Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 11:33 - НОВИНИТЕ – 24февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
0



    Изритаха Христоловия "Ботев" от А-група, няма да  има и футболна битка за Пловдив.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 24 февруари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Проектобюджетът на Пловдив, който ще бъде гласуван на утрешната сесия на общинския съвет категорично няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. От партията смятат, че има пропуски и липса на заложени пари в обществено важни сектори. От друга страна има предвидени суми, за дейности, които не са спешни. Една от големите слабости на проектобюджета e завишеният очакван приход от плащане на данъци и продажба на общински имоти.  
В/Р  
Тема: ГЕРБ няма да подкрепят проектобюджета на Пловдив
  Според ГЕРБ ако Община Пловдив не съумее да ги събере ще бъдат орязани паритеза капиталови разходи. От партията попитаха защо сумата от приходи от наеми е ненормално малка, а в същото време се допуска изтичане и неподновяване на наеми,а също и несъбираемост на пари. От ГЕРБ разкритикуваха и 132 те хиляди лева предвидени за представителни разходи Синхрон-Дани Каназирева-пред.на групата на ГЕРБ в Общ.съвет От партията обявиха, че в исканията на районите кметове приоритет са децата, а община Пловдив е отрязала тези пари Синхрон-пак Дани В специализирания общински фонд очакваните приходи са близо 6 милиона и 300 хиляди лева, но от ГЕРБ недоволстват срещу поисканите от Славчо Атанасов пари за нови поливни системи и джобове за такситата Синхрон-Надя Танева-общ.съветник от ГЕРБ От ГЕРБ не прогнозираха дали областният управител ще върне решението като той има право само , ако то е незаконосъобразно. От партията довиха, но тук имаме нецелесъобразно харчене на общински средства.    
БЛАНК  
  Парите, които ще бъдат преведени на Общината за приетите от Пловдив столични отпадъци не са разпределени правилно, смятат от ГЕРБ. 3 милиона и 500 хиляди лева ще бъдат платени за почистването на коритото на река Марица. "Ябълката на раздора" са 2-та милиона, които според хората на Бойко Борисов са много малко за началото на изграждането за връзката Модър-Царевец, която ще свързва кварталите Южен и Западен.     
БЛАНК  
  От ВМРО са убедени, че проектобюджетът ще бъде приет. От партията за пореден път обявиха, че той е социален, въпреки че е направен при изключително тежка икономическа обстановка. Същата позиция обявиха и от БСП, партньор на войводите в управлението на Пловдив.  
В/Р  
Тема: ВМРО:"Със сигурност бюджета ще бъде приет"
  От ВМРО са горди от финансовите рамки на прюектобюджета на Пловдив. Постиженията-увеличени субсидитията на презвочите с  3 милиона лева, с което се запазват  преференциалните пътувания в градския транспорт. Синхрон-Илко Илиев Относно обвиненията на ГЕРБ за високите суми за представителни разходи в проектобюджета от ВМРО обявиха, че парите са повече заради тържествата за Съединението , а и , че са заложен таванът не означава, че ще бъдат изхарчени. Синхрон-Илко Илиев Относно обвинението на ГЕРБ, че разчитат на държавни пари от ВМРО обявиха, че сумите със София за боклука са договорени след много усилия и това е вид сделка. Войводите не се съгласиха с исканите повече пари за връзката Модър-Царевец Няма лошо парите за джобове за таксита да се вземат от специализирания общински фонд-казаха още от ВМРО.  А Илиев добави, че за първи път от 20 години общинската икономика е отчела 2 милиона лева печалба.

 
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов възстановява практиката ежедневно да приема граждани. Всеки с проблема си може да го посети от 15 до 17 часа.  
В/Р  
Тема: Кметът приема всеки ден от 15 до 17 часа
  Кметът е категоричен, че за тези два часа ще може да чуе проблемите на около 5 – 6 души. За да влезете при него обаче трябва предварително да се запишете на горещия телефон 0 800 15 125 Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив/ за Руми/ Славчо Атанасов е категоричен, че приема на граждани няма да му пречи на останалите административни задължения Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Възстановяването на кметския ежедневен прием на граждани обаче, не означава, че районните кметове ще престанат да се срещат с хората, напротив.. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Ежедневните приеми на кмета ще продължат до края на мандата, без да бъдат вече прекъсвани  
БЛАНК  
  Славчо Атанасов върна на 264 български общини, члена, който ги защитава от принудителни вземания на пари и имущество. Това стана след промяна в Наказателно процесуалния кодекс. Инициативата за това предприе пловдивският кмет Славчо Атанасов миналата година след скандала "Ритон".  
В/Р  
Тема: Общините защитени от вземания
  Текстът, който защитава общините гласи следното: Синхрон: Соня Ташева- ярист Инициативата за това предприе миналата година Славчо Атанасов, след скандала около фирма Ритон Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Това обаче не означава, че ако общината е осъдена, тя няма да си плаща на ищеца. Днес стана ясно, че още един иска към управата е прекратен. Синхрон: Соня Ташева- юрист  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Проститутката, която обра португалец, след сеанс на Скоблева майка се оказа травестит. 18-годишният младеж е бил заловен, след като задоволеният чужденец се оплакал в 6-то Районно. След справка в полицията, арестуваният тарнссексуален се оказа и сериен крадец.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Първата в Пловдив група за деца с диабет в предучилищна възраст ще бъде създадена в „Западен", съобщи районният кмет Здравко Димитров. В същото време от Клиниката по детски и генетични болести в Пловдив изнесоха стряскащи данни. За последните 10 години темпът на заболяване при малчуганите от захарен диабет е нараснал двойно. Болестта пък пречи на децата да посещават нормалните детски градини заради липсата на специалисти в тях.  
В/Р  
Тема: Правят група за деца с диабет
  Захарният диабет е най-честото нарушение в обмяната на веществата, при което организмът не може да контролира количеството на захарта в кръвта. Това състояние настъпва при недостиг на инсулин. В повечето случаи заболяването е наследено генетично, но не рядко се получава при нездравословно хранене. Синхрон: д-р Нарцис Калева – детски ендокринолог Медицинските сестри в детските градини масово отказват да поставят инжекции с инсулин, твърдят от Клиниката по детски болести в Пловдив. Това е и една от причините в пловдивската детска градина "Елица" да бъде създадена специална група за деца, страдащи от захарен диабет. Синхрон 2: Здравко Димитров – кмет на район "Западен" За родителите на болните от захарната болест деца, откриването на специализирана група е глътка въздух. Синхрон 3: Валя Енева – родител Здравко Димитров ще търси съдействие и от Общината. Синхрон – Здравко Синхрон – Дани Каназирева – общ. съветник от ГЕРБ В България над 3000 деца страдат от захарен диабет.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
      10 –годишната сага Ботев Пловдив при управлението на Димитър Христолов днес вече има своя логичен край. След множество скандали, протести и битки Българския футболен съюз взе решение "канарчетата" да бъдат извадени от А-група. Мотивът на хората на Боби Михайлов е, че дни преди началото на шампионата "жълто-черните" нямат играчи, треньор, а в същото време и Димитър Христолов дължи много пари за неплатени заплати и глоби. Дали Ботев ще отпадне в "Б" група или ще бъде изхвърлен във "В" група ще се решава чак през лятото.

БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТЕЛЕВИЗИОНЕН ОМБУДСМАН Гост ще бъде кметът на Пловдив Славчо Атанасов. От 19,15 пък в студиото ще бъде председателят на Общинския съвет Илко Илиев Утре – да припомним, ще предаваме директно сесията на Общинския съвет Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552542
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031