Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 12:58 - НОВИНИТЕ – 18февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 769 Коментари: 0 Гласове:
0



    четвъртък  
   
  Правителствен залп срещу Славчо Атанасов! Кметът разцепи премиер и финансов министър.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 18 февруари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Симеон Дянков взриви хладния мир между ГЕРБ и ВМРО демонстриран този понеделник от двете партии под тепетата. В Пловдив, днес по обяд финансовият министър обяви, че няма да даде на общината 12 100 000 лева субсидия за държавните дейности. Обяснението на Дянков, цитирам: "Само един кмет, пловдивският, наруши финансовата дисциплина в края на миналата година, като раздаде премии от 300 лева на своите." 
В/Р  
Тема: Славчо: Действията на Дянков граничат с лудостта
  Славчо Атанасов определи действията на Симеон Дянков като граничещи с лудостта Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Финансистката на общината Наталия Делчева е категорична, че общинарите са взели правомерно коледни премии Синхрон: Наталия Делчева- финансист на общината Ако финансовият министър изпълни заканата си 8 000 бюджетари няма да получат заплати. Това ще доведе до верижна реакция Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Още днес кметът е търсил премиера Борисов за разрешаването на конфликта, но той не е отговорил на мобилния си апарат.
БЛАНК  
  Три часа след брифинга на кмета, скандалът придобива неочакван обрат! В 17 часа и 59 минути Бойко Борисов включва мобилния си апарат и вижда, че пловдивският кмет го е търсил два пъти. Минута по-късно премиерът позвънява на Славчо Атанасов. Кметът му обяснява, че 8 000 души могат да останат без заплати, заради Симеон Дянков, който отказва да даде на града 12 милиона лева субсидия за държавни дейности. "КМЕТЕ, УТРЕ ПАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ В ПЛОВДИВ!" , отсича премиерът пред Славчо Атанасов и историята завършва с хепиенд. Поне за днес!  
БЛАНК  
  Дали обаче скандалът от днешния следобед не  беше провокиран по-рано през деня от ВМРО-Пловдив? Сутринта войводите обвиниха ГЕРБ в политическа чистка по държавните структури в града. Единственият критерий, за да заемеш даден пост, според ВМРО, било да притежаваш партийна книжка за ГЕРБ.    
В/Р  
Тема: ВМРО:"Герб размахаха политическата метла"
  Синхрон-ИРИНА ДИМИТРОВА- ОБЩ.СЪВЕТНИК ОТ ВМРО ГОТОВ  
КАШ Новини от Общината
       
БЛАНК  
  С „Наръчник за кандидатстване по европейски програми” се сдобиха днес кметовете на всички български общини. Той им бе раздаден от премиера Бойко Борисов, който взе участие в заседанието на Националното сдружение на общините. Борисов заръча на градоначалниците да спазват строго правилата за кандидатстване, защото в противен случай ще ги даде на прокурор.  
В/Р  
Тема: Бойко Борисов раздаде на кметове наръчник за усвояване на европари
13 милиарда лева по 7 европейски програми чакат да бъдат усвоени от българските общини. Това каза в Пловдив премиерът Бойко Борисов на кметове от цялата страна, които взеха участие в заседанието на Сдружението на общините. На всеки кмет Борисов раздаде „наръчник с правилата за кандидатстване, за да не се допускат грешки при усвояване на еврофондовете. Премиерът нарече наръкникът „паметна заповед” и се закани, че който не я спазва, ще бъде даден на прокурор и ще бъде лишаван от държавно финансиране. Синхрон – Бойко Борисов – премиер на РБ В наръчника на премиера като порочни практики са отбелязани приемането на подкупи и рушвети, корупционните плащания, както и конфликта на интереси. Кметовете приеха спокойно реакцията на премиера Борисов. Синхрон – Йорданка Фандъкова – кмет на София Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Синхрон Томи Стойчев – кмет на Септември За правилното изразходване на парите от Европа ще следи Агенцията за одит на средствата от Европейския съюз.
БЛАНК  
183 хиляди лева от Специализирания общински фонд,  в който постъпват пари от приватизация, ще бъдат отделени за изграждане на още такси-стоянки в Пловдив. Решението бе потвърдено след сделката за „Митнически терминал”, от която във фонда постъпиха приходи.
В/Р  
Тема:Отделиха още пари за стоянки на такситата
  Процедурите за проектиране и строителни работи за новите стоянки могат да започнат, обяви заместник-кметът Руси Панчев. Освен двете новоизградени места за жълтите коли по бул. „Шести септември”, се планира първо да се обособят стоянки по централния булевард „Цар Борис Трети”. Панчев припомни, че паралелно с това, със знаци се ограничават и места за таксита, каквито вече има на входа на бившето ВМИ на бул. „Васил Априлов”, както и до Второ РУ на кръстовището на „Д. Николаев”, „В. Априлов” и „Христо Чернопеев”. Има готовност скоро за такситата да се обособят още няколко такива места, увери Руси Панчев.  
КАШ Криминални новини
     
