Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 11:36 - 25 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.02.2010 11:37


 – Четвъртък  
   
  Истинска война се води на днешната сесия на Общинския съвет. Залогът си заслужаваше – бюджетът на Пловдив!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 25 февруари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Днешната сесия на общинския съвет започна с декларация срещу президента на "Ботев" Димитър Христолов. Прочете я Божидар Божилов от фен-клуба на отбора. Поводът беше вчерашното решение на Футболният съюз да изхвърли от елитната група най- стария футболен клуб в България  
В/Р  
Тема: Славчо: Христолов, върви си!
  Синхрон: Божидар Божилов Феновете потърсиха подкрепа от местния парламент, за да има Ботев и след две години отбора да отбележи своята стогодишнина. Под декларацията на феновете се подписаха 47 съветника , кметът Славчо Атанасов и още четирима районни кметове. Самият градоначалник призова Димитър Христолов да си ходи Синхрон: Славмчо Атанасов- кмет на Пловдив  
БЛАНК  
  По-късно през деня Окръжният съд в Пловдив образува търговско дело срещу "Ботев" Пловдив по искане на Агенцията по приходите. Данъчните искат дружеството на Димитър Христолов да бъде обявено в несъстоятелност. Причината са задължения от над 2 милиона и 100 хиляди лева.  
   
  Още от сесията: Малкият Славчо се обясни с песен в любов на кмета Славчо Атанасов и изкара 50 лева за сираците от дом "Олга Скобелева". Сюжетът се разигра в местния парламент днес, където от всички домове за сираци в града, пуснаха за продажба мартеници с благотворителна цел.   
В/Р  
Тема: Кметът най- щедър за децата на Пловдив
  Всички местни парламентаристи и представители на общинската администрация се струпаха да пазаруват мартеници с благотворителна цел. Най- ухажван от децата беше кметът Славчо Атанасов, който тук срещна свой приятел Атмосферата Събраните средства ще бъдат за малчуганите, казаха ръководителите на детските заведения.  
БЛАНК  
  Да се закрие пловдивската общинска агенция за приватизация, поиска днес общинският съветник от ГЕРБ Павлинка Кацарова. Ето и подробностите.  
В/Р    
  Тема: ГЕРБ иска закриване на ПОАП
  Един от мотивите на Павлинка Кацарова е свързан с огромния щат надзорници в агенцията и високите им възнаграждения Синхрон: Павлинка Кацарова- ГЕРБ Шефът на надзорниците в агенцията обаче твърди друго Синхрон: Тодор Кръстев- председател на НС на ПОАП Според Тодор Кръстев е важно да се знаят няколко неща, ако се тръгне към закриване на агенцията. Синхрон: Тодор Кръстев                Павлинка Кацарова Тази година в програмата за приватизация на агенцията са заложени очаквани приходи в размер на 8 милиона лева.  
Бланк  
  Обсъждането на бюджета на Пловдив беше кулминацията в днешната сесия на общинския съвет. Дебатът започна с подгряване – гласуване на Отчета по изпълнението за миналогодишния бюджет. С 29 ГЛАСА "ЗА" управляващото мнозинство одобри отчета, след което се мина към проекта за тази година. Основен лайтмотив в ожесточения дебат бяха обвиненията в политиканстване. Кметът Славчо Атанасов упорито отстояваше позицията, че споровете трябва да се водят професионално, а не от политически позиции. Мощен отпор проектобюжетът срещна в редиците на районните кметове. От друга страна областният управител Иван Тотев вече не крие, че може да върне труда на общинската администрация.  
В/Р  
Тема: Славчо и Тотев
  Синхрони – готови      
КАШ Катастрофа – дълъг
 
