Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 09:54 - новини 3 март
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 3 март 2010 Сряда  
   
  Хиляди пловдивчани на Бунарджика, нито един пред гишетата за транспортни карти.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днешния национален празник   3 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Рано сутринта още започна празника в Пловдив.  В 9 часа кметът Славчо Атанасов присъства на монтирането на първия от шестте трибагреника, които ще ни посрещат и изпращат на входно-изходните  артерии на града.  
В/Р  
Тема: Издигнаха 6 големи знамена на входовете на Пловдив
  Знамената се поставят по нареждане  на кмета Славчо Атанасов на шестте входно-изходни артерии на града - Кукленско шосе, Асеновградско шосе, Цариградско шосе, Карловско шосе, Пазарджишко шосе и Голямоконарско шосе. Той дойде лично, за да целуне светинята Синхрон-Славчо Атанасов Националният трибагреник се вее гордо, издигнат на 15 метрови пилони. Знамената са с размери 7.50 метра на 4.50 метра. Пилоните са предоставени от „Обелос”, а монтажът се извършва от „Чистота” – Пловдив.   Синхрон-Радослав Кошински-дикертор на ОФ"Чистота" Отец Георги от храма „Света Троица” извърши водосвет и освети новите знамена Атмосфера-кратка От общинското предприятие „Градини и паркове” са озеленили по 20 квадратни метра  около пилоните за знамената с  райграс, зелени растения и ниски  храсти лавровишня.  
БЛАНК  
  Благодарение на топлото мартенско слънце много млади семейства с деца и бебешки колички се качиха днес на Бунарджика. Там  в 11 часа бе кулминацията на тържествата, с които Пловдив отбеляза националния празник.  
В/Р  
Тема: Честит празник, пловдивчани!
  Много политици присъстваха на официалното честване на Трети март. Повечето се качиха на Бунарджика с колите си. Много повече от политиците обаче бяха събралите се граждани, които без изключения се добраха догоре пеша. Сред пешеходците беше и кметът Славчо Атанасов. На върха на тепето екипът ни откри най-малкия участник в тържеството – Антоан Добрев, който е на 52 дена. Синхрон 2 – Калина Добрева Калина и Андрей Добреви са научили баткото Добрин какъв ден е днес, но синът им свързва датата Трети март и с още нещо Синхрон 3 – Добрин Добрев Официалната част започна с изпълнението на „Опълченците на Шипка”, след което Славчо Атанасов поздрави пловдивчаните, които дойдоха да се поклонят пред паметта на героите, загинали за свободата на България. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Огромна опашка образуваха всички, които пожелaха да поднесат венец или цвете пред Паметника на Освободителите. Атмосфера – венци Атмосфера –химн  
БЛАНК  
  В 12.30 ч. до Паметника на Опълченците на Централни гробища пловдивският митрополит Николай отслужи панихида за загиналите български опълченци.  
В/Р  
Тема: Отслужиха панихида за загиналите
  За разлика от миналата година, когато и пловдивчани и официалните гости се брояха на пръстите на едната ръка днес на паметника на опълченците има хора. Десетки- сред които кметът Атанасов и общински съветници от БСП склониха глава пред подвига и делото на далите живота си за България. Пловдивският митрополит Николай отслужи панихида за загиналите Атмосфера Николай В словото си владиката подчерта, че освен каменните паметници трябва да бъдат издигани и такива от молитви, защото само така ще се запази жив спомена на великото дело Атмосфера-Николай На колене с едноминутно мълчание присъстващите на централните гробища почетоха загиналите. След което бяха поднесени венци и цветя  Атмосфера-поднасяне  
БЛАНК  
  Намериха се и политически организации, които не пропуснаха да партизират националния празник, като развяха партийни знамена. Това стана днес, въпреки вчерашния призив на СДС-Пловдив да се вее само трибагреника.  
В/Р  
Тема: Три партии партизираха 3-ти март
  Нашествие от червено- черни знамена окупира Бунарджика, където беше кулминацията на днешните тържества. На тях се мъдриха четирите "свещени" партийни букви ВМРО. Други свещени партийни букви се мъдреха на друг байряк. Тези на партия ГЕРБ. Въпреки това обаче , всички признаваха , че днес е национален празник. Синхрон: 1 Но продължаваха да се мерят, кой е по-голям. Синхрон: 2 Да не останат по назад от ВМРО и ГЕРБ , пловдивските социалисти развяха червения байряк на централни гробища. Там се отслужи панахида за загиналите за свободата на България. Добре че на червените знамена се четеше само БСП , а нямаше сърпове и чукове.  
   
