Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 10:00 - новини 5 март
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1254 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 5 март 2010 петък  
   
  Предприемчиви пловдивски младежи намериха цаката и на картите за пътуване. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 5 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Новите карти за преференциално пътуване в градският транспорт са в употреба от 4 дни, а вече са установени голям брой фалшификати.  Въпреки, че издаването на документите вече е ритмично и няма опашки контрольорите ежедневно конфискуват неистински карти.    
В/Р  
Тема: Вече фалшифицират и картите за пътуване
  Днес на бюрото за издаване на студентски и ученически карти на бул. "Мария Луиза " е спокойно. Но близо 2 седмици се виеха километрични опашки. Мързеливи, но хитри младежи, за да спестят вероятно и пари веднага са му намерили лесното. Контрольори от превозваческите филми "Автоттранс Чолаков", "Хебросбус" и "Грация" вече са установили фалшификати. Цветово картите са еднакви, но оригиналната е тройно защитена    Синхрон-Димитър Чолаков-управител на "Автотранс Чолаков" Документите за пътуване ,за които са установени , че са фалшиви ще бъдат изземвани, а притежателят им ще носи наказателна отговорност. Защото картите са отпечатани в монетния двор и са ценни книжа Синхрон- Димитър Чолаков-управител на "Автотранс Чолаков" Според слух между младежите срещу 5 лева можеш да вземеш от ученик или студент оригиналната карта, за да я приснимаш на цветен ксерокс или на скенер. Отгоре слагаш своята снимка, ламинираш я и спестяваш 30 лева. Всички фалшиви карти са на тази цена.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  От началото на годината до сега в Пловдив са репатрирани 3 каруци, преминавали нерегламентирано през централните улици. За същия период са съставени 5 акта на водачите на такива возила с животинска тяга. Това сочи справка от сектор Охрана на обществения ред. Припомням, че за цялата минала година бяха репатрирани 47 каруци и бяха съставени 145 акта. Справката от сектора сочи, че заради засиления контрол значително са намалели и нарушенията, извършвани от водачите на каруци  
БЛАНК  
  16 детски площадки ще бъдат дадени под наем. Конкурсна комисия е одобрила кандидат-наемателите, подали документи за стопанистване, съобщи заместник-кметът по спорт Георги Титюков.  
В/Р  
Тема: 16 площадки дават под наем
  Инвеститорите ще имат за задача на подменят, оградите, настилкита и да поставят нови катерушки и люлки. В районите на новите детски съоръжения ще бъде изградено осветление, алеи и кошчета за отпадъци. Терените ще бъдат облагородени. В момента има игрища и детски площадки в Пловдив, които са в трагично състояние, призна заместник-кметът Георги Титюков. Синхрон – Георги Титюков – зам.-кмет по спорт Общата инвестиция, която трябва да бъде направена на новите детски площадки е в размер на 1 милион и 750 хиляди лева. Синхрон 2 В края на месец март или началото на април предстои Общинският съвет на утвърди участниците, спечелили конкурса за стопанисване и да се пристъпи към изпълнение на инвестиционните програми.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
                Пловдивският районен съд одобри споразумението сключено между Георги Славов известен като Жоро Главата и бодигарда му Пламен Иванов и Районна прокуратура Пловдив.  Заради стрелба в пловдивска дискотека след спор със сина на бизнесмена Ветко Арабаджиев наследника на взривения бос на СИК Стоил Славов се призна за виновен. Наказанието е 1 година и 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок.  
В/Р  
Тема: Жоро Главата още тази нощ на свобода, споразумението влиза в сила веднага
  Георги Славов и Пламен Иванов бяха задържани в Пловдив ден след побоя с пилота от Формула 3 Владо Арабаджиев и стрелбата в местна дискотека. 2 месеца при всяко обжалване на мярката си "задържане под стража" известният като Жоро Главата и бодигарда му твърдяха, че са невинни. До днес когато след подписано споразумение двамата признаха, че  са извършили непристойни действия , грубо нарушаващи обществения ред, които се отличават с  изключителна дързост. Славов и Иванов не обжалваха и обвинението за побой на съкилийника си Николай Проданов. Синхрон-Георги Кутрянски-защитник на Георги Славов На излизане от съдебната зала Славов за първи път не коментира решението. Припомняме, че в съдебно заседание каза, че е бил притискан да подпише показания, че Красимир Маринов-Големия Маргин е шеф на наркоканал, но отказал. По-късно Славов намеси името на   Стефан Бонев-Сако. А Бойко Борисов попита премиер ли е или полицай.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Пловдивчанин бе заподозрян в инсценировка при отнемане на автомобил. Преди няколко дни в Шесто РУ постъпил сигнал от мъж, че лекият му автомобил Фолксваген Голф, паркиран на ул.Калина в Пловдив, е бил противозаконно отнет. Същия ден полицаите открили голфа, който бил ударен и с липсващи предна броня и предна регистрационна табела, на ул.Удроу Уилсън. След извършените оперативни действия е било установено, че мъжът е инсценирал кражбата на колата си.
