Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 14:05 - НОВИНИТЕ – 19февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
0



        Почетохме Левски, забравихме Шнитер !  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 19 февруари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Паметникът на Йосиф Шнитер на Гроздовия пазар няма да бъде открит на 6 май, както беше предвидено. За това би тревога днес скулптурът на монумента Цвятко Сиромашки.  
В/Р  
Тема: Никой не тачи Шнитер
  Причината за това да не стане навреме паметника на Шнитер е до болка банална- липсата на пари. В момента са нужни 50 000 лева за довършването на проекта. От три месеца местната управа и медиите предприеха инициатива за набиране на средства, за което беше открита и набирателна сметка Синхрон: Цвятко Сиромашки- скулптур/няма и стотинка/ Истина е , че проектът е разширен Синхрон: 2 Има сериозна опасност паметника да не бъде готов до 9 май Синхрон: 3  
БЛАНК  
  Днес в Пловдив се отбеляза  137- та годишнина от обесването на Васил Левски. Първо с панахида в храма "Свети Мина", после с венци и цветя пред паметника на АПОСТОЛА на Бунарджика.   
В/Р  
Тема: Почетохме Левски
  ГОТОВ  
КАШ Новини от Общината
   
БЛАНК  
  10 милиона лева държавна субсидия за месец февруари вече са в общинската хазна, останалите два милиона лева се чакат другата седмица. Това съобщи днес кметът Славчо Атанасов. Припомням, че вчера възникна проблем, между пловдивската управа и финансовия министър Симеон Дянков, който отказа да отпусне на града 12 100 000 лева за държавни дейности. Мотивите му бяха, че общината е раздала Коледни премии. По-късно се намеси и премиера Бойко Борисов и проблема се разреши.  
БЛАНК  
  Превозвачите няма да спират градския транспорт от понеделник, а пловдивчани ще продължат да   пътуват с преференциални карти. Това стана възможно след като днес кметът Славчо Атанасов се съгласи да се отпуснат исканите от превозвачите близо 6 милиона и половина лева за компенсации.  
В/Р    
  Тема:Транспорт ще има, превозвачите и кметът се разбраха
  Преди дни кметът Славчо Атанасов обяви, че заради свиване на бюджета смята да се заложат първоначално 5 милиона и 300 хиляди лева за компенсация на презовачите заради преференциалните карти за пътуване. Припомняме че след протеста на пенсионерите пред общината , когато се взе решение билетът от 40 ст и по-високите цени на къртите да бъдат сменени само с документ струващ 10 лева месечно беше договорена сума от 6 милиона и половина за компенсации Синхрон-Славчо Атанасов В присъствието на управителите на всички 5 транспортни фирми в града след продължителна среща и   предложение на самите превозвачи за нов начин на разпределиние на парите от субсидиите двете страни си стиснаха ръце Синхрон-Димитър Чолаков –управител на Автотранс Чолаков Бюджета ще бъде гласуван на следващата сесия, но с договорката отпада заплахата на превозвачите, че ще спрат автобусите от понеделник. А договорените сега пари главния финансист на общината ще внесе като допълнително предложение направо на заседанието на местния парламент Синхрон-Димитър чолаков Чолаков успокои всички, които са купили вече карти за пътуване, че критичната ситуация е овладяна и стачки и блокиране на Пловдив няма да има.  
БЛАНК  
  Чистота – Пловдив днес  постави новите съдове за смет в малките междублокови улички на район „Северен”. Разстановката беше най- напред в карето между Панаира, Новотела, бул. „България” и бул. „Марица”, обясни управителят Радослав Кошински  
В/Р  
Тема: Слагат нови контейнери и в район "Северен"
  До една седмица ще поставим всичките 410 нови „бобри” в района, като в следващите дни продължаваме в микрорайоните между булевардите „Васил Левски”, „Победа”, „България” и „Марица-Север”-увериха от Чистота. В средата на следващата седмица ще се поставят контейнери  по улица „полк. Сава Моткуров”, след това покрай „Цар Борис Трети Обединител”, „Дунав” и „България”- каза още Радослав Кошински. Казаните са част от  първите 80 контейнера от голямата поръчка в размер на 3 хиляди съда тип Бобър. Според администрацията с този ход Пловдив е единствения град в България, който изцяло реши проблема със сметопочистването и сметоизвозването и градът ни е обезпеченото населено място в комуналното обслужване.    
КАШ Криминални новини
 