  По-късно в редакцията се обадиха пловдивчани, които изразиха възмущението си от допускането на празника на пияни и дрогирани футболни фенове. Дали политиците не заиграват с тези лумпени – питат зрителите?  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
Уволнен служител на Пловдивската общинска агенция за приватизация осъди работодателя си за неправомерно уволнение. Районният съд върна Недко Иванов на работа, от ПОАП обаче ще обжалват. Ето и подробностите.  
В/Р  
Тема: Осъдиха Агенцията за приватизация
  Недко Иванов е назначен като служител в агенцията за приватизация по времето на кмета Иван Чомаков. През есента на миналата година директорският пост на ПОАП заема Александър Пецов. Тогава новият шеф уволнява Недко Иванов с мотива, че няма нужната квалификация, за да заема поста, а заповедта за уволнение е подписана докато Иванов е в болнични. Синхрон – Недко Иванов На 26-ти февруари тази година Районният съдсъд връща Иванов на работа и осъжда Агенцията за приватизация да заплати 3000 лева. В същото време Иванов завежда дело срещу кмета на града за мълчалив отказ. Синхрон 2 От Пловдивската общинска агенция за приватизация коментираха само, че ще обжалват решението на по-горна инстанция.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  

Останки, наподобяващи човешки скелет, бяха намерени от 34-годишен планинар в местността “Малкия Башит” при туристически преход от хижа “Балкански рози” - Карлово. Освен останки на труп той бил намерил на същото място още черно яке, кецове и вълнена фланела. След получения в полицейското управление сигнал е била сформирана група от полицейски служители,  Гражданска защита и Планинската спасителна служба, която днес е тръгнала, за да направи оглед.

КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
Полицията издирва водач на автомобил, блъснал пешеходка в Пловдив и избягал. Вчера около 10.30 часа на бул.”Цариградско шосе” близо до кръстовището с ул.”Ландос” неизвестен лек автомобил ударил 54-годишната жена, която  е настанена в болница с фрактура на крака.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Ако сте ученик или студент и днес сте имали възможност, но не сте си извадили преференциална карта за пътуване в градски транспорт значи, че нещо не е наред. Или, че не сте чули многобройните напомняния, че бюрото на Мария Луиза ще работи и в празничния 3 март. Или пък ви е домързяло.  
В/Р  
Тема: Нито един човек на гишетата за карти на "Мария Луиза"
  Вестниците изписаха тонове мастило за картите и опашките в последни дни. По телевизията темата беше безкрайна. Обявата , че поради многото желаещи бюрото за ученически и студентски карти ще работи и на 3 март май обаче е минала само през ушите на младите. Вярно е, че е пролет, вярно е и че хормоните кипят и едва ли най-приятното прекарване в топлия мартенски ден до бюрото за карти, но и това трябва да бъде свършено. Но уви, проверката ни показа,че цели 6 служителки днес се чудят какво да правят защото на 2-3 часа може да се сети някои заблуден,че карти се издават и днес. Е, приятно прекарване на опашката утре. Грешката този път не е в телевизора на превозвачите както беше винаги досега.     
БЛАНК  
  Училището да стане по-привлекателно. За това се борят преподавателите на СОУ "Отец Паисий" в Куклен. Как става това – вижте.  
В/Р  
Тема: “Да направим училището привлекателно за младите хора”
  Проект схема “Да направим училището привлекателно за младите хора”на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси”стартира в СОУ „Отец Паисий” в град Куклен. Синхрон 1 – Албена Костадинова – ръководител проект По проекта в училището са създадени 10 клуба по различни направления. Синрон 2 – Боряна Семерджиева В клуба по „Мода и дизайн” децата шият различен вид дрехи, с които после правят модни ревюта. Синхрон 3 – Надрие Мурадова В училището част от децата се занимават и с екология. Синхрон 4 – Мария Митева Любопитен момент в проекта е създаването на клуб „Журналист” Синхрон 5 – ученичка Синхрон 6 –Димитрия Сотирова – учител Най-малките ученици се занимават с плетене. Синхрон 7 – Въчо Георгиев – директор на СОУ „Отец Паисий” Специално внимание се отделя на клуба по танци в училище „Отец Паисий” в грпад Кукленв. Атмосфера – танци  
БЛАНК  
  Клюките не спят и на националния празник. Изчезването на Слави Трифонов от екран вече две вечери според сайта КЛЮКИ се свързва с Пловдив. Тежка бъбречна криза е повалила в известният шоумен, докато е бил на гости при своя добър приятел Георги Гергов. Именно в града под тепетата учиндолецът бил повален на легло и се е наложило да получава първа помощ.  
   
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с новата ни рубрика: Наръчник на носталгика: В нея си спомняме как празнувахме едно време националните празници? От 19.15 е Големият съвет – темата е бюджета на Пловдив. По нея разговаряме с общинските съветници Слави Георгиев от ВМРО и Павлинка Кацарова от ГЕРБ, както и кмета на район "Тракия" Гиньо Матев. След това ще ви покажем разширен репортаж от тържествата в Пловдив по повод 3-ти март  Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.


Тагове:   новини,   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565280
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930