БЛАНК  
  Мъж пострада при пожар, избухнал тази сутрин в апартамент на ул.Хан Аспарух в Пловдив. Сигналът за пожара, причинен от късо ел. съединение, е бил получен към 3 и половина. Изгоряла е покъщнина. На 24 годишен младеж, който бил обгазен, е оказана медицинска помощ.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  28-те канадски тролейбуси за фирма "Градски транспорт", които от декември стоят на пристанището в Бургас" не са на Ангел Батаклиев. Твърдението направи пред наш екип Мирослав Беляшки, търговски директор на "Си Импекс България", фирмата вносител на тролеите.  
В/Р  
Тема: Канадските тролейбуси не били на Батаклиев
  Канадските тролей , който приватизатора на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев, трябва да пусне по пловдивските улици не са негови. Това твърди търговският директор на фирмата вносител "Си Импекс България" Мирослав Беляшки. Той е категоричен, че сделката между тях и Батаклиев не е приключила. Синхрон 1 : Мирослав Беляшки- "Си Импекс България" По сделката Ангел Батаклиев дължал още 20 процента от стойността на тролеите и 20 процента от цената платена за превоза им от Канада до България.Последната среща между Беляшки и Батаклиев става на 6 януари. От тогава вносителят на тролейте не е получил и стотинка по договора Синхрон 2 : Мирослав В момента се води съдебно дело между двете фирми за собствеността на тролеите. Към Пловдив ли ще хванат те или обратно по океана за Канада? Синхрон 3: Мирослав  
БЛАНК  
  Цялото интервю с Мирослав Беляшки очаквайте по-късно в програмата ни.  
БЛАНК  
  65 години от боевете при река Драва отбелязоха днес от Съюза на ветераните от войните в Пловдив.  
В/Р  
Тема: 65 години от боевете при Драва
  Атмосфера – знамето Ветераните изпълниха залата на Военния клуб до краен предел. За мнозина нощта на 5-ти март е най-страшният спомен от Втората световна война. Тези, които са участвали в боевете си я спомнят, все едно е била вчера.  Синхрон 1 – Мери Стоилова – Съюз на ветераните от войните На 5-ти март 1945 година 19-годишната Стянка Генова е била в бойна част, в гвардейска рота. Въоръжена с карабина. Синхрон 3 – Стоянка Генова Боевете при Драва продължават от 6-ти до 19-ти март. Жените в армията празнуват 8-ми март със заповедта на маршал Толбухин. Синхрон 4 – Стоянка Генова Синхрон 2 – Мери Стоилова – Съюз на ветераните от войните А оцелелите почетоха днес паметта на загиналите си другари карай Драва – славянската древна река.  
БЛАНК  
  Снощи в Културен център Тракарт беше официалното предаване на проектите в конкурса Аз мога да строя. Идеята е на Камарата на строителите, като по-късно го подкрепиха камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. В проекта участват ученици и преподаватели от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия и Гимназията по строителни технологии. Двата екипа с най-добро представяне до момента бяха отличени.
В/Р  
Тема: Продължава проектът "Аз мога да строя"
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Утре от 10,30 са 1001 съвета с Роси Русева. Темата – За здравето със специалисти. Гост д-р Екатерина Учикова-главен асистент в УМБАЛ Св.Георги От 13,00 в предаването Ася в страната на талантите гостуват пловдивските художници Нели и Валери Цекови.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка. От 19,15 е Една пловдивска седмица с кмета Славчо Атанасов и общинските съветници Спас Гърневски и Димитър Керин. Темата е приетият бюджет на Пловдив. В 20,10 ще потърсим отговор на въпроса- Какво става с новите тролейбуси? От 20,50 гледайте  Кои са събитията, с които се гордеем, че сме българи? Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.


Тагове:   новини,   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552668
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031