БЛАНК  

Мъж се самовзриви в тоалетната си. Вероятно става дума за самоубийство. В дома си  в Карлово 57-годишният мъж е загинал на място, след като взривил капсул-детонатор, захапан в устата. Детонаторът е бил с тротилов еквивалент около 50 грама. По време на инцидента в апартамента е била 77-годишната му майка, която е съобщила за случилото се в полицията. Починалият мъж е имал психични проблеми и през последната седмица е бил в тежка депресия.

БЛАНК  

Баничарница горя тази нощ в Пловдив. Няма пострадали. Около 3 часа в баничарница на ул.”Ангел Кънчев” 10 е възникнал пожар, причинен от късо ел. съединение. Огънят е унищожил 10 кв. метра покривна конструкция и бяла, черна и компютърна техника.

 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Сега към политическите новини: БСП търси психически устойчиви за властта, а не дири хората със жълти книжки в своите редици. Това заяви шефът на пловдивските социалисти доктор Илия Баташки по повод, превратното, според него, тълкование в обществото за едно от изискванията към червените мераклии за управлението.  
В/Р    
  Тема: Баташки вади отбор от психоустойчиви
  Припомням, че наскоро Баташки помоли съпартийците си, които искат да стават кметове или общински съветници , да изкарат документ от психодиспансера за състоянието си. Синхрон: д-р Илия Баташки- лидер на БСП-Пловдив Април месец БСП трябва да представи своите кандидати за властта в Пловдив. Лансирането на имената им година и половина преди изборите няма ли да доведе до дискредитирането им? Синхрон: 2 Баташки призова редовите членове на БСП да предлагат хора за властта, а да не чакат да им се налагат имена.  
БЛАНК  
  Красимир Каракачанов и кликата му изпълняват поръчка за унищожаването на ВМРО. За това и той отказва провеждането на извънреден конгрес за избор на ново ръководство. Това се казва в декларация на Националния щаб на войводите, разпространена днес до медиите. Според авторите на декларацията, ВМРО не може да съществува без структурите в Пиринско, Пловдив, Пазарджик, Ямбол, Монтана и всички, които напуснаха последния редовен конгрес и оспорват в съда легитимността на ръководството начело с Каракачанов.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Акустично трио 3 000- Веселин Койчев, Цветан Недялков и Иван Лечев гостуват утре в клуб Петното на Рошах. Те ще представят авторска програма- фламенко, фюжън от новия им албум Йо Хо. Началото на купона е 21 часа.  
В/Р    
  Тема:Трио 3000 с концерт

ГОТОВ
 
БЛАНК  
  EVN Bulgaria уведомява, че във връзка с провеждането на техническа профилактика касите за заплащане на консумирана енергия ще останат затворени събота и неделя  . Дружеството напомня, че и през месец февруари 2010 г. фактурите за потребено електричество през януари бяха заредени по касите още преди официално посочените във фактурите дати.  
БЛАНК  
  А сега един анонс към утрешната ни програма От 10.15 в предаването "1001 съвета с Роси Русева" темата е "За балета с любов и болка". Гост е примабалерината Силвия Томова /ударението е на първото о/ От 13 часа "Ася в страната на талантите"ще гостуват таланти от Китай.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След новините продължаваме с "Голямата играчка" ОТ 19.20 е "Една пловдивска седмица". В предаването ще ви представим новия началник на инспектората по просвета доцент Павлинка Кацарова. С бившият шеф на парламентарната комисия по национална сигурност Владимир Дончев пък ще говорим за "явлението" Алексей Петров. В 21,20 Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер!


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565678
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930