БЛАНК  
  Жена пострада при слизане от автобус. Около 13.30 часа на спирка на бул.”Христо Ботев” при потегляне от задната врата на автобус, собственост на фирма “Меритранс”, е паднала 72-годишна пенсионерка. Тя е откарана в болница с контузия на едната ръката и 3 счупени пръста.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Римският стадион на Пловдив, който е строен преди 2000 години ще бъде реставриран и отворен за посетители следващото лято. Мащабният проект се финансира от Брюксел с близо 1 милион евро. Днес започна геодезическото заснемане на терена.  
В/Р  
Тема: Римският стадион като нов догодина
  Най-запазеният Римски стадион се намира в центъра на Пловдив. Подобен аналог няма дори в Италия. Днес само отделни сектори се виждат с просто око, защото по-голямата част от Античния паметник се намира под Главната улица на Пловдив. Синхрон – Иван Тотев – областен управител /това е уникалното на града, че е възникнал върху стадиона….сега ще експонираме една част/ С парите, отпуснати от Брюксел ще се поставят знаци, които ще разкриват на посетителите, че под пътя, на който стъпват, има археологически забележителности. Ще има зона с мултимедия, асансьори за инвалиди, табели с брайлова азбука. Ще се осъществява и виртуална връзка с Археологическия музей. Днес започна Геодезическото заснемане на обекта. Синхрон – инж. Иван Иванов – геодезист Римският стадион ще бъде включен като част от туристическия маршрут на Пловдив. Синхрон 2 – областен /най-интересното е, че ще има място, от което човек ще вижда…..както е изглеждал преди 2000 години/ Очаква се Античният стадион да отвори врати за посетители през лятото на 2011-та година.  
БЛАНК  
  Истински ужас изпитаха жителите на района около Младежкия хълм в Пловдив. В ранния следобед днес големи късове скали се срутиха в близост до къщите на хората от квартала.  
В/Р  
Тема: Скали от тепе се срутиха в центъра на Пловдив
  От "Гражданска защита" – Пловдив съобщиха, че няма пострадали при инцидента, но площ от два декара е оградена с полицейска лента. Районът на срутилите се камъни е отцепен. Най-вероятната причина за падналите скали е влагата, обясниха още от "Гражданска защита". По традиция мястото е оживено, защото в близост се намира детска площадка, а на няколко метра е разположена Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Заместник-кметът по сигурността на Пловдив Руси Панчев заяви, че лично е посетил мястото на срутване и вече подготвя доклад за състоянието на тепето. Той каза още, че експерти в момента преценят дали има опасност от ново срутване на късове скали от Младежкия хълм.  
БЛАНК  
  Въпреки трудностите и кризата събирателното дружество "Петко и Иван Драганови" участва във всички изложения "Агра" от създаването си пред 19 години. Подробности очаквайте веднага след края на новините.  
БЛАНК  
  Завършваме с една информация. Глоба от 250 лв. дължат самоосигуряващи се лица, които не подадат в срок Декларация по образец за започване, прекъсване, възобновяване или прекратяване на трудова дейност. Санкцията влезе в сила от 1 януари 2010 година. Повече – четете в сайта на пловдивската телевизия.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ омбудсман, гост е д-р Ина Филипова – кмет на район Северен. От 19,15 е Магазин за имоти, пари и идеи От 20,50 ще излъчим част от дебата за бюджета на Пловдив Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер. -------------* ------------------*      -------------------- ЗАЛЕПЕН след барабана ШАПКА РЕКЛАМА ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ-СД "Петко и Иван Драганови Събирателното дружество "Петко и Иван Драганови" с адресна регистрация в село Крислово е на пазара за агротехника от 1991 година.    От създаването си преди 19 години братята Петко и Иван Драганови участват във всички изложения "Агра". Синхрон-петко Драганов-управител на СД"Петко и Иван Драганови" По време на изложението в пловдивския панаир китайските трактори се предлагат на изключително ниски цени Синхрон –пак той Интерес посетителите проявяват към всички машини. Защото тракторите са от 12 до 90 конски сили и са подходящи точно за средното фермерство в Южна България Синхро-пак той Събирателно дружество "Петко и Иван Драганови" разполага със специализиран висококачествен италиански прикачен инвентар. А предлаганите японски трактори втора употреба са подбрани, запазени, минали през сервиз и са сертифицирани за движение по улиците и пътищата.   СЛЕДВАТ ЗАЛЕПЕНИ РЕКЛАМИТЕ ОТ РБ 8  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567391
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930