Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 14:08 - НОВИНИТЕ – 20 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
0



    В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Нова емисия родни двайсетолевки хвърлиха в смут възрастните хора. В някои банкови клонове дори се стига до скандали заради непопулярността на копюрите.  
В/Р  
Тема: 20- толевки шашкат пенсионери
  Новата емисия от банкноти с номинал 20 лева е съвсем отскоро на пазара. Ценната хартийка все още се възприема като нумизматична единица. Досущ банкнотата си прилича със своя евро-брат, макар и с по-висока номинална стойност. Заради рядкото участие на новата двайсетолевка на пазара, тя предизвиква куриозни случки Синхрон:човек зад кадър Ясно е, че традициите трудна се разрушават, но както се казва в една реклама- те са за това.
БЛАНК  
  Пловдивски пушачи са готови да станат европейци. Или късат цигарите или пафкат пред заведенията след 1 юни, когато влиза забраната за пушене на обществени места.
В/Р  
Тема: Пловдивски пушачи стават европейци
  Не трябва да се тровят непушачи на обществени места, смятат пристрастени към тютюна. Синхрон: дълъг Как е по света? Синхрон: 2 за италия Разбира се има и други мнения. Синхрон: за обособени места Анкетата ни обаче накара заклет пушач да се откаже да пуши в заведение за хранене.  
БЛАНК  
  Премиерът Бойко Борисов също е раздвоен относно тютюнопушенето в затворени помещения. Припомням, че депутати от ГЕРБ внесоха предложение за удължаване срока относно въвеждането на забраната за пушене на обществени места.
В/Р    
  Тема: Бойко Борисов раздвоен за цигарите
  ГОТОВ  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  150- годишна къща се срути в Стария град. За щастие жертви няма !  
В/Р  
Тема: Стара къща падна в Стария град
  Инцидентът е станал снощи. За него съобщи кметицата на район "Централен" Райна Петрова. Сградата е собственост на община Пловдив и на частни лица. От общинска охрана и Чистота са се отзовали веднага на молбата на Райна Петрова и са разчистили пътя към Небет тепе , а самата сграда е била обезопасена с жълта сигнална лента. Синхрони- хора Сградата е паметник на културата и още преди месец е поискано становище от НИПК, може ли да бъде съборена, тъй като частните лица, които са и собственици са в чужбина и не се грижат за нея.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Десетки полицаи плъзнаха из Пловдив в петък през нощта. Резултатът от полицейската акция е разбиване на организирана престъпна група, която е изготвяла и разпространявала фалшиви евро банкноти, изработвала и продавала фалшиви дипломи и неистински бандероли. При акция на сектор „Борба с организираната престъпност” са арестувани петима души.  
В/Р  
Тема: Разбиха престъпна група за изготвяне и разпространение на фалшиво евро, дипломи и неакцизни бандероли
  40 полицаи участваха в акция по неутрализирането на престъпна група от мултикриминален тип в Пловдив. Престъпниците са наблюдавани 4 месеца от прокурори и антимафиоти. При десетки обиски са иззети над 20 000 фалшиви евро банкноти, бланки за дипломи и печати на различни университети. Открито е и голямо количество цигари без бандерол, както и един незаконно притежаван пистолет. За тартор на 5-членната група е сочен 38-годишен криминално проявен мъж. Синхрон – Марин Пелтеков – зам.-окръжен прокурор на Пловдив Срещу членовете на престъпната група ще бъдат повдигнати четири различни обвинения. Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Марин Пелтеков обаче прогнозира, че бандитите ще се отърват с минимални наказания. Синхрон 2 - /практика е, като се прицзнаят за виновни… минимални присъди/ В петъчната вечер под тепетата се е провела и друга акция, при която са задържани шестима служители на бензиностанция, при опит да откраднат голямо количество гориво от работното си място.  
БЛАНК  
  Шестима служители на "Лукойл" са хваната тази нощ, докато точат гориво от базата на Карловско шосе.  
В/Р    
  Тема: Точат "Лукойл", хванаха ги
  Синхрон: Тодор Чонов-директор на ОДП-Пловдив  В момента на ареста са били източили около 100 литра гориво. Задържани са за 24 часа в ареста.Очаква се да останат там поне 72 часа. Прокуратурата ще повдигне обвинение срещу тях   още в понеделник.  
БЛАНК  
  Задържан е убиецът на 20 – годишно момиче от Стамболийски. Ина Кичукова е обявена за национално издирване на 13 октомври миналата година. Трупът на момичето е открит вчера по поречието на река Марица край Стамболийски, затрупан с пръст и камъни. Това става след самопризнанията на задържания 25 – годишен Георги Русев от Поморие. Георги и Ина са били част от любовен триъгълник, в който е участвала и нейна приятелка. В един момент убиецът Русев решава да се раздели с една от любовниците си и убива Ина с две прободни рани с нож в областта на корема.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Настоящият премиер Бойко Борисов най-вероятно ще бъде кандидатът за президент от ГЕРБ. Прогнозата направи в Пловдив експремиерът и лидер на БСП Сергей Станишев. Кандидатът за държавен глава на левицата все още не е известен, но днес червеният лидер даде ясен знак, че е готов да наследи Георги Първанов на поста държавен глава.  
В/Р  
Тема: станишев – президент  
  Готов  
БЛАНК  
  Лъч надежда за болничните работници в малките населени места. Добрата новина съобщи в Пловдив заместник-министърът на здравеопазването Тодорка Костадинова. Тя заяви, че няма да има уволнения на лекари и медицински сестри, заради преструктурирането на болниците в страната. Подробностите в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Без съкращения в малките болници
  Според заместник-здравния министър Тодорка Костадинова, няма опасност от уволнения на медицински лица, след като по-малките болници бъдат преструктурирани. Дори в момента Костадинова смята, че има недостиг на специалисти. Синхрон – Тодорка Костадинова – заместник-министър на здравеопазването /възможно е да се преместят….светът е голям/ Днес стана ясно, че само половината от парите по клиничните пътеки ще бъдат изплащани на болниците, след извършване на определена от тях услуга. Останалите средства ще се превеждат, след като минат проверките от одитния отдел на министерството. Подобни одити ще се правят веднъж на 3 месеца. В същото време от Асоциацията на частните лечебни заведения заявиха, че към момента няма ясна методика за разпределянето на обществения ресурс между частните и държавни болници. Синхрон – Пенко Пенков – предс. на Асоциацията на частните лечебни заведения Друго основно тяхно искане на частните болници по отношение на реформата в здравеопазването е да отпадне изискването в лечебното заведение да има двама специалисти по една клинична пътека.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566358
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930