Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 17:57 - Новини - 10 март 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 10 март 2010 сряда    
   
  Пловдив ще има химн. Ако избраната днес песен бъде одобрена от Общинския съвет.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 10 март В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Комисията за избор на химн на Пловдив днес реши: - на общинския съвет да бъде предложена песента "Химн за Пловдив" по текст на Петър Анастасов и музика на Георги Анастасов Славчев.
За решението гласуваха 4-ма - Петя Гогова, Божана Апостолова, Радка Колева и Данела Дженева. Против бе единствено Евгений Тодоров.
От консултантите двама бяха "за" - Веселин Койчев и проф. Николай Стойков, двама "против" - Николай Заяков и Александър Секулов.
Предстои предложението за химн да бъде одобрено от Общинския съвет. Предложения за поощрения не бяха направени. Не бяха приети идеите да бъде направена селекция от всички предложения, която да бъде подложена на публично обсъждане. Не бе прието и предложението да се издаде диск "Песни за Пловдив", с който да бъде уважен трудът на участниците в конкурса, написали стойностни творби.

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Личните лекари от Пловдив спряха работа днес. Пациенти се преглеждаха срещу депозит от 22 лева. Парите хората могат да си получат обратно, ако в следващите три дни занесат направление от своето джи пи на съответния специалист. Центърът на протестите бе поликлиниката на Понеделник пазара.  
В/Р  
Тема: Лекарите от Пловдив протестират
  Синхрон 1- д-р Александър Калайджиев - личен лекар Синхрон 2- д-р Георги Кръстев - управител на ДКЦ 1 Синхрон 3 - д-р Георги Цигаровски - лекар Анкета с хора - кратка  
БЛАНК  
  През това време пациенти от Пловдив останаха без животоспасяващи лекарства. Причината е, че протестиращите пловдивски лекари отказаха да изписват рецепти с нужните медикаменти. Потърпевши бяха болните от паркинсон, диабет, епилепсия, високо кръвно и всички с хронични заболявания.  
В/Р  
Тема: Лекарите от Пловдив отказаха да изписват животоспасяващи лекарства
  82-годишната Йорданка Мизинова страда от диабет и високо кръвно. За да живее, всеки ден тя трябва да пие три различни скъпи медикамента. Част от парите се поемат от здравната каса и се купуват с рецепта. Тази сутрин пенсионерката е останала учудена, след като личният й лекар е отказал да й издаде рецепта за скъпите лекарства. Синхрон – Йорданка Мизинова – пенсионер Синхрон - човек Председателят на сдружението на личните лекари в Пловдив Александър Калайджиев обясни, че дежурните джипита нямат право да издават рецепти, защото всеки личен лекар трябва да изписва животоспасяващите лекарства само на личния си компютър. Синхрон – д-р Александър Калайджиев – личен лекар Днес имаше и медици, които въпреки общия протест на лекарите, останаха в спешните кабинети и преглеждаха болните. Синхрон – д-р Димитър Паунов – хирург Медиците от Пловдив обявиха още, че са обидени на премиера Бойко Борисов, заради вчерашното му изказване, в което той обяви, че повишаването на здравната вноска с 2 % е заради лекарските протести.  
БЛАНК  
  В сутрешното ни предаване "Обществена приемна" днес ви попитахме: "Одобрявате ли протеста на лекарите?" Резултатът бе – да, но не безусловно. Всички обадили се обаче подкрепиха искането на лекарите за отпускането на повече направления.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  ГЕРБ иска провеждането на референдум за приватизацията на ДКЦ-тата. Това обяви днес съпредседателката на групата съветници от партията Павлинка Кацарова.  
В/Р  
Тема: Референдум за ДКЦ-тата
  На последната сесия местният парламент сложи бившите поликлиники в годишната програма на Пловдивската общинска агенция за приватизация. Макар , че областният управител Иван Тотев върна решението на старейшините, от ГЕРБ са решили да приложат пряката демокрация. Синхрон: Павлинка Кацарова- ГЕРБ Една пета от съветниците могат да предложат местния парламент да насрочи референдум. Дали обаче предложението ще събере необходимите гласове в зала? Синхрон: Надя Танева- ГЕРБ Въпреки това от ГЕРБ започват по районите в Пловдив допитване до гражданите относно приватизацията на бившите поликлиники  
БЛАНК  
  От ГЕРБ почват да броят работните дни на кмета Славчо Атанасов. Инициативата е на съветничката Павлинка Кацарова.  