БЛАНК  
  Полицията издирва мъж, ограбил клон на Банка ДСК в Пловдив днес около 12 часа. Задигнати са близо  10 000 лева. Според полицията  маскираният мъж влязъл в банковото помещение в блока Гигант по обяд, заплашил с пистолет касиерката и взел  парите. Веднага след това нападателят избягал. Работата по случая продължава.  
КАШ Зрителите новинари
 
БЛАНК  
  Вчера в новините на това място ви показахме разкопаният от близо месец тротоар по улица "Съборна" от църквата "Света Богородица" до художествената галерия. За мръсната, кална и опасна картинка ни сигнализира нашата редовна зрителка Надежда Попова. Днес в редакцията получихме писмо: "От името на всички живеещи и работещи на ул. "Съборна" искрено ви благодаря за бързото и обективно отразяване на поставения от мен проблем в Стария град. Още тази сутрин работници от фирмата зариха изкопа и подредиха плочките.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Прокуратурата влиза в пловдивските училища. Но не за да търси престъпници, а за да предпази подрастващите после да влезнат в обвинителните актове на магистратите. След поредицата срещи с учениците на държавните обвинители им е направило впечатление, че агресията и насилието е нещо нормално за децата.

В/Р    
  Тема:Прокурори влизат в училищата
  След като полицията въведе вече срещи с учениците и прокурорите решиха, че е време да запознаят децата с работата си. Мотива-все повече от престъпленията са дело на подрастващите. А агресията е понятие-вече нормално за тях
Синхрон 1-Даниела Начева-говорителя на РП-Пловдив При децата няма да бъде акцентирано върху криминалните дела на възрастните. Като примера с касиерката на хипермаркет "Рила". В продължение на 1 месец тя е присвоила близо 100 хиляди лева. Назначена за главен касиер , който прибира приходите на магазина в Пловдив, но и в Първомай и село Градина тя е отчитала по-малко дневни печалби.
Синхрон- Даниела Начева Жената е предадена от майка си след като донесла 2 торби в къщата си, които после се оказали пълни с пари. Направената психологична експертиза  сочи, че касиерката е пристрастена към хазарт и сумата е изхарчена в игрални зали. Тя е задържана в ареста, законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.  
каш разделителен
 
БЛАНК  
  Завършваме с една тъжна новина Тази нощ е починал Деян Начев - спортен деятел, съдия, спортен историк. Погребението ще бъде утре от 11 часа на Рогошки гробища.

В/Р    
  Тема:Почина Деян Начев

Деян
Начев беше истински пловдивчанин, живееше с миналото и с днешния ден на любимия си град.
В Златния фонд на ПОТВ остават десетки предавания с негово участие - за историята на пловдивския спорт, за историята на Халите, на които той е бил управител, за миналото на Кючука.
Тази вечер от 21.20 ще излъчим в негова памет едно предаване от рубриката "Запомнете Пловдив".

 
БЛАНК  
  Остава открит въпроса какво ще се случи с богатият спорен музей на покойния Деян Начев. В него са събрани уникални снимки, футболни артикули, грамоти и писма. Може би пловдивската управа трябва да отдаде почит на архивираното от него чрез един наистина спортен музей, предоставяйки свои макар и малък имот за това.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. С_лед новините продължаваме с предаването "Магазин за пари , имоти и идеи". В 21,20 ще излъчим предаването "Запомнете Пловдив" в памет на починалия спортен деятел Деян Начев. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер!


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567301
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930