Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 17:44 - Новини - 9 март 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове:
0



 Новини 9 март 2010
вторник
 
   
  За бога, братя, ремонтирайте!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 9 март В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  В условията на криза българинът пести от всичко. Той все по-рядко купува нови уреди и все по-често търси евтини сервизи – за да удължи живота на старата си техника.  
В/Р  
Тема: Пловдивчани ремонтират масово развалени уреди
  Вече 20 години пловдивчанинът Васил Порязов ремонтира развалени телевизори, компютри, климатици, мобилни телефони и фотоапарати. Споделя, че в условията на криза хората предпочитат да ремонтират  уредите си, вместо да ги хвърлят на боклука и да купуват нови. В днешно време най-честите дефекти са свързани със захранването и остаряване на отделни елементи от уредите. Синхрон – Васил Порязов – техник Кризата обаче е засегнала и сферата на услугите, убеден е Васил Порязов. По тази причина той дори предлага безплатен транспорт на разваления уред в рамките на града. Синхрон 2 – Дали хората ще занесат техниката на ремонт или ще изхвърлят разваления уред, зависи до голяма степен от бюджета на домакинството. Синхрон – човек Техниците на битова и компютърна техника твърдят, че в момента 80% от българския пазар е залят с Китайска стока. Тя е по-евтина, но бързо се разваля. По тази причина всеки трябва сам да си направи сметката какво купува… и не е ли по-добре да пробва първо да ремонтира разваления си уред…     
БЛАНК  
  Отлюспиха от СДС бившия председател на организацията Николай Караиванов. Месеци след като бе свален от председателския пост, късно снощи Караиванов е бил изключен и от партията. Основният мотив за решението е, че като общински съветник той не е изпълнявал решенията на ръководството на СДС-Пловдив.  
В/Р  
Тема: Изключиха Николай Караиванов от СДС
  Николай Караиванов научи от екипа на Пловдивската телевизия за отстраняването си и не повярва, че се е случило. Все пак той коментира снощните събития с думите: "От ръководството на Мартин Димитров очаквам всичко. По тази причина не съм активен в последните месеци". Сега Николай Караиванов става независим общински съветник и единствен старейшин на СДС остава Тони Симидчиева. В официално съобщение до медиите по-късно днес от СДС-Пловдив казват, че до решението за изключване на Караиванов от партията се е стигнало, след като той не се е съобразил с взетото решение на сините да гласуват против предложение бюджет на Пловдив от управляващата коалиция на ВМРО и БСП, а го е подкрепил. Припомняме, че Николай Караиванов беше шеф на Пловдивската общинска агенция за приватизация през първия мандат на екскмета Иван Чомаков, а на последните местни избори бе кандидатът за кмет на Пловдив, издигнат именно от СДС.  
БЛАНК  
  По-късно от СДС призоваха Николай Караиванов да подаде оставка и като общински съветник.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Областният управител Иван Тотев спира приватизацията на ДКЦ-тата в Пловдив. Той върна за преразглеждане в местния парламент годишната програма на Пловдивската общинска агенция за приватизация.  
В/Р  
Тема: Тотев спира приватизацията на ДКЦ-тата
  Синхрон: Иват Тотев- областен управител Той е категоричен , че бившите поликлиники са единствените печеливши общински дружества и раздържавяването им не е необходимо. Тотев не изключи възможността заради това решение да бъде обвинен в саботиране на бюджета на Пловдив, тъй като в него са заложени очаквани приходи от приватизацията на ДКЦ-тата. Окончателно приетия на второ четене бюджет на града не е пристигнал все още при областния управител. Тотев обеща да не го връща заради самото самото стопиране на бюджета, а само ако има закононарушение в него.  
БЛАНК  
  Иван Тотев става посредник между община Пловдив и кметовете на общините от региона, които ползват сметището в Цалапица. Поводът е решението на местната управа да спре да приема боклука на 8 малки общини, тъй като отказват да подпишат договор с Пловдив при новите цени за ползване на сметището, гласувани от общинския съвет в града.  
В/Р  
Тема: Тотев кани на среща Славчо за сметището
  Община Пловдив се закани да не приема от следващия понеделник боклука на 8 общини от региона, които ползват сметището в Цалапица. Те отказват да плащат за услугата по цени определени от пловдивския общински съвет. Тотев призова всички страни в спора към диалог. Синхрон: Иван Тотев- областен управител Той се обяви против подхода на конфронтация. Синхрон: Иван Тотев- областен управител В момента осемте малки общини оспорват в съда цената на услугата в Цалапица. През април ще излезе решението на магистратите.  
БЛАНК  
