Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 11:30 - НОВИНИТЕ – 23 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
0



    Вторник  
   
Славчо отвори кесията за Стария град.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 23 февруари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Три пъти се увеличават парите за стария град в бюджета на Пловдив за тази година. Това стана ясно днес след категоричното и лично настояване на кмета Славчо Атанасов пред общинските финансисти. В резервата ще бъдат вложени 900 000 лева, вместо предвидените 300 000 лева. 400 000 лева отиват за възстановяване на крепостните стени на Небет тепе. 200 000 лева са предвидени за нова канализация, 100 000 лева са за охрана на Стария град, 50 000 лева се дават за възстановяването на къща " Стамболян", отделно толкова пари са предвидени и за ремонтни работи на други 9 къщи. Останалите 100 000 лева от бюджета за подмяна на пейките и изграждането на втори туристически център.  Днес стана ясно, че по време на  Международната туристическа борса „Ваканция" 2010, която ще се проведе от 25 до 27 февруари в София, на община Пловдив, в лицето на зам.кмета Петя Гогова, ще бъде връчен „ Златен приз" за принос в утвърждаването на Пловдив като град на европейската култура.
БЛАНК  

След Стария град по-добро отношение чакат и старите хора.
Възрастни хора и инвалиди висят по 4 часа на опашка за транспортни карти и даже припадат - алармираха наши зрители тази сутрин.  
В/Р  
Тема: Опашки за карти, два дни аванта
 
Наш екип тръгна по сигнала, обиколи няколко каси и се натъкна на скандал.
Атмосфера Оказа се, че положението наистина е тревожно. Анкета
Изнервени пенсионери стигат всеки ден до бой, разказват охранителите на пунктовете. На подобен тормоз освен пенсионерите са подложени още учениците и майките с деца, които също ползват намаление при пътуване в автобусите. Касиерките има свое обяснение.
Синхрон – касиерка От 100 хиляди души с право на преференциално пътуване, до момента карти са си извадили едва 10 хиляди. 

БЛАНК  
  А сега добрата новина Преференциални карти за пътуване в обществения транспорт в Пловдив за месец март и напред ще се издават и в двата почивни дни (27 и 28 февруари). Това обяви заместник-кметът Александър Константинов. Той коментира, че не е учуден от опашките пред пунктовете за карти с намаления, тъй като още в началото на процеса е предупредил, че струпванията ще са в последните няколко дни.  
БЛАНК  
  Сега поглед към друга тема. „Много погледи са обърнати към земеделието, което изведе България от няколко тежки кризи. Да се надяваме, че и сега то ще стане локомотив за българската икономика“ - това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов при откриването на АГРА 2010.  
В/Р  
Тема: Откриване на АГРА 2010
  Изложителите на АГРА тази година показват 74 нови продукта. Посетителите могат да видят модерни машини, оборудване и технологии в областта на земеделието, животновъдството, биопроизводството, ветеринарната медицина, услугите и информацията. Синхрон-2 човека За съжаление и тази година изложението преминава при слаб интерес.   Въпреки мнението на официалните лица, че то ще бъде особено полезно за агробизнеса. Не са ясни точните причини за безплатен вход на посетителите специалисти Синхрон-хора Иначе при откриването министър Мирослав Найденов каза, че очаква земеделието да създаде алтернативна заетост срещу безработицата. Не е ясно как ще стане това като много хора не искат и да чуят за обработка на земя. 
БЛАНК  
  Сутринта бе официалното откриване на АГРА, НО изложителите се развълнуваха повече в ранния следобед, когато през панаирното градче мина Посетител номер 1 - самият  Бойко Борисов. Няма как - екипът ни отново тръгна към панаира. Потърсихме и мненията на първите посетители.
В/Р  
Тема: Кризата удари Панаира в Пловдив
  Тази година за първи път входът е свободен. Преференцията обаче не успя да привлече повече хора в панаирното градче. Анкета – хора Петко Драганов всяка година показва на панаира различни видове трактори. Не помни обаче някога да е имало толкова слаб интерес към изложението.    Синхрон – Петко Драганов – изложител Премиерът обаче има свое мнение. Синхрон – Бойко Борисов – премиер на РБ Изложението "АГРА" на пловдивския панаир ще продължи до петък.  
КАШ Новини от Общината
     
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов и областният управител Иван Тотев влязоха в задочен спор днес. Много рано започнаха, но няма да ме пречупят, коментира градоначалникът.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов: Няма да се пречупя
  Поводът беше две върнати решения на областния управител, касаещи рекламната наредба на общината и продажбата на паркинг от 4 декара. Местният парламент за нула време прегласува старите решения, като отхвърли мотивите на губернатора. Това обаче стана на извънредна сесия, отнела на администрацията и съветниците по-малко от 30 минути. Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив Илко Илиев призова съпредседателката на групата на ГЕРБ в местния парламент Дани Каназирева да защити честта на областния управител . Синхрон: Дани Каназирева- ГЕРБ Най- раздразнен от цялата ситуация беше кметът Славчо Атанасов. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той призова и районните кметове да престанат да бойкотират кметските оперативки, а да запрятат ръкави и работят за гражданите.    
БЛАНК  
  Дани Каназирева от ГЕРБ подложи на обстрел кмета Славчо Атанасов заради зимното почистване в града. Тя поиска градоначалникът да накаже управителя на "Чистота" Радослав Кошински, тъй като по време на снеговалежа, фирмата не се справила с почистването на улиците и тротоарите. Славчо Атанасов обаче беше категорично несъгласен с нейната позиция.  
В/Р  
Тема: Славчо: Дани, гледай си гербаджийските градове
  СИНХРОН: СЛАВЧО АТАНАСОВ- КМЕТ НА ПЛОВДИВ  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
   
В/Р  
Тема:
   
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
     
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В най-зеления район с най-малка престъпност за добро или за лошо има и най-малко поставени гаражи. Според кмета на Западен Здравко Димитров металните клетки не са най-доброто решение и затова започва изграждането на паркинги.    
В/Р  
Тема: В "Западен" започват изграждането на паркинги
  В район Централен по право не се разрешава поставянето на метални клетки. В Западен въпреки,че няма забрана гаражите са най-малко. Затова и Здравко Димитров има намерение на разшири местата за паркиране. Улица "ясна поляна" ще стане паркинг, за да може през почивните дни пловдивчани, които отиват на гребната база да спират там автомобилите си. Построен е нов паркинг на улица "София" до районното ДКЦ с 150 места Синхрон-Здравко Димитров-кмет на район "Западен" Необходими са още паркинги, но трябват и пари. Според Димитров общината трябва да отпусне средства. Защото бюджета на района е минимален и парите , са за заплати работниците , а не за капиталови разходи и инфраструктура Синхрон-Зико Заради липсата на пари тази година ръцете на Здравко Димитров са вързани и всичко се случва много трудно.  
БЛАНК  
   
В/Р  
Тема:
   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ омбудсман – гост ще бъде кметът на Тракия Гиньо Матев От 19,15 в РЕФЕРЕНДУМ ще ви попитаме кого си харесвате за президент От 20,50 е Мъдрост и Тайнство с Маг Мариела. След това Веселина Сариева ще представи един интересен проект за улица ОТЕЦ ПАИСИИ, а от 21.45 ще видите пълен запис от днешната сесия на общинския съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565653
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930