Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 11:42 - Новините от събота, 27 февруари
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.02.2010 11:43


   Баба Яга ще кичи пловдивчани на първи март. Подробностите по-късно.  
   
  Добър вечер, вие сте с добрите и лошите новини от днес 27 февруари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Нова вълна на ГРИП ни очаква през месец март. По страшното е, че лекарите прогнозират голяма част от българите да бъдат заразени с вируса А H1 N1. На научна конференция за лечението на новия грипен вирус, известен още като "свински грип", анестезиолози и пулмолози от цялата страна обсъждаха коя е най-добрата форма за лечение на болестта. Само в Пловдив от 43-ма приети в реанимация със свински грип пациенти, 13 са починали.  
В/Р  
Тема: Нова вълна на "свински грип" очакват лекари
Сериозно нарастване на броя на заболелите от сезонен ГРИП и голям брой заразени с вируса A H1N1 през месец март очакват българските медици. Синхрон – доц. Чавдар Стафенов – началник на "КАРИТ" в УМБАЛ "Св. Георги" 25% от българите се самолекуват, което усложнява лечението, сочат данните на здравното министерство. Лекарите предупреждават, че симптомите на вируса A H1N1 не се различават по нищо с тези на обикновения грип в начален стадии. Наблюдава се висока температура, кашлица и неразположение. Синхрон – доц. Николай Петров – анестезиолог Стряскащи са и данните, че близо 40% от приетите българи в реанимация, заразени със свински грип, умират.
Синхрон 3 – доц. Николай Петров – анестезиолог
По време на днешната конференция специалистите се опитаха да уеднаквят методите за лечение на свинския грип, тъй като до момента заразените с
вируса се лекуват доста различно по усмотрение на личния лекар.
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
  Опашките за карти продължиха и в събота. Хиляди ученици висяха от ранни зори пред единствения в града пункт за издаване на карти за преференциално пътуване. Нервите на младежите бяха опънати до краен предел. Ето и подробностите.
В/Р  
Тема: И учениците на дълга опашка
  Опашката пред единствения пункт за карти на ученици и студенти беше в пъти по-голяма от тези пред гишетата за пенсионери. Младежите се бяха наредили от ранни зори, за да си извадят документ за пътуване. По-лошото е, че имаше и тийнейджъри, които чакаха със списъците на цели класове… Синхрони От Общината се ангажираха, че няма да спрат издаването на карти и в следващите дни. Ще почиват само на трети март. От понеделник обаче, който няма карта за преференциално пътуване, ще плаща по 1 лев в рейса, съобщиха от Градската управа.
БЛАНК  
  Общинският приют за кучета вече кастрира животни в нормални условия, след като Общината отпусна пари за ремонт на операционната зала. Сега предстои разширяване на кучкарника.
В/Р  
Тема: Условията в пловдивския кучкарник
  В по-топлото време през пловдивския кучкарник на месец минават около 150 бездомни кучета. Заради окаяното състояние на операционната зала, се наложи Общината спешно да отпусне пари за ремонт. Синхрон - д-р Веселин Бекирски – ветеринарен лекар Сега предстои изграждането на нови клетки за кучета и постояването на специално крило за бездомни котки. Като за начало ще има масова кастрация на котките, заради заразите, които носят. Синхрон 2 От приюта за кучета напомнят, че всеки може да си одомашни бездомно куче безплатно. Синхрон - Петю Станев – директор на приюта за кучета Помислете, вместо мартеничка, може да подарите на свой близък едно от кученцата без дом.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Пловдивските полицаи разбиха поредната престъпна група. Четирима мъже са арестувани. При претърсване в дома на единия задържан, полицаите открили незаконно притежавани бандероли за алкохолни напитки, а в къщата на друг били намерени 4 амфетаминови топчета с тегло 4 грама, пистолет с пълнител и патрони. Акцията на полицаите продължила и в Пазарджик, където е открита открадната преди време моторна лодка, на стойност над 40 хиляди лева. За скъпата вещ бандата била искала от собственика 10 хиляди лева откуп, които така и не получила.
До момента е установено, че обирджиите са свързани и с кражба на автокран, на стойност 20 хиляди лева.
Арестуваните са уличени и в други престъпления.
 
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Зловещи кадри изпрати на пощата ни нашата зрителка Цветелина Емилова. Тя се оплаква, че един от подлезите в Пловдив тече от всякъде, а преминаването през него не е никак приятно. Вижте.  
В/Р  
Тема: подлез
  Готов  
КАШ Катастрофа – дълъг
 
БЛАНК  
  Сега една информация за пътен инцидент от нашия зрител Петър Мирянов, който писа на електронната ни поща следното съобщение. "Около обяд пешеходец бе блъснат на кръстовището на ул. "Цанко Дюстабанов" с бул. "Цар Борис". Бях свидетел след случката, като пътник от преминаващ автомобил. Пешеходецът лежеше неподвижен на асфалта, като предницата на такси, което вероятно го е блъснало беше на 30-50 см. от главата му. Към мястото пристигаше линейка." От полицията в Пловдив нямат още официална информация за случилото се.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
    С наближаването на първи март, истерията около мартениците е в разгара си. Вече не само центъра на Пловдив, а и спирките в града са залети от сергии, на които се продават преплетените бели и червени конци. Как баба Яга ще кичи пловдивчани на първи март и какво се търсеше два дни преди празника – разберете от следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Мартеници….
  Въпреки малкото сутрешен дъждец, времето през целия ден остана топло. Голяма част от пловдивчани използваха съботния ден, за да напазаруват мартеници. Анкета Изводът – не е важно каква мартеница ще вържете на любимият човек, важното е да бъде от сърце.    
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565653
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930