В/Р  
Тема: Павлинка: Славчо, кога работиш?
  От ГЕРБ са бесни, че в седмицата между двете четения на бюджета, кмета бил в отпуск. Така не дал картбланш предложенията им за промяна да видят бял свят в окончателния вариант на решението. За това сериозно ще питат Славчо Атанасов? Синхрон: Павлинка КацароваІ ГЕРБ Припомняме обаче, че наскоро кметът Атанасов призна , че и у дома работи. Той даде пример как една вечер седнал с предизборната си програма и по нея отбелязвал плюсчета на свършеното и минусчета на предстоящото.  
БЛАНК  
  Инициативен комитет от жители на село Ягодово посетиха днес Славчо Атанасов, за да се уверят, дали все още са желани за пловдивчани. Кметът ги увери, че градът е готов да ги приеме.  
В/Р  
Тема: Ягодовци май вече ще станат пловдивчани
  След рокадите в управлението на Община Родопи провеждането на референдум за присъединяването на Ягодово към Пловдив става все по-близко във времето. Евентуалните бъдещи пловдивчани поискаха от кмета на града канализация и градски транспорт Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Ягодовци поискаха и ремонт на пътя Пловдив - Ягодово. Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Славчо Атанасов все пак напомни, че всичко това все още е въпрос с открит финал Синхрон 3 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Синхрон 4 – Ангел Русев – инициативен комитет – с. Ягодово Ягодовци се надяват до два месеца Иван Тотев да насрочи дата за провеждане на референдума. Синхрон 5 – Ангел Русев – инициативен комитет – с. Ягодово Жителите на село Ягодово са около пет хиляди.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Като „връх в наглостта” определиха от ВМРО – Пловдив искането на електроразпределителните дружества за поскъпване на тока от 1-ви юли и въвеждането на такса мощност. Според воеводите заплатата на единия от съпрузите в почти всяко пловдивско семейство през зимата отива изцяло за плащане на сметките към енергийния монополист И Ви Ен.    
В/Р  
Тема: ВМРО против исканията на EVN
  EVN иска въвеждането на такса мощност, която ще се начислява месечно на всеки електромер, за да покрие разходите си по отчитането. Проблем за монополиста са имотите, в които не се живее постоянно и там няма сметки. Синхрон 1 – Димитър Костов – електроинженер Според инженер Костов такса се плаща само за нещо, което ползваш, иначе си е чист данък, в случая – върху електромера. От който EVN ще печели по милион и половина лева на месец. Апелът към държавата е да контролира по-здраво регулаторния орган. Синхрон 2 – Димитър Костов – електроинженер При доказани нарушения държавата може да отнема лиценза на тези дружества и дори да развали приватизационния договор. Синхрон 2 – Димитър Костов – електроинженер Ако такса мощност бъде приета, от ВМРО-Пловдив ще организират национален протест.  
БЛАНК  
  Пълна слепота е крайната фаза, до която може да доведе глаукомата. Хиляди граждани дори неподозират колко коварна може да бъде тази болест.  
В/Р  
Тема: Глаукомата - „Тихият крадец”
  Tихият крадец” - това не е заглавие на филм, а псевдонимна една от най-сериозните очни болести - глаукомата. В Пловдив болните са около 6 000 души. Характерното за болестта е, че протича без изявени симптоми. СИНХРОН 1: д-р Станка Узунова – офталмолог Годишното лечение на глаукомата възлиза на около 1000 евро, в зависимост от етапа на развитие на болестта. СИНХРОН 2 : д-р Узунова На 12 март отбелязваме Световния ден на глаукомата. По този повод от 5-ти до 26-ти март в няколко очни кабинета в града ще се провеждат безплатни прегледи. На 20-ти април пък в Дома на техниката от 18 часа ще има беседа на тема "Как се лекува глаукомата".  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с "Телевизионен омбудсман". Гостът ни тази вечер е шефът на "Градини и паркове" Иван Георгиев. От 19,15 е предаването "Зад кулисите" с областния управител Иван Тотев От 20,50 е "Дух и тяло" Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   новини,   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567205
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930