Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 12:56 - НОВИНИТЕ – 17февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
0



    Сряда  
   
  Отива ли историята на Пловдив в частни ръце?  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 февруари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  До месец ще има яснота относно съдбата на Римския форум. Това стана ясно, след като Върховният касационен съд пусна делото за решаване.  
В/Р  
Тема: Става ли Римския форум частен?
  Спорът около имота е от 2003 година. Тогавашният кмет и местните парламентаристи продадоха Римския форум с археологическите ценности на софийската фирма "Младост Алфа" за един милион и 200 000 лева. Теренът от 6 декара беше актуван като празно дворно място. По-късно столичната фирма препродаде имота на три пловдивски частни фирми- "Сиенит Инвест", "Полет" и "Нов форум". Последваха прокурорски проверки по сделката, а държавата започна дела с общината, за да защити античната находка. Преди година пловдивският окръжен съд се произнесе в полза на държавата, но след обжалване общината спечели делото. Сега от решението на висшите магистрати зависи чия собственост ще стане форума. Ако Върховният касационен съд се произнесе в полза на община Пловдив, древните антики ще отидат в ръцете на собствениците на частните фирми в лицето на Пламен Панчев, Валентин Кънчев и приближеният до предишния кмет – Христо Чиплаков.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  След като снегът се стопи, проблем № 1 за всяка българска община станаха дупките.    
В/Р  
Тема: Знаци ни пазят от дупки
  След валежите и студената зима,  очаквано по улиците се появиха и първите дупки. Зейналите кратери обаче изнервят всеки шофьор в Пловдив. Анкета – дупки Пред по-големите дупки в Пловдив от Общината поставиха знаци, които предупреждават за дебнещата опасност. Повечето пътни табели обаче се забелязват в последния момент от шофьорите на автомобили. Анкета 2 От общинската фирма "Сигма", която отговаря за поставянето на знаците, признават за затруднения трафик, който предизвикват сигнализиращите табели, но отричат да има опасност от инциденти заради тях. Синхрон – Иван Знаменов – директор на "Сигма" Знаците ще останат по пътните платна, докато големите дупки не бъдат запълнени.  
БЛАНК  
   По нареждане на кмета Славчо Атанасов 2 бригади пълнят със студена асфалтова смес дупките, които се отвориха по централните пловдивски булеварди след продължителното застудяване и снеговалежите. Още вчера най-големите дупки бяха сигнализирани със знаци, за да се избягват произшествия и щети по автомобилите, а някои от местата бяха осветени.  
В/Р  
Тема: Започнаха драмите със зейналите дупки
  Припомняме, че за зимното запълване на дупките има сключен договор между Община Пловдив и фирма изпълнител. От районните кметства подготвят само списъците на улиците и булевардите, които имат нужда от обработка на ямите. Ангажимента на районите кметове се изчерпва с това Синхрон 1-Райна Петрова-кмет на район "Централен" Всичко това обаче ще забави работата и дупките, които се отвориха след стопения сняг ще продължават да стоят Синхрон 2-пак тя Това, което се прави засега е работници да описват сухи участъци, за да бъдат запълнени дупките със специалната смес. В момента бригадите са по бул. „Цар Борис Трети” в участъка срещу Ректората на ПУ и надолу към Тунела, както и в подхода на Моста на Адата до „Бриколаж”. Според началника на капиталовото строителство в общината Тошо Пашов към момента има налични около 20 тона от студената смес за кърпене, а следващата седмица ще пристигнат още 60 тона. От администрацията допълват, че асфалтовите бази все още не работят, а и времето не позволява този вид кърпене.  
КАШ Зрителите новинари
 
