починалия не е установена.  
БЛАНК  
  Младеж бе задържан в ареста за 24 часа, след като удари полицай и частен охранител тази нощ в Пловдив. Около 2.30 часа клиент във видимо нетрезво състояние започнал да буйства в клуб "Инфи Фолк Делукс" на ул."Братя Пулиеви". При опит да бъде укротен, той нанесъл удар с юмрук по лицето на служител на СОТ"Дайкс". На място пристигнали служители на СОТ при Областната дирекция на полицията и автопатрул на Четвърто РУ. Пияният младеж продължил да буйства и ругае. При извеждане от клуба Г.П. ударил с глава единия от служителите на полицейския СОТ и продължил да псува полицаите.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  След като миналата седмица от РИОКОЗ – Пловидв изнесоха информацията, че 30 % от автоматите за вода в офисите носят болести, защото не са почистени. Днес ни потърси собственикът на една от фирмите дистрибуторки, за да изясни нещата.  
В/Р  
Тема: Кой чисти автоматите за вода?
  Миналата сряда от здравната инспекция казаха, че водата, която мине през мръсен автомат става некачествена. Синхрон – Ваня Танчева – директор РИОКОЗ – Пловдив /припомняне/ От РИОКОЗ твърдят, че ангажиментът за почиствена на автоматите е изцяло на фирмите-дистрибутори. Синхрон – Иван Катушев – собственик на фирма-дистрибутор на вода Услугата за почистване обаче не е безплатна. Синхрон 2 Ваш е изборът дали ще сключите договор със сервиз, за да ви чисти автоматът за вода. От РИОКОЗ пък каза, че тръгват на проверки за замърсени автомати и че ще глобяват фирмите, които не са ги почистили.  
БЛАНК  
  Павлинка Кацарова е официално новият директор на регионалния инспекторат по образованието в Пловдив. Общинската съветничка от ГЕРБ, която запазва мястото си в местния парламент,  днес беше представена като наследник на пенсионирания Александър Буздрев. Като главен приоритет в бъдещата си работата Кацарова посочи повишаване на качеството на образованието в града.  
В/Р  
Тема: Павлинка Кацарова е новият директор на РИО-Пловдив
  Един от авторите на програмата на ГЕРБ за развитие на образованието според областният управител Иван Тотев логично става директор на инспектората. На обвиненията от други конкуренти за политическо назначение Тотев отговори с постигнатото от доцент Кацарова като университетски преподавател и наистина процедурните нарушенията по време на конкурса Синхрон-Иван Тотев-областен управител Самата Павлинка Кацарова обяви, че не се притеснява от случилото се досега. И има намерение заедно с екипът , който е заварила да прекроят досегашния план и направят образованието по-добро Синхрон-Павлинка Кацарова-директор на РИО-Пловдив Според Кацарова твърде възможно е да няма големи промени в инспектората. „ГЕРБ държи на конкурсното начало при назначенията. И това ще бъде подход, който ще използваме и в бъдеще."- каза пък областният управител Иван Тотев.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
Летище Пловдив ще конкурира софийското с двойно по-ниски такси. Предложение за намаляване на таксите на пловдивския аеропорт ще внесе транспортният министър Алексанъдр Цветков. Това заяви самият той по време на празника Трифон Зарезан в пловдивското село Старосел.  
В/Р    
  Тема: Тотев и Цветков намалят таксите на аеропорта
  Министърът на транспорта александър Цветков заедно с посланиците на Финландия и Ирландия и консулите на Армения и Турция присъстваха присъстваха на тържественото честване на празника Трифон Зарезан във Винарски комплекс Старосел. Събитието бе организирано от областния управител на Пловдив Иван Тотев и народните представители от партия ГЕРБ от 16-ти Многомандатен избирателен район. Синхрон – Иван Тотев – областен управител Гостите зарязаха лозите и отпиха по глътка червено вино. Атмосфера – рязане + пиене В Старосел дойде и добрата новина за пловдивския аеропорт. Предложение да бъдат намалени двойно таксите на летище Пловдив ще внесе в Министерски съвет транспортният министър Александър Цветков. Синхрон – Александър Цветков – министър на транспорта След като предложението бъде прието, от 1 април таксите на летище Пловдив ще станат три пъти по-ниски от тези на летище София.
Целта е пловдивското летище да стане атрактивна и привлекателна туристическа дестинация за нискотарифните авиокомпании.
Синхрон 2 – министър
По-късно официалните лица посетиха Тракийския храм-гробница край село Старосел. Празникът продължи с танци и солидно количество червено вино. Атмосфера – хоро  
БЛАНК  
  С празнична програма беше отпразнуван деня на виното и любовта и в Пловдив. Пред сградата на общината се струпаха хиляди пловдивчани, включително и кмета Славчо Атанасов. Празникът беше организиран от сдружение Сороптимист" и местната управа.  
В/Р    
  Тема: Празнична програма по деня на виното и любовта
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. От 17,50 са Вашите 60 минути в ТВ-омбудсман От 19,15 е спортното предаване 1Х2 От 20,50 гледайте Дух и Тяло с АТИНА По –късно в програмата ни гледайте и Дух и тяло с Вили Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер!


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566808
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930