  По-късно през деня се разбра, че общините "Марица" , "Брезово" и "Съединение" са подписали договор с Пловдив за депонирането на техните отпадъци на сметището в Цалапица.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Пенсионер загина при пътен инцидент на пътя Асеновград-Червен. Около 20 часа автобус “Мерцедес” при движение с несъобразена скорост, при обилен снеговалеж блъснал движещия се неправилно по пътното платно 69-годишен мъж от Асеновград. Пешеходецът е починал на място.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Христо Учкунов заплаши, че ще съди Общината, заради голям клон, стоварил се върху колата му под тежестта на падналия сняг. Той ни изпрати и снимки. Вижте:  
В/Р  
Тема: Дърво падна върху кола
  Нашият зрител Христо Учкунов ни пише: "Огромен клон падна върху колата ми тази нощ. От снимките се виждат щетите, нанесени от дървото. Екип на гражданска защита се отзоваха и премахнаха дървото, проблемът обаче идва от друго - че никой не иска да издаде констативен протокол, който да послужи пред съда, защото най-вероятно някой не си е свършил работата. Институциите прехвърлят отговорността една на друга и никой не иска да предприеме действие. Защо никой не поема отговорност за това, което се случи. Ще съдя общината при всички положения и се надявам да получа възмездие", завършва писмото си Христо Учкунов.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Райна Княгиня е "най-великата българка" според анкета на ВМРО. За нея са дали гласовете си повече от половината участници. Втора е Мара Бунева, а третото място си поделят Баба Тонка и Валя Балканска. Анкетата приключи на 8-ми март – Денят на жената.  
БЛАНК  
  Пловдивчанка разработи цялостна програма за обучение и възпитание на децата в подготвителните групи в детските градини. Люба Маркова не е педагог, но помагалата й са одобрени от Министерството на образованието. Във всички градове, където представя книгите си, се радва на добър прием, освен в Пловдив.  
В/Р  
Тема: Програма за децата от подготвителна група
  Люба Маркова е машинен инженер и се занимава с проектиране на В и К инсталации. От 16 години обаче се е посветила на разработка на материали за детските градини. Отгледала син и дъщеря, казва, че всяка майка е достатъчно добър педагог. Сама е и автор и художник на книжките. От 18 издадени до момента, 13 са одобрени от образователното министерство. Системата „Дете със златно сърчице” включва Синхрон 1 – Люба Маркова – издател Идеята – възпитание чрез познание. Синхрон 2 – Люба Маркова – издател Книжките са пълни с игри и забавления и всякакви хитри идеи как да задържим вниманието на най-малките. Буквичката „Тъ” например е показана между теменужки, тиква, топка, таралежи и трева. Цифрата „Три” е между трите прасенца. Българските народни приказки се разказват с табла с подвижни герои. Показани са игри с кибритени клечки и семена, как да се направи прасенце от лимон или човече от фъстъци. Има и игри за изрязване, сгъване и лепене. Люба Маркова е представила идеите си в много наши градове. Винаги при сериозен интерес. Синхрон 3 - Люба Маркова – издател С доза горчивина, Маркова разказа как на следващия ден е била радушно посрещната в Община Пазарджик.  
БЛАНК  
  В края на емисията ще ви покажем репортаж за представянето на нова серия боя за коса.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ омбудсман. Гостът ни тази вечер е кметът на район "Южен" Александър Колев. От 19,15 е РЕФЕРЕНДУМ . Въпросът ние е :"КОЙ Е ПО-ДОБРЕ ДА НАПУСНЕ – ДЯНКОВ ИЛИ ПЪРВАНОВ?" От 20,50 е Мъдрост и тайнство с  Маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.   ****************************************** Залепен за барабана платен репортаж    
В/Р  
Тема: "Роза Импекс" представи пред фризьори серията "Мастер"
  Козметична компания „Роза Импекс" проведе в престижен столичен хотел поредния си семинар-обучение за фризьори на новата си
професионална серия за коса Мастер – съвместна разработка с френска лаборатория. Роза Импекс е единствената българска фирма, която произвежда толкова богата гама от професионални продукти включваща боя за коса - 95 цвята,
деколорант и пълна гама технически средства и изсветляващи продукти. Не случайно темата на семинара бе "Изкуството на твореца". Бяха представени най-новите тенденции в цветовете и най-модните абитуриентски и официални прически. Водещите на обучението бяха стилистите Петър Мицев и Пепа Добрева - международен съдия по фризьорство. Специалисти от компанията отговаряха на всички въпроси на фризьорите, които бяха дошли
да видят и да се уверят в качествата на професионалната серия за коса
Профешанал Мастер! Всички фризьори, които присъстваха на семинара получиха сертификат от
Роза Импекс за преминали обучението.


Тагове:   новини,   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552244
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031