БЛАНК  
  Сега към едни други дупки! Става въпрос за разкопаният от близо месец тротоар  по улица "Съборна" от църквата "Света Богородица" до художествената галерия. За мръсната, кална и опасна картинка ни сигнализира нашата редовна зрителка госпожа Попова.  
В/Р    
Тема: Изоставиха "Съборна " разкопана
  Преди три седмици от фирма И Ви Ен разкопават тротоара по "Съборна". За ден прокарват електрически кабел и от тогава картинката е ужасяваща, пише в писмо до телевизията ни госпожа Попова. За безхаберието на институциите по този на пръв поглед частен случай, разказаха днес и работещи в антикварните магазини по улицата. Синхрон: Яница Тошкова              Златина Райкова Но не сама пешеходците са подложени на изпитания. С такива се сблъскват ежедневно и шофьорите на леки автомобили. Какво предвижда законодателя при разкопаване на публична общинска собственост. Синхрон: Райна Петрова- кмет на "Централен" При нашият случай обаче, давещият сам ще се спасява. Синхрон: Яница Тошкова  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Основно училище "Екзарх Антим Първи" вече е първото газифицирано на територията на район "Централен". С преминаването от дизел към газ разходите за отопление драстично са намалели. Но учебното заведение има нов проблем-административен акт след проверка за будещо недоумение нарушение. Огнярът не е бил в котелното помещение, а на метри от него.  
В/Р    
  Тема: И в район "Централен" вече има училище изщяло на газ
  След сигнал от ръководството на училището до райония кмет Райна Петров днес "Екзарх Антим Първи" е с газов котел с мощност 600 киловата. Той е автоматизиран напълно и отговаря на всички съвременни изисквания Синхрон 1-Райна Петрова-кмет на район "Централен" Направените икономии са значителни като се има предвит , че при делегираните бюджети на училищата всички средства са от значение. Досегашната сметка за отопление от 5 хиляди лева е паднала до 1500 лева. По-голямото притеснение на ръководството в момента е че, заради неуредици няма ясно определени прави при регистрацията и оформянето на документацията и така след поредната проверка училището ще бъде глобено Синхрон 2-Катерина Василева-директор на ОУ"Екз.Антим 1" Районият кмет недоумява за масираните проверки свързани с отоплението, които не са направени през лятото. Райна Петрова е поискала доклади от всички директори на училища и детски градини и смята, че актовете и установените нарушения са тенденциозни Синхрон 3-Райна Петрова Петрова каза, че всички котли в учебните заведения са стари и има нужда от ремонти затова и в детска градина "Малкия принц" са гръмнали 2 едновременно.      
БЛАНК  
  Носителите на наградите на вестник "Строителство и  имоти", "Архитект на 2009 г.", "Конструктор на 2009 та." и "Строител на 2009 та година." бяха обявени на стилна церемония в Пловдив. Галавечерта събра над 200 представители на бранша от страната. Сред гостите беше и кметът на града Славчо Атанасов    
В/Р  
Тема: Раздадоха наградите на вестник "Строителство и имоти"
  Учредените от вестник "Строителство имоти" отличия за най-добрите архитекти, конструктори и строители имат вече петнадесетгодишна история. На церемонията присъстваха част от най-големите и доказани имена в бранша. Синхрон 1-Петър Петров-управител на вестник "Строителство и имоти" Най-нетърпелив от гостите се оказа кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който дойде 15 минути преди началото на церемонията. В приветствието си той не скри, че това е най-приятният му ангажимент в целия му ден Синхрон-Славчо Атанасов Носителите на отличията се определят чрез тайно гласуване от професионално жури. Синхрон 3-Петър Петров Наградата "Архитект на 2009 г." в категорията "Жилищно строителство" журито отреди за "Веста Дизайн" ЕООД - София.В категория "Нежилищно строителство" отличието "Архитект на 2009 г." получиха Георги Чернев, Петър Киряков и Николай Вътев  за Регионален исторически музей - Стара Загора. Приза "Конструктор на 2009 г." взе "Промис" ЕООД - Пловдив, за Пътнически терминал на летище "Пловдив"."Строител на 2009 г." в категория "Жилищно строителство" стана "Тимбилд" ЕООД - Варна.Наградата "Строител на 2009 г." в категория "Нежилищно строителство" журито присъди на "Галчев Инженеринг Груп" АД - София.Вестник "Строителство имоти" удостои със специална награда за обект с голяма обществена значимост за град Пловдив фирма "Коев" ЕООД за изпълнението на пътническия терминал на летище "Пловдив".
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. От 17,50 е ТВ-омбудсман. Гост От 19,15 е "Густо, майна Филибето" От 20,50 е Дух и Тяло с АТИНА От 21,20 гледайте Дух и тяло с Вили Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер!


